ریزش دسته جمعی نمادها

0 789

به گزارش سایت تحلیل خبری معدن ۲۴، بازار سرمایه در حالی هفته گذشته را با شرایط پرحاشیه و نزولی پشت سر گذاشت که آثار این امر همچنان در بازار امروز نیز نمایان بود. به طوریکه حاشیه اصلی که بر روند بازار تاثیرگذار بود، پذیره‌نویسی دارادوم بود که با تایید و تکذیب‌های متعدد، سهامداران را سردرگم کرد. هر چند در نهایت این غائله خاتمه پیدا کرد اما به نظر می رسد خنثی شدن کامل اثر روانی آن نیاز به زمان بیشتر داشته باشد. بر این اساس می توان همچنان آثار این موضوع را در بازار امروز مشاهده کرد. به طوریکه بورس تهران در جریان معاملات روز شنبه با کاهش ۳.۶درصدی شاخص کل مواجه شد.  در این میان نمادهای بزرگ بازار با ریزش دسته جمعی قیمت به کار خود پایان دادند.

در جریان معاملات امروز شنبه گروه فلزات اساسی با معامله با حدود ۵۳۲میلیون سهم به ارزش ۱.۱هزار میلیارد تومان روبرو شد. بخش عمده ای از این رقم یعنی حدود ۷۰درصد به معاملات نماد فولاد مبارکه اصفهان تعلق داشت. به طوریکه «فولاد» توانست به تنهایی ۷۰درصد از معاملات گروه را تشکیل دهد. در این راستا معاون بهره‌برداری شرکت فولاد مبارکه اصفهان از تحقق عینی جهش تولید در چهارماهۀ ابتدای سال جاری و بهره برداری از طرح های توسعه جدید در همین سال خبر داد. مختار بخشیان عنوان کرد: پروژه گاززدایی در فولاد مبارکه تا پایان امسال به بهره‌برداری خواهد رسید و می‌تواند در گریدهای ویژه ظرفیت تولید را افزایش دهد. اکنون ظرفیت تولید شرکت در گریدهای ویژه ۷۰۰ هزار تن است و این رقم با آمدن این پروژه در مدار، به یک میلیون و ۲۰۰ هزار تن در سال معادل ۷۰درصد  افزایش خواهد یافت.

در این روز فولاد مبارکه اصفهان به همراه ملی مس ایران در مجموع حدود ۹هزار واحد در افت شاخص کل بورس نقش داشتند. یک هزار واحد دیگر از نزول نماگر اصلی بازار نیز تحت تاثیر نماد فولاد خوزستان بود. در این میان علی محمدی مدیرعامل شرکت فولاد خوزستان، اولویت اصلی مجموعه فولاد را حمایت همه جانبه از تولیدکنندگان داخلی دانست و این مهم را باعث کوتاهی دست دلالان از بازار فولاد برشمرد. به گفته این مقام مسئول : «در سیاست‌های شرکت فولاد خوزستان در تامین شمش مورد نیاز کارخانجات داخلی تاکنون تغییری داده نشده، کما اینکه در چهار ماهه‌ی نخست سال ۱۳۹۹ در مقایسه با سال قبل، ۴۶ درصد کاهش صادرات داشته‌ایم و این بدان معناست که تولید فولاد خوزستان جهت تامین مواد اولیه به شرکت‌های نوردی در سراسر کشور اختصاص داده شده است.»

در معاملات امروز گروه معدنی نیز شاهد مبادله ۸۸میلیون سهم به ارزش بیش از ۲۳۳میلیارد تومان بود. در همین راستا شاخص دو گروه مزبور با کاهشی در حدود ۴.۲درصد مواجه شدند.

در گروه معدنی نیز بیشترین ارزش معاملات به نماد توسعه معادن و فلزات تعلق داشت که توانست معاملاتی به ارزش ۵۶میلیارد تومان را ثبت کند. در این گروه به جز نمادهای معادن بافق، معادن منگنز ایران و معدنی دماوند، مابقی نمادها با کاهش قیمت در محدوده حداکثری مواجه شدند.

در این گروه علیرضا شهیدی، رئیس سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی یکی از مشکلات در بخش معدن را واگذاری معادن بزرگ به بخش خصوصی و دریافت بهره‌مالکانه از سوی سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران عنوان کرد و افزود که همین امر موجب تعطیلی و به دنبال آن خطر از دست دادن افراد شاغل در این معادن خواهد شد. این زنگ خطر بزرگی است و در صورتی که فکری برای آن نشود دچار بحران خواهیم شد.

همچنین صبح امروز مجمع عمومی سالیانه شرکت سرمایه گذاری صدر تامین (تاصیکو) برگزار شد. در این جلسه غلامرضا سلیمانی، نایب رییس هیئت مدیره و مدیرعامل تاصیکو در سخنانی به تشریح عملکرد این شرکت در سال مالی منتهی به ۳۱ اردیبهشت ۱۳۹۹ پرداخت. وی در تشریح جایگاه هلدینگ در بازار و صنعت به سهم مهم تاصیکو در تولید ملی حوزه معدن و صنایع معدنی اشاره کرد و از رشد ۴۳ درصدی فروش شرکت های زیرمجموعه تاصیکو از مبلغ ۲۳۰۰ میلیارد تومان در سال ۱۳۹۷ به ۳۳۰۰ میلیارد تومان در سال ۹۸ خبر داد.

نویسنده: هدیه لطفی

ممکن است از اینها هم خوشتون بیاد
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.