صعود یکپارچه نمادهای معدنی – فلزی

0 375

به گزارش سایت خبری-تحلیلی معدن ۲۴، بورس تهران در حالی معاملات نخستین روز کاری هفته را با رشد قابل توجه شاخص کل و صعود به محدوده یک میلیون و ۲۵۰هزار واحدی آغاز کرد که در نهایت رشدی در حدود ۴۰هزار واحد در کارنامه این بازار ثبت شد. بسیاری از فعالان، رشد امروز را ناشی از افزایش نرخ دلار عنوان کردند. به طوریکه هر دلار آمریکا در بازار آزاد به بیش از ۲۴ هزار و ۳۵۰تومان نیز رسید. (تا لحظه تنظیم گزارش).

در همین راستا یکی از اهرم های رشد نماگر اصلی بازار، تاثیر مثبت نمادهای فلزی و معدنی بر روند بازار بود. به طوریکه فولاد مبارکه و ملی مس ایران در مجموع حدود ۵۵۰۰واحد تاثیر مثبت بر شاخص کل برجای گذاشتند. گل گهر و چادرملو نیز حدود ۲هزار واحد در رشد ارتفاع نماگر اصلی بازار تاثیر گذار بودند. این امر سبب شد تا دو شاخص گروه فلزی و معدنی نیز با رشد همراه شوند؛ به طوریکه صعود ۴درصدی شاخص فلزات اساسی و رشد حدود ۳درصدی شاخص گروه معدنی را در معاملات امروز شاهد بودیم.

بررسی جزئیات خرید و فروش های امروز نشان از آن دارد که بورس تهران معاملات بیش از ۹.۵هزار میلیارد تومانی را در کارنامه خود ثبت کرد. در صدر این مبادلات، دادوستد سهام گروه فلزات اساسی قرار داشت. به طوریکه ۷۵۰میلیارد تومان از این رقم به خرید و فروش سهام مزبور تعلق داشت. در این میان دو نماد «فولاد» و «فملی» هر کدام مبادلاتی در حدود ۱۱۰میلیارد تومان را در کارنامه خود ثبت کردند. توسعه معادن و فلزات و باما نیز دو نماد گروه معدنی بودند که دادوستد پرحجمی را تجربه کردند. به طوریکه خرید و فروش سهام «ومعادن» به بیش از ۵۳میلیارد تومان و در نماد «کاما» نیز به حدود ۶۰میلیارد تومان رسید.

در میان اخبار و گزارش های مهم، بررسی انجمن جهانی فولاد از تولید در دنیا دارد؛ طبق اعلام انجمن جهانی فولاد، ایران با تولید بیش از ۲۹ میلیون تن فولاد و رشد ۱۳.۴ درصدیدر سال گذشته میلادی با پشت سر گذاشتن اوکراین، ‌ایتالیا و مکزیک در جایگاه دهم قرار گرفت. بر این اساس یکی از مهم‌ترین دلایل رشد تولید ایران، توسعه طرح‌های فولاد با مشارکت بخش‌خصوصی و با راهبری ایمیدرو بوده است.

از سوی دیگر به گزارش معدن ۲۴، روند تغییرات هفتگی قیمت کامودیتی ها نیز نشان می دهد که هفته ی گذشته متفاوت تر از هفته های پیشین برای محصولات معدن و صنایع معدنی جهان در نقاط مختلف سپری شد، هفته ای که هم با رشد قابل توجه زغالسنگ استرالیا همراه بود و هم با کاهش اسلب و بیلت ایران و سی آی اس همراه شد. در همین راستا اسلب صادراتی ایران با منفی ۲.۷درصد مواجه شد و به نرخ ۶۱۵ دلار رسید.

ممکن است از اینها هم خوشتون بیاد
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.