فروکش هیجانات در آخر هفته/ ۱۰هزار واحد رشد از سوی ۴نماد فولادی و معدنی

0 425

به گزارش سایت تحلیلی خبری معدن ۲۴، شاخص کل بورس تهران در حالی آخرین روز کاری هفته را با رشد بیش از ۳۰هزار واحدی و بازگشت مجدد به سطح یک میلیون و ۶۰۰هزار واحد سپری کرد، ولی همچنان زیان ۵.۴ درصدی را در کارنامه هفتگی خود ثبت کرد. در این میان نکته قابل توجه تاثیر لیدرهای بورسی بر روند تغییرات شاخص است؛ همواره در بازه های صعودی و یا نزولی نماگر اصلی بازار سهام، بیشترین تاثیر بر روند حرکتی شاخص از سوی بزرگان فولادی است. البته نمادهای معدنی نیز همواره در این راستا نقش مهمی دارند. به طوریکه میتوان عنوان کرد طی جریان معاملات امروز حدود ۱۰ هزار واحد از رشد شاخص تحت تاثیر ۴ لیدر فلزی و معدنی بود؛ فولاد مبارکه، ملی مس ایران ، گل گهر و چادرملو در مجموع تاثیری در حدود ۱۰ هزار واحد بر رشد شاخص کل بورس داشتند.
از ابتدای این هفته اخبار مربوط به تحریم های جدید آمریکا و همچنین تلاش این کشور برای فعال سازی مکانیزم ماشه، جوی هیجانی در بازار سهام ایجاد کرد و روند معاملات را دستخوش تغییر کرد، اما در آخرین روز کاری با توجه به گذشت چند روز از این اخبار، شاهد فروکش شدن هیجانات ناشی از این امر و جمع شدن صف های فروش بودیم.
جزئیات معاملات امروز از رشد ۲.۶ درصدی شاخص گروه فلزی حکایت دارد. در این میان فولاد مبارکه به تنهایی بیش از ۴هزار واحد تاثیر مثبت بر روند شاخص کل بورس داشت. ابن نماد بیشترین ارزش معاملات گروه را به خود اختصاص داد. به طوریکه با معامله ۲۵۶ میلیون سهم ، ارزشی بالغ بر ۵۰۹ میلیارد تومان را به خود اختصاص داد. در ادامه این روند معاملات ۴۶۷ میلیارد تومانی ملی مس ایران قرار داشت. این نماد نیز ۱۶۸۱ واحد در ارتقای رتبه شاخص کل بورس نقش داشت. هر چند در بازه هفتگی این دو نماد همچنان زیان مشاهده می شود؛ به طوریکه بازدهی هفتگی «فولاد» به ۳.۲ درصد زیان و «فملی» به ۱۰ درصد زیان ختم شد. البته در این راستا مس شهید باهنر شرایط نامساعدتری داشت و هفته گذشته را با افت ۱۵درصدی بازدهی به اتمام رساند. این در حالی است که فولاد خراسان نه تنها معاملات امروز را با رشد قیمت ۲.۵ درصدی هر سهم سپری کرد، بلکه طی هفته نیز سودی بالغ بر ۳ درصد برای سهامداران به ارمغان آورد.
در این میان باید به رکورد فروش ماهانه «فملی» اشاره کرد؛ ارزش معاملات ملی مس در رینگ صنعتی بورس کالا شرکت ملی مس در شهریور ماه امسال به ۲هزار و ۷۳۵ میلیارد تومان رسیده که بالاترین رقم فروش ماهانه برای این شرکت بوده است.
شمارش معکوس برای افتتاح طرح توسعه «کاوه»
فولاد کاوه جنوب کیش نیز در حالی معاملات امروز را با رشد ۴.۴ درصدی هر سهم سپری کرد که این عملکرد تا حدودی از زیان هفتگی این نماد کاست. به طوریکه در نهایت بازدهی منفی ۳.۳ درصدی در کارنامه این هفته «کاوه» ثبت شد.
اما امروز شاهد صحبت های مدیرعامل هلدینگ کاوه پارس در خصوص زمان رونمایی از طرح توسعه شرکت بودیم؛ مدیرعامل هلدینگ کاوه پارس از زمان افتتاح فاز دو فولادسازی شرکت بورسی به عنوان بزرگترین سرمایه گذاری بنیاد مستضعفان با سرمایه گذاری ۳۱۱ میلیون یورویی در روز شنبه ۵ مهرماه خبر داد؛ محمد اتابک افزود: با بهره برداری از فاز دوم این مجموعه، ۱.۲ میلیون تن به ظرفیت تولید شمش داخل اضافه می شود و ظرفیت تولید در این شرکت به سالانه ۲.۴ میلیون تن شمش فولادی خواهد رسید. با احتساب ظرفیت تولید در فاز دوم، سهم تولید فولاد در این شرکت به حدود ۱۰ درصد تولید فولاد داخل ارتقاء می یابد که این میزان تولید باعث می شود رتبه فولاد کاوه جنوب کیش در میان تولیدکنندگان فولاد از جایگاه هفتم به چهارم ارتقاء یابد.
معدنی ها چه کردند؟
بیشتر نمادهای گروه معدنی نیز در حالی معاملات امروز را با سبزپوشی سپری کردند که این امر به رشد ۳.۲ درصدی شاخص گروه منتهی شد. در این میان دوقلوهای سنگ آهنی هر کدام بیش از ۱۴۰۰ واحد تاثیر مثبت بر رشد شاخص کل بورس برجای گذاشتند و خودشان نیز رشد قیمت هر سهم را تجربه کردند.
از سوی دیگر در این گروه بیش از ۱۳۳میلیون سهم به ارزش ۳۳۵ میلیارد تومان دادوستد شد که بیشتریم معاملات نیز در اختیار چادرملو بود. به طورریکه «کچاد» معاملاتی در حدود ۶۶ میلیارد تومان را ثبت کرد. البته در همین راستا توسعه معادن و فلزات نیز شاهد خرید و فروش بیش از ۶۰ میلیارد تومانی سهام بود. باید عنوان کرد که چادرملو در میان دیگر نمادهای گروه توانست عملکرد مناسبی در طول هفته داشته باشد. به طوریکه سود ۴درصدی برای سهامداران به دنبال داشت.
بازدهی ۱۰درصدی «کدما» در هفته منفی
بررسی نوسانات هفتگی نمادهای فعال در گروه معدنی نشان می دهد که معدنی دماوند بهترین عملکرد را در این بازه زمانی داشت؛ به طوریکه توانست «کدما» بالغ بر ۱۰ درصد سود در کارنامه هفتگی داشته باشد.
این در حالی است که توسعه معادن روی ایران ضعیف ترین عملکرد را در این هفته داشت. بر این اساس «کروی» در این بازه زمانی با زیانی بالغ بر ۲۰ درصد مواجه شد. معادن بافق ایران نیز با ثبت زیان ۱۴.۵ درصدی در این هفته، از دیگر نمادهای ضعیف گروه بود.

ممکن است از اینها هم خوشتون بیاد
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.