دومین روز از تجمع اعتراضی کارگران شرکت پارس پولاد یاران نایین/ ۶ میلیون تن اضافه تولید آهن اسفنجی کجا می رود؟
کارگران شرکت پارس پولاد یاران نایین برای دومین روز در اعتراض به تعطیلی خطوط تولید این شرکت و عدم دریافت حقوق و دستمزد خود در مقابل فرمانداری این شهر تجمع اعتراضی برگزار کردند.
به گزارش روز دوشنبه سایت خبری- تحلیلی معدن۲۴، این شرکت نخستین شرکت تخصصی و خصوصی تولید بریکت سرد در ایران و دارای ظرفیت اسمی سالیانه ۳۰۰ هزار تن است.
این شرکت در سال ۹۳ جواز تاسیس دریافت کرده و در سال ۹۷ به طور رسمی به بهره برداری رسیده است، اما در بهترین حالت در سال های گذشته به تولید ۱۸۰ هزار تنی رسیده و فقط با ۶۰ درصد ظرفیت خود کار کرده است.
آنطور که افراد آگاه خبر داده اند، مشکل اصلی این شرکت تامین ماده اولیه آهن اسفنجی است که پیگیری های مسئولان آن از وزارت صمت و انجمن تولیدکنندگان فولاد برای کسب سهمیه تاکنون موفقیت آمیز نبوده است.
وزارتخانه سهمیه ۱۵۰ هزار تنی برای تامین آهن اسفنجی برای این مجموعه در اردیبهشت ماه تعیین کرد که هم داده نشد و در نتیجه، تولید شرکت پارس پولاد یاران نایین از ابتدای زمستان امسال متوقف شد.
یکی از اعضای هیات مدیره شرکت به سایت خبری- تحلیلی معدن ۲۴ گفت: ما تنها واحد خصوصی تولیدکننده بریکت سرد در کشور هستیم و به همین دلیل مسئولان نمی دانستند ما را در کدام رسته قرار دهند،، در نهایت نیز در رسته ذوب القایی قرار گرفتیم.
وی بیان داشت: واحدهای ذوب القایی می توانند از قراضه یا آهن اسفنجی برای تولید استفاده کنند، اما مصرف واحد ما فقط آهن اسفنجی است، در نتیجه وقتی سهمیه ای به ما تعلق نگرفت باید از واسطه ها آن هم با ۲۵ تا ۳۰ درصد بالای قیمت مواد اولیه دریافت کنیم؛ این در حالی است که خریدها به صورت نقدی انجام می شود، اما در برخی موارد مواد اولیه خریداری شده تحویل نشده است.
این عضو هیات مدیره یادآور شد: از آنجایی که سهمیه آهن اسفنجی نداشته و نخواستیم با واسطه ها کار کنیم، از ابتدای دی ماه ۱۲۰ نفر پرسنل شرکت بیکار شده اند.
وی به طرح این پرسش پرداخت که در حالی که ظرفیت کل تولید آهن اسفنجی کشور سالیانه ۳۱ میلیون تن است و ۲۵ میلیون تن آن توسط فولادسازان به شیوه قوس یا القایی مصرف می شود، باقی مانده ۶ میلیون تن آهن اسفنجی به کجا می رود؟
وی ادامهداد: همچنین با افت فشار گاز در کارخانجات بزرگ مثل فولاد مبارکه و فولاد هرمزگان، واحدهای احیاء شان را از مدار خارج و نیازشان به آهن اسفنجی را از سایر شرکت های بزرگ تامین می کنند و این شرایط به ضرر ما که بخش خصوصی و کوچک هستیم تمام می شود.
این عضو هیات مدیره هشدار داد: در صورت تامین نشدن مواد اولیه مورد نیاز، هیچ آینده ای برای ادامه فعالیت شرکت متصور نیستیم، در حالی که مسئولان از روز نخست نسبت به تامین مواد اولیه مورد نیاز اطمینان خاطر داده بودند.
وی یادآوری کرد: در سال های گذشته نیز این مشکلات وجود داشت و در نتیجه هیچ وقت کارخانه با ظرفیت کامل کار نکرد، همچنین در طرح توسعه این شرکت برای راه اندازی یک خط تولید ۳۶۰ هزار تنی دیگر برنامه ریزی کرده بودیم که با شرایط کنونی مسکوت مانده است.
این مسئول بیان داشت: در حالی که در سال های گذشته تلاش زیادی برای تامین قطعات یدکی و مصرفی با دور زدن تحریم ها انجام شد، اما امروز قادر به تامین مواد اولیه مورد نیاز نیستیم.