فلزی – معدنی ها مثبت ماندند؛ شاخص بورس افت کرد

0 412

به گزارش سایت خبری-تحلیلی معدن ۲۴، بورس اوراق بهادار تهران در همان دقایق ابتدایی معاملات امروز با شیبی فزاینده به به محدوده بالاتر از یک میلیون و ۲۲۰هزار واحد صعود کرد، ولی روند مزبور تداوم چندانی نیافت و ۳۰دقیقه بعد از آغاز معاملات، روند نزولی بازار شروع شد. در نهایت نیز کاهش ۳۲۲۵واحدی در کارنامه شاخص کل بورس ثبت شد. این شرایطی در حالی رقم می خورد که در مقابل بازارهای جهانی در حال رشد بوده و بورس های بین المللی جهش قیمتی را تجربه می کنند.

بازار سهام در جریان معاملات امروز در فراز و نشیبی تنها به افت اندک شاخص (۰.۲۷درصد) رضایت داد. این در حالی است که نه تنها صف فروش بسیاری از نمادها جمع شد، بلکه لیدرهای بازار در گروه فلزی و معدنی با سبزپوشی و رشد قیمت به کار خود پایان دادند. در این میان رشد قیمت و تاثیرگذاری لیدرهای معدنی بر نماگر اصلی بازار به مراتب بیشتر بود. به طوریکه دو نماد چادرملو و گل گهر نه تنها افزایش قیمت در محدوده حداکثری را تجربه کردند، بلکه هر کدام بیش از هزار واحد تاثیر مثبت بر نماگر اصلی بازار بر جای گذاشتند. در همین راستا ملی مس ایران با ۸۰۰واحد اثرگذاری و فولاد مبارکه نیز با ۳۳۰واحد، در رشد شاخص کل بورس بی تاثیر نبودند.

در این راستا باید عنوان کرد که شرکت ملی صنایع مس ایران تاییدیه ضمنی سازمان بورس در خصوص  افزایش سرمایه ۹۷درصدی را از محل سود انباشته (سهام جایزه) دریافت کرد و طی هفته آینده ضمن اطلاع رسانی، به سمت عملیاتی کردن آن حرکت می کند. البته امروز اردشیر سعدمحمدی، مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران از مجتمع مس سونگون و طرح‌های توسعه‌ای این مجتمع بازدید کرد. در جریان این بازدید آخرین وضعیت‌ فعالیت‌های اکتشافی، پیشرفت طرح‌های توسعه هیپ‌لیچینگ سونگون و فاز سه تغلیظ و نوار نقاله با هدف دستیابی به جهش تولید مورد بررسی قرار گرفت.

در میان اخبار مهم این گروه نیز انتخاب طرح مهم فولاد مبارکه در کاهش گاز گلخانه ای در پیمان کیوتو قرار داشت؛ بر این اساس طرح بازیافت حرارت از نیروگاه گازی جهت تولید بخار سوپرهیت در نیروگاه فولاد مبارکه با امکان کاهش سالانه۱۲۰ هزارتن دی اکسید کربن برای ثبت در پیمان کیوتو انتخاب شد.

بررسی معاملات ثبت شده در صنایع بورسی نیز نشان از خرید و فروش حدود ۳۰۰میلیون برگه اوراق بهادار در گروه فلزات اساسی به ارزش ۴۶۶میلیارد تومان دارد. در این میان دو نماد «فولاد» و «فملی» در مجموع با معاملات بیش از ۳۲۰میلیارد تومانی، بخش عمده ای از دادوستد گروه را به خود اختصاص دادند.

در میان نمادهای معدنی نیز معاملات «کچاد» به حدود ۳۷میلیارد تومان رسید و «کگل» نیز خرید و فروش ۲۲میلیارد تومانی را تجربه کرد. نماد باما نیز از دیگر نمادهیا سبزپوش معدنی بود که رشد قیمت ۱.۵درصدی هر سهم را در بازار امروز تجربه کرد.

در این گروه مدیرعامل چادرملو عنوان کرد که این شرکت به دنبال دستیابی به تکنولوژی حفاری های عمیق است. ناصر تقی زاده ادامه داد: در حال حاضر کار اکتشاف تفصیلی آنومالی D19  در حال انجام است و انتظار داریم بزودی نتیجه نهایی آن اعلام  شود تا بتوانیم با دریافت پروانه بهره برداری، عملیات باطله  برداری را آغاز کنیم . از طرفی چند پهنه دیگر در محدوده فعالیت معدن چادرملو شناسایی شده است  که در حال مطالعه و بررسی هستیم .

از سوی دیگر مدیر مجتمع سنگ‌آهن سنگان از ارسال یک میلیون تن سنگ‌آهن دانه بندی تا پایان سال جاری به ذوب‌آهن خبر داد. لی همتی در جلسه پایش عملکرد مجتمع سنگان گفت: تناژ استخراج در این مجتمع طی هفت ماه سال جاری به بیش از ۷.۲ میلیون تن رسید. این میزان عملکرد در برابر استخراج ۴.۶ میلیون تنی مدت مشابه سال قبل از رشد ۵۷ درصدی حکایت دارد. میزان ارسال سنگ‌آهن دانه‌بندی شده به شرکت ذوب‌آهن از ابتدای فروردین تا پایان مهر ماه با رشد ۱۶۰ درصدی نسبت به دوره مشابه سال قبل همراه شد. کل فروش سنگ‌آهن دانه‌بندی شده مجتمع سنگان در مدت مورد بررسی به مرز ۵۵۰ هزار تن رسید.

ممکن است از اینها هم خوشتون بیاد
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.