رشد شاخص فلزی با اهرم «فملی»
به گزارش سایت خبری-تحلیلی معدن ۲۴، شاخص کل بورس تهران معاملات امروز سه شنبه را با کاهش بیش از ۲۷۰۰واحدی سپری کرد و در محدوده یک میلیون و ۲۱۱هزار واحد متوقف شد. در این میان شاخص گروه فلزات اساسی روندی معکوس در پیش گرفت و توانست رشد ۱.۸درصدی را در کارنامه خود ثبت کند.
در حالی روز گذشته شاهد رشد قیمت جهانی مس و عبور از ۹ هزار دلاری بودیم که روند مزبور در بازار امروز نیز ادامه یافت. طبق اعلام گلدمنساکس ، پایان تعطیلات سال نوی چین ، کاهش عرضه در بورس لندن و پیش بینی کمبود تولید ، زمینه ساز افزایش قیمتهای مس و رشد قیمت سهام شرکتهای معدنی چون جیانگشیکاپر چین، او زد مینرالز استرالیا و گروه بیاچپی و ریوتینتو شده است. همین امر زمینه ساز رشد اخیر سهام شرکت ملی مس شده است. در حالی امروز یا افت شاخص کل بورس مواجه شدیم که رشد قیمت سهام «فملی» به دیگر نمادهای گروه فلزات اساسی نیز سرایت کرد و در نهایت شاهد ثبت رشد ۱.۸درصدی در کارنامه شاخص صنعت فلزات اساسی بودیم. در این میان در حالی «فملی» بیش از ۲۴۰۰واحد در رشد ارتفاع شاخص کل بورس کوشید که «فولاد» نیز ۸۴۰واحد در این صعود همیاری کرد. در پایان نیز گروه فلزات اساسی با جابجایی بیش از ۵۰۰میلیون برگه اوراق بهادار به ارزش ۱۲۰۰میلیارد تومان به عنوان برترین صنعت بورسی امروز شناخته شد. البته ۳۳۴ میلیارد تومان از این رقم به معاملات ملی مس ایران تعلق داشت.
در همین راستا مدیرعامل ملی مس ایران از رتقای ۲ برابری درآمد شرکت مس در افق ۱۴۰۴خبر داد و افزود: خوشبختانه این شرکت در حال حاضر دو میلیارد و چهارصد و هشتاد میلیون یورو به علاوه ۳۰ هزار میلیارد تومان در قالب ۲۹ طرح در دست اجرا دارد.
اردشیر سعدمحمدی در ادامه افزود: امیدوار هستیم با اجرای این طرحها تا سال ۱۴۰۴ شرایط درآمد شرکت مس را از ۲ میلیارد دلار در شرایط فعلی، به ۴ و نیم میلیارد دلار ارتقا دهیم و با اجرای این طرحها جزو ۱۰ شرکت برتر دنیا در تولید مس قرار بگیریم.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران تاکید کرد: طرحهای شرکت ملی صنایع مس ایران در مسیری کاملاً شفاف و مشخص و خوبی ریل گذاری شده است.
از سوی دیگر گزارش عملکرد دوره ۱۱ماهه فولاد مبارکه بر سایت کدال قرار گرفت؛ فولاد مبارکه در ۱۱ ماه سال جاری بالغ بر ۶۶.۲ هزار میلیارد تومان درآمد محقق کرد و در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته با رشد ۸۱ درصدی همراه شد. براین اساس، « فولاد» در دوره یک ماهه بهمن ماه از فروش داخلی محصولات گرم، سرد، پوشش دار و سایر محصولات بالغ بر ۸.۳ هزار میلیارد تومان درآمد کسب کرده است. در همین راستا مدیرعامل فولاد مبارکه گفت: واحد گندله سازی ۵.۵میلیون تنی این شرکت تا ۷میلیون تن تولید میکند که به عنوان بزرگترین تولیدکننده فولاد اسفنجی همیشه بالاتر از ظرفیت اسمی تولید میکند. حمیدرضا عظیمیان در میزگرد تخصصی تعاملات دو حوزه فولاد و سنگآهن، چالشها و راهکارهای صادرات در دوره پساترامپ اظهار داشت: خرید کنسانتره بصورت آزاد در فولادمبارکه مطرح بوده اما بر اساس سهمیه بندی بخش عمده ای از نیاز را دریافت کرده و کسری از بازار خریداری میشود اما اگر قرار باشد قیمت بصورت کلی آزاد باشد با مشکل روبرو می شود. تفاوت کیفیت کنسانترهها مشکل ساز است برای واردات کنسانتره نیز به این موضوع فکر شده که سهمیه فولاد هرمزگان حذف و به فولادمبارکه داده و برای آنها کنسانتره وارد شود اما توجیه اقتصادی ندارد.
نگاهی به عملکرد معدنی ها
بررسی عملکرد نمادهای معدنی فعال در بورس نشان از افت قیمت البته با درصد پایین در بیشتر سهام این گروه دارد. این امر در نهایت سبب شد تا شاخص این صنعت با حدود ۰.۱درصد کاهش به کار خود پایان دهد. به طوریکه در حالی چادرملو ۰.۲درصد رشد قیمت را تجربه کرد که در مقابل گل گهر با کاهش ۰.۶درصدی قیمت هر سهم مواجه شد. در این میان رشد قیمت سهام توسعه معادن و فلزات به مراتب بیشتر بود. به طوریکه هر سهم «ومعادن» افزایش نرخ ۱.۶درصدی را تجربه کرد.
در میان اخبار مهم این صنعت نیز در حالی روز چهارشنبه یعنی فردا شاهد عرضه اولیه سهام شرکت فرآوری معدنی اپال کانی پارس (نماد اپال) در بورس تهران خواهیم بود که در این راستا مدیرعامل چادرملو با اعلام واریز ۷.۵ هزار میلیارد تومانی برای خرید سهام شرکت اُپال پارسیان توسط شرکت های «کچاد، کگل و کگهر» ، گفت: عرضه اولیه چهارشنیه ، ایراد و اشکال دارد.
یادآور می شود در این عرضه اولیه به هر کد معاملاتی حداکثر ۴۰۰ سهم در دامنه قیمتی ۱۲۰۰ تا ۱۲۵۰تومان تعلق میگیرد.