ورق گرم در مقابل سنگ آهن، کدام یک دیگری را به افزایش قیمت سوق می دهد؟
معدن۲۴: فعالان و صاحب نظران بازار فولادی، سنگ آهن را مبنای قیمت محاسبه مواد فولادی می دانند چون کارخانجات فولادی نرخ سنگ آهن را پایه استراتژی محاسبات و فرمول های محاسباتی قیمت نهایی محصول خود در نظر می گیرند.
درحالی که در سال جاری چالش های جدیدی با ظهور و پیدایش ویروس کرونا برای بازار فولاد و سنگ آهن به وجود آمده است، صاحب نظران بازار سنگ آهن، جهش های قیمتی در مواد فولادی را به دلیل بازار فولاد پایین دستی به خصوص ورق های گرم می دانند.
ارتباط بین ورق گرم چین و وارداتی سنگ آهن در سال ۲۰۲۰ و تا حال حاضر در مقایسه با دو سال گذشته به طور قابل توجهی افزایش پیدا کرده که البته در سه ماهه سوم سال جاری طی ماه های آگوست تا سپتامبر تشدید هم یافته است.
برای مثال نرخ ورق گرم داخلی چین در روز ۲۸ سپتامبر معادل ۳۸۲۰ تا ۳۸۴۰ یوان(۵۶۱ تا ۵۶۴ دلار) در هر تن بود که به نسبت ۱۸ آگوست(ماه پیش از آن) که رکورد ۲۲ ماهه ی گذشته را با نرخ ۴۰۹۰ یوانی پشت سر گذرانیده بود کاهش داشته است.
از طرفی دیگر بهای هر تن سنگ آهن در فاصله زمانی آگوست تا سپتامبر هم به همین روال بوده است. نرخ سی اف ار هر تن سنگ آهن ۶۵ درصد چین که در روز ۲۸ سپتامبر ۱۲۸.۵ دلاری بوده به نسبت اوایل این ماه که رکورد ۱۴۳.۳۰ دلاری را زده بود ۱۰.۳ درصد کاهش داشته است.
در همین راستا نرخ سی اف ار هر تن سنگ آهن ۶۲ درصد چین که در ۲۸ سپتامبر معادل ۱۱۶.۱۵ دلاری بوده به نسبت اواسط این ماه که معادل ۱۳۰.۱۷ دلاری بوده ۱۰.۳ درصد با افت مواجه شده است.
با این تفاسیر و با رابطه ی مستقیم میان نرخ های سنگ آهن و ورق گرم در بازه ی ذکر شده این سوال در ذهن فعالان این عرصه به وجود می آید که کدام یک قیمت دیگری را به افزایش سوق می دهد و کدام یک باعث ریزش دیگری است؟