صادرات ۸ ماهه زنجیره مس کشور از ۹۸۱ میلیون دلار گذشت
کارخانجات و شرکتهای زنجیره مس کشور از ابتدای امسال تا پایان آبانماه بیش از ۹۸۱ میلیون دلار صادرات داشتند.
به گزارش سایت خبری- تحلیلی معدن۲۴ از آمارنامههای گمرک، صادرات آبانماه زنجیره مس ۱۳۲ میلیون دلار به ثبت رسید که سهم کاتد مس ۵۸ میلیون دلار (۴۴ درصد از صادرات این ماه) بوده است.
«امیر صباغ» مدیر اقتصادی و توسعه سرمایه گذاری ایمیدرو در این زمینه میگوید: سرمایه گذاری بخش خصوصی در حوزه پایین دست کاتد مس در حال دادن میوه است.
وی افزود: در محصولات مس صادراتی ماه آبان اقلامی چون ورق مسی (۱۰ هزار دلار در هر تن)، لوله های مسی (متوسط قیمت هفتهزار و ۸۹۲ دلار در هر تن) و مفتول مس (متوسط قیمت هفتهزار و ۸۲۴ دلار در هر تن) دیده می شود که بالاتر از نرخ کاتد صادراتی این ماه (با قیمت هفتهزار و ۶۲۱ دلار در هر تن) است.
صباغ معتقد است: افزایش فاصله قیمت دلار نیما و بازار یکی از محرکهای صادرات محصولات پایین دست مس ایران بوده که اکنون از رقابت پذیری بالایی در بازارهای هدف برخوردار است. این موضوع به افزایش رقابت کاتد مس در بورس کالا نیز کمک کرده و متوسط نرخ دلار آن را از محدوده ۲۸ هزار تومان به ۳۱ هزار و ۸۰۰ تومان افزایش داده است.
** اصلاح نرخ بانک مرکزی یا بورس کالا در جهت تقویت صادرات
برپایه این گزارش، دلار پایه فولاد در بورس کالا ۳۴ هزار و ۳۵۵ تومان، اما دلار پایه مس عرضه فردا در بورس کالا ۳۱ هزار و ۱۷۱ تومان است.
به نظر می رسد با وجود ابطال مصوبه بورس کالا در تغییر نرخ دلار قیمت پایه معاملات از نیما به بازار متشکل ارزی، شرکتها همچنان مجاز به انتخاب نرخ دلار مدنظر خود هستند.
کاتد شرکت ملی صنایع مس ایران که نرخ دلار کشف شده آن در هفته های اخیر به بالای ۲۱ هزار و ۸۰۰ تومان (معادل یک دلار)، فردا در بورس کالا با قیمت پایه ارزی ۳۱ هزار و ۱۷۱ تومانی عرضه می شود که از ابلاغیه بانک مرکزی (دلار ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومانی) به میزان ۹.۳ درصد بالاتر است.
این موضوع در مورد شمش فولاد نیز اتفاق افتاده و فرضا نرخ دلار پایه شمش چادرملو ۳۴ هزار و ۳۵۵ تومان در نظر گرفته شده است.
واحدهای تولیدی نمی توانند کالای خود را به دلار فرضا ۳۳ هزار تومان در بورس کالا به فروش رسانده و همزمان ارز صادراتی را به نرخ ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومان در سامانه نیما عرضه کنند . این موضوع باعث عدم توجیه اقتصادی صادرات شده و نیما را طی هفته های آتی مختل می کند.
در این راستا، اصلاح نرخ بانک مرکزی یا بورس کالا در جهت تقویت صادرات مورد تاکید است.
پایان خبر/////