طیبنیا: تولید ۲۰ محصول جدید در فولاد مبارکه/ مبارکه در ۲ درصد تولید ناخالص ملی کشور سهم دارد/ مبارکه میتواند نقشی همچون تویوتای ژاپن در ایران داشته باشد
به گزارش سایت خبری تحلیلی معدن ۲۴ ، محمد یاسر طیب نیا در جلسه مجمع عمومی عادی سالیانه شرکت فولاد مبارکه اصفهان افزود: در سال ۱۴۰۰ میزان ۱۰.۷ میلیون تن گندله، ۸ میلیون تن آهن اسفنجی، ۹.۳ میلیون تن تختال، ۶.۱ میلیون تن کلاف گرم و ۱.۶ میلیون تن کلاف سرد، همچنین حدود یک میلیون تن محصولات پوششدار در مبارکه تولید شد.
وی بیان داشت: در سالی که گذشت شاهد خلق رکوردهایی در احیا مستقیم، آهن اسفنجی، رکورد ماهیانه تولید تختال و تولید ۲۰ محصول جدید بودیم.
طیب نیا خاطرنشان کرد: در روز عید غدیر امسال برای نخستین بار در کشور تولید تختال ورق الکتریکی در مبارکه به ثمر نشست و در سالهای آینده محصول نهایی آن وارد بازار خواهد شد.
وی ادامه داد: سال گذشته فروش محصولات فولادی شرکت با ۵ درصد رشد به ۹.۳ میلیون تن رسید که ارزش ریالی آن با ۸۳ درصد رشد به ۱۸۰ هزار میلیارد تومان رسید.
مدیرعامل فولاد مبارکه اصفهان ادامهداد: ۱۴۷ هزار میلیارد تومان از این ارزش فروش مربوط به بازار داخلی و بقیه ۳۲ هزار میلیارد تومان آن مربوط به بازارهای صادراتی بوده است.
** طرح های توسعهای مبارکه
وی در ادامه به طرح های توسعهای مبارکه اشاره کرد و گفت: مگا پروژه نورد گرم ۲ نیازمند ۲۱ هزار میلیارد تومان منابع مالی برای تکمیل است و میتواند رقابتپذیری و پایداری تولید فولاد مبارکه را افزایش دهد.
وی افزود: نیروگاه سیکل ترکیبی در دست احداث مبارکه نیازمند ۷ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان سرمایه گذاری است.
طیبنیا هشدار داد: در سالهای آینده اگر به سمت تولید فولاد کمکربن یا بدون کربن نرویم، نمی توانیم صادرات داشته باشیم زیرا از هم اکنون اروپا عوارض سنگین وضع کرده است، لذا باید به سمت اصلاحات در خطوط تولید و نیروگاههای تجدیدپذیر برویم تا به بقای خود ادامه دهیم.
وی گفت: توسعه فولاد سنگان و توسعه فولاد سفیددشت چهارمحال در دستور کار است و در مجموع ۴۵ هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری برای طرح های توسعه ای در جریان تکمیل شرکت نیاز است.
مدیرعامل فولاد مبارکه اصفهان اظهارداشت: سرمایه گذاری فولاد مبارکه در سنگ آهن هماتیتی، همچنین احداث دو واحد سوپرمگامدول آهن اسفنجی و واحد اسید شویی و همچنین تولید ورق رنگی برای تامین نیاز کامل کشور و مشارکت در طرح انتقال آب خلیج فارس در دستور کار است.
** امکان انتقال مبارک به کنار دریا وجود ندارد
وی یادآور شد: با توجه به محدودیتهای آبی موجود در استان اصفهان، همچنین اینکه امکان انتقال فولاد مبارکه به کنار دریا یا هرکجای دیگر وجود ندارد، مشارکت در طرح انتقال آب خلیج فارس یک الزام است.
وی همچنین سرمایه گذاری مبارکه در میادین گازی را یادآور شد و گفت: با تعهدی که وزارت نفت به ما داده، برای رفع بخشی از نیاز مبارکه کمتر از دو سال دیگر این سرمایهگذاری به ثمر خواهد نشست و همه این ها مشروط به حمایت سهامداران است.
طیب نیا بیان داشت: اکنون ۱۸۰ هزار میلیارد تومان معادل ۶ میلیارد دلار پروژه تولیدی در مبارکه تعریف شده است.
وی افزود: فولاد مبارکه اصفهان میتواند تویوتای ژاپن برای ایران باشد، امروز دو درصد تولید ناخالص داخلی را در اختیار داریم و با کمک سهامداران می توانیم این سهم را به ۱۰ درصد برسانیم.
وی همچنین در خصوص عملکرد مبارکه در بازار سرمایه خاطرنشان کرد: بازدهی سهام مبارکه از ابتدای سال ۱۴۰۰ تا کنون ۱۴.۷ درصد بوده که با وجود شرایط نامساعد بازار سرمایه بد نیست.
** چالش ها و مشکلات مبارکه
وی همچنین به چالشهای این شرکت اشاره کرد و گفت: تامین برق در زمان پیک مصرف، تامین مواد اولیه، انتقال آب و چالش قیمت محصولات (که فقط در یک ماه گذشته قیمت محصولات فولادی تا ۱۸ درصد کاهش داشته) از جمله این چالش ها است.
مدیرعامل فولاد مبارکه اصفهان یادآور شد: کاهش قیمت ها فقط مربوط به جنگ روسیه و اوکراین نیست، بلکه مشکل بازار جهانی فولاد و اتفاقاتی است که در کشوری همچون چین در حال حادث شدن است و به نظر میرسد در کوتاه مدت نیز قابل حل نباشد؛ در این راستا باید در جهت افزایش راندمان و بهرهوری حرکت جدی داشته باشیم.
پایان خبر///