سبز یکدست در پایان هفته

0 789

به گزارش سایت تحلیلی خبری معدن ۲۴، بورس تهران در حالی معاملات امروز چهارشنبه را با سبزپوشی کامل و رشد ۴.۱۶درصدی شاخص کل به پایان برد، ولی ریزش های ابتدایی هفته سبب نشد که هفته ای مثبت را شاهد باشیم. در نهایت بورس تهران این هفته را با نوسان منفی ۲.۲درصدی سپری کرد. این در حالی است که عملکرد هفتگی نمادهای معدنی و فلزی به مراتب بهتر از شاخص کل بورس بود. به طوریکه در برخی از نمادهای این گروه ، سودی در محدوده ۱۴درصد نیز در طول هفته مشاهده شد.
بررسی جزئیات عملکرد نمادهای فلزی نشان می دهد که این گروه معاملات روز چهارشنبه را با رشد ۴.۸درصدی شاخص گروه سپری کردند. همچنین با معامله بیش از ۱۷۱میلیون سهم به ارزش ۶۳۵میلیارد تومان، در فهرست گروه های پرمعامله بازار امروز قرار گرفتند. البته باید عنوان کرد که بخش عمده ای از نقدینگی در لیدرهای گروه یعنی فولاد مبارکه و ملی مس ایران در صف خرید قفل شد. به طوریکه این دو نماد در مجموع حدود ۱.۵ هزار میلیارد تومان نقدینگی بابت مازاد تقاضا را تجربه کردند. در حالی فولاد مبارکه در بازار امروز معامله ۳۰میلیون سهم به ارزش ۵۴میلیارد را شاهد بود که در پایان صف خرید بیش از ۳۱۶میلیون سهمی به ارزش ۵۶۷میلیارد تومان برای آن باقی ماند. در نماد «فملی» نیز وضعیتی مشابه به چشم خورد. این نماد نیز تنها توانست شاهد دادوستد ۱۶.۷میلیون سهم به ارزش ۵۱میلیارد تومان باشد و صف خرید ۹۴۲میلیارد تومانی را یدک کشد. با این کارنامه «فملی» به بازدهی ۱۴درصدی در هفته جاری دست یافت. فولاد خوزستان نیز با ثبت بازدهی مثبت در حدود ۱۱درصد، از دیگر نمادهای مثبت در این هفته بود. در مقابل فولاد خرسان در مجموع هفته با کاهش ۷.۴درصدی بازدهی مواجه شد.

خبرهای مهم در انتظار دو گروه
در میان اخبار مهم، برگزاری جلسه مدیران عامل ۸ شرکت فولادی و معدنی بزرگ بورس در ساختمان ایمیدرو در عصر سه شنبه بود. نتایج اولیه از خروجی این جلسه آن است که مقرر شده تا صندوقی ۳۰ هزار میلیارد تومانی توسط شرکت های فولادمبارکه ، ملی مس ، فولاد خوزستان ، فولاد خراسان ، چادرملو ، گل گهر، سرمایه گذاری توسعه معادن و فلزات و فولاد هرمزگان تشکیل شود تا ضمن حمایت از ثبات بازار سرمایه برای اجرای برنامه افزایش سرمایه این شرکت ها و حداکثر طی دو ماه آینده ، استفاده شود .
در سمت دیگر نیز صحبت های سرپرست وزارت صنعت در خصوص کاهش صادرات سنگ آهن با هدف جلوگیری از خام فروشی قرار داشت؛ جعفر سرقینی در افتتاح سه طرح صنعتی و معدنی با اشاره به کاهش ۳ میلیون تنی صادرات سنگ آهن در راستای جلوگیری از خام فروشی، گفت: طی چهار ماه اول و نسبت به مدت مشابه سال قبل، رشد تولید فولاد ۸۰ درصد، مس ۵۷ درصد، داروی انسانی ۴۲ درصد، محصولات فولادی ۳۴ درصد، لاستیک خودرو ۲۴ درصد و شمش آلومینیوم ۲۳ درصد بود. در پایان سال ۹۱ بالغ بر ۵. ۶ میلیون تن واردات فولاد صورت گرفت که در همان مقطع زمانی، یک و نیم میلیون تن صادرات به ثبت رسیده که بیلان منفی ۵ میلیون تنی در این حوزه را به ثبت رسانده بود. اما سال گذشته صادرات فولاد بالغ بر ۱۲ میلیون تن و واردات محدود به چند صد تن محصول خاص بود . با راه‌اندازی طرح فولاد آلیاژی یزد هم واردات این چند تن محصول خاص برطرف می‌شود .
معدنی ها چه کردند؟
بررسی عملکرد نمادهای معدنی در بازار امروز نیز نشان می دهد که وضعیت سبزپوشی تمامی نمادهای معامله شده در این گروه به رشد حدود ۵درصدی شاخص صنعت معدنی منجر شده است. در این میان بیشتر نمادها نیز در محدوده حداکثری نوسان مجاز روزانه حرکت کردند و بیشترین ارزش معاملات روزانه نیز در اختیار نماد توسعه معادن و فلزات قرار گرفت. این نماد در بازار امروز شاهد دادوستد ۳۲میلیون سهم به ارزش ۵۳.۵میلیارد تومان بود. این در حالی است که به رغم نوسان مثبت ۵درصدی «ومعادن» در بازار امروز، کاهش بازدهی ۳درصدی در کارنامه هفتگی آن مشاهده شد. بیشترین بازدهی هفتگی نیز متعلق به نماد توسعه معدنی و صنعتی صبانور با حدود ۹درصد رشد بود. در سمت مقابل باما با ثبت زیاد ۵.۸درصدی در فهرست ضعیف ترین نمادهای هفته جای گرفت.

ممکن است از اینها هم خوشتون بیاد
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.