سرخپوشی یکدست بزرگان فلزی-معدنی

سهامداران در انتظار توقف ریزش قیمت ها

0 636

به گزارش سایت خبری-تحلیلی معدن ۲۴، ریزش قیمت ها در بورس تهران در حالی طی معاملات امروز دوشنبه نیز ادامه یافت که دماسنج اصلی بازار با کاهش حدود ۵۲هزار واحدی به پایین تر از سطح یک میلیون و ۵۰۰هزار واحدی سقوط کرد. در حالی بزرگان بورسی از جمله فولاد مبارکه و ملی مس ایران، بیشترین نقش را در این ریزش داشتند که حدود ۸هزار واحد از این افت از ناحیه دو نماد مزبور شکل گرفت. همین امر سبب شد تا شاخص گروه فلزی فعال در بورس با  افت ۴.۲درصدی مواجه شود. در این میان فعالان بازار سرمایه معتقدند که ریزش های اخیر بازار بی دلیل نیست و برخی بازی های سیاسی و اقتصادی در بی اعتمادی سهامداران نقش داشته است. در این میان مباحث پیرامون نرخ گذاری دستوری در بورس کالا و همچنین شایعات تغییر مدیریتی در ارکان اصلی بازار سرمایه، در نوسانات اخیر بورس بی تاثیر نبوده است. این شرایط سبب شده تا سهامداران در خواهان شفاف سازی های بیشتر در این زمینه باشند تا شاید روند ریزش قیمت ها در بورس متوقف شود و بازار مجدد مسیر صعودی را در پیش گیرد.

به این ترتیب لیدرهای بازار از جمله غول های فلزی و معدنی نه تنها بازار امروز را با نوسان منفی قیمتی در محدوده حداکثری یعنی ۵ درصدی پشت سرگذاشتند، بلکه تا آستانه تشکیل صف فروش نیز پیش رفتند. همچنین در مجموع معاملات امروز بیش از ۳.۳ هزار میلیارد تومان سهم و اوراق بهادار جابجا شد که گروه فلزات اساسی بیشترین ارزش این معاملات را در مقایسه با ۳۹ صنعت دیگر به خود اختصاص داد. در این گروه نیز ۱۸۶ میلیارد تومان به معاملات «فولاد» و ۱۴۰میلیارد تومان نیز به خرید و فروش سهام «فملی» تعلق داشت.

در میان نمادهای معدنی نیز بیشترین ارزش مبادلات به جابجایی سهام باما با رقمی بالغ بر ۷۷.۵ میلیارد تومان تعلق گرفت. دو قلوهای سنگ آهنی نیز یعنی چادرملو و گل گهر نیز در مجموع مبادلاتی در حدود ۴۰میلیارد تومان را تجربه کردند. این دو نماد نیز در کل ۳ هزار واحد تاثیر منفی در شاخص کل بورس برجای گذاشتند.

در میان اخبار امروز نیز گزارش ایمیدرو در خصوص میزان تولید فولاد در کشور از اهمیت بالایی برخوردار بود؛ بر اساس این گزارش میزان تولید شمش فولاد کشور طی نیمه نخست سال ۹۹، از مرز ۱۴ میلیون تن فراتر رفت. این رقم ۱۰درصد بیش از عملکرد نیمه نخست سال قبل است.

از سوی دیگر معاون طرح و برنامه وزارت صنعت، معدن و تجارت از راه اندازی ۷ هلدینگ سرمایه گذاری در بخش صنعت و ۳ هلدینگ در بخش معدن خبر داد و عنوان کرد گام های اولیه با اعمال ملاحظات قانونی در این خصوص برداشته شده که به زودی عملیاتی می شود. سعید زرندی جلسه تاسیس شرکت سهامی عام در بخش معادن و صنایع معدنی که با حضور نمایندگان شرکتهای بزرگ معدنی و صنایع معدنی و همچنین صندوق های سرمایه گذاری مرتبط با این شرکت ها برگزار شد؛ افزود: طی فراخوانی از معادن بخش خصوصی دعوت کردیم تا از ظرفیت بازار سرمایه در قالب عرضه اولیه و انتشار اوراق استفاده کنند و تاکنون حدود ۵۰۰ معدن از این موضوع استقبال نموده و در جلسات مشاوره شرکت می کنند. اگر در سال ۹۹ بتوانیم مقدمات ورود ۵۰ معدن را به بازار سرمایه فراهم کنیم، در عمل کار بسیار مهمی در این بخش شکل گرفته و می تواند مقدمه ای برای برنامه ریزی در این خصوص برای سال های آینده باشد.

ممکن است از اینها هم خوشتون بیاد
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.