تحلیلگر ارشد بازار جهانی

سنگ تزئینی طرح مسکنی دولت سیزدهم چگونه تامین می شود؟

0 1,945

تحلیلگر ارشد بازار جهانی سنگ‌ گفت: طرح ساخت سالیانه یک میلیون واحد مسکونی به شرط مدیریت درست و تامین بودجه، طرح بسیار خوبی خواهد بود.

سیامک حاج سیدجوادی امروز شنبه در گفت وگو با خبرنگار سایت خبری- تحلیلی معدن۲۴ افزود: باید از مدیران «کننده کار» خصوصی و نه دولتی در اجرای این طرح استفاده کرد تا به سرانجام برسد و با توجه به شناختی که از آقای قاسمی وزیر راه و شهرسازی، سوابق ایشان در سپاه و اجرای طرح های بزرگ و سنگین داریم، قادر به اجرای این پروژه بزرگ هستند.
حاج سیدجوادی ادامه‌داد: اگر متوسط متراژ واحدهای مسکونی در این طرح را ۵۰ متر مربع نیز در نظر بگیریم و با توجه به نیاز هر واحد به ۵۰ متر مربع سنگ، نیاز سالیانه این طرح ۵۰ میلیون متر مربع سنگ تزئینی خواهد بود.
وی اضافه کرد: کل تولید سنگ تزئینی کشور در سال گذشته ۴۰ میلیون متر مربع (معادن هشت میلیون تن) بود و اجرای این طرح بزرگ به معنای افزایش حدود ۲ برابری ظرفیت تولید معادن سنگ و کارخانجات مربوطه است.
این تحلیلگر بیان‌داشت: با توجه به اینکه کارخانجات موجود تنها با ۴۰ درصد ظرفیت خود کار می کنند، ۲ برابر کردن تولید این کارخانجات امکانپذیر است، اما بحث اصلی روی خطوط قله بری است.
وی گفت: معادن سنگ تزئینی موجود از فرسودگی ناوگان ماشین آلات خود رنج می برند و عمر خطوط تولید، ماشین آلات و تجهیزات آنها بعضا بین ۳۰ تا ۵۰ سال است.
حاج سید جوادی اظهار داشت: اکنون ۲ هزار و ۷۰ معدن سنگ تزئینی در کشور وجود دارد که حدود یک‌هزار تای آن غیرفعال است، برای تامین سنگ مورد نیاز طرح مسکنی دولت سیزدهم یا باید این معادن غیرفعال و راکد فعال شوند و یا ظرفیت معادن فعال موجود را ۲ برابر کرد.
وی تاکید کرد: همچنین دست‌کم به ۲ هزار دستگاه ماشین آلات معدنی جدید نیاز داریم که به نظر می رسد در شرایط کنونی امکانپذیر نیست، مگر اینکه بودجه آن تامین شود.
تحلیلگر ارشد بازار جهانی سنگ‌ همچنین هزینه ساخت هر متر مربع مسکن را ۵ تا ۶ میلوین تومان و به عبارتی ۲۰۰ دلار عنوان کرد که اگر در ۵۰ میلیون متر مربع واحد مسکونی ضرب شود، ۱۰ میلیارد دلار هزینه نیاز دارد.
وی گفت: اگر چنین بودجه ای موجود باشد و این پول به چرخه اجرایی وارد شود، انجام طرح ساخت سالیانه یک میلیون مسکن شدنی است.
حاج سیدجوادی تصریح کرد: این طرح بسیار بزرگ است و مدیریت اجرایی بسیار قوی نیاز دارد، اما اگر خدای ناکرده در سیستم فاسد اختلاسی وارد شود، به تورم موجود کشور دامن زده و اوضاع را به مراتب بدتر می کند.
وی افزود: اگر نظارت درستی بر این طرح انجام شود و ۱۰ میلیارد دلار در مدت یک سال به کل صنعت ساختمان تزریق شود، ضمت مهار تورم می ـواند به رشد تولید ناخالص ملی بیانجامد.
پایان خبر////

ممکن است از اینها هم خوشتون بیاد
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.