معدن۲۴:مدیرعامل شرکت توسعه معادن و فلزات گفت: سهم ۲.۹ درصدی استخراج معادن از تولید ناخالص داخلی در سال ۱۴۰۰، بیانگر عملکرد ضعیف ما در بخش معدن است.
به گزارش خبرنگار ما، «اردشیر سعدمحمدی» امروز (سه شنبه) در سومین همایش تخصصی استیل پرایس با موضوع ««اکتشاف ذخایر معدنی؛ فرصتها و چالشها» افزود: ایران با دارا بودن یک درصد جمعیت جهان، هفت درصد منابع طبیعی جهان را در اختیار دارد که معادل ۲۷.۶ تریلیارد دلار است، اما گردش مالی بخش معدن با تولید ناخالص ملی ما همخوانی ندارد.
وی گفت: از سال ۴۱ که اکشافات در کشورمان به صورت سیستماتیک آغاز شده، تا امروز ۱۱ میلیون متر کار حفاری در کشور انجام شده است.
سعدمحمدی با اشاره به نظرسنجی از فعالان معدنی، عمده مشکلات اکتشافات در کشور را کمبود نقدینگی، کمبود تجهیزات معدنی، موانع اداری، بازار، نیروی انسانی، اکتشافات تکمیلی، فرآوری و زیرساختها عنوان کرد.
وی در ادامه به دلایل اصلی موافقیت کشورهای پیشروی معدنی پرداخت و بیانداشت: صرف بودجه کلان برای هزینه اکتشافات، تولید مداوم انتشار دادههای پایه، تجهیزات بهروز و پشتیبانی قوی، تحقیق و توسعه مستمر، نظارت زیست محیطی شفاف و قابل پیش بینی، توسه پایدار، شفافیت، مسوولیت پذیری و مدلسازی کانسارها برشمرد.
مدیرعامل شرکت توسعه معادن و فلزات بر لزوم توجه به فرصت بازار برای توسعه معدنی تاکید کرد و ادامهداد: در این راستا نیاز به برنامه داریم تا بدانیم در کجا و کدام قسمتها باید بیشتر تمرکز کنیم.
وی با اشاره به سهم ۳۹ درصدی نفت از مصرف انرژی جهان در شرایط کنونی، خاطرنشانکرد: سهم انرژی برق ۲۱ درصد و سهم زغال سنگ ۱۳ درصد است، این در حالی است که مطابق پیشبینی ها در سال ۲۰۵۰ سهم نفت از تولید انرژی به کمتر از هشت درصد رسیده و سهم برق به بیش از ۵۱ درصد خواهد رسید.
سعدمحمدی با اشاره به سرمایهگذاری سالیانه چهار میلیارد دلاری کشورها در زمینه زیرساختها، تصریحکرد: باید مراقب باشیم تا با آیندهنگری و برنامهمحوری سهمی در آینده انرژی جهان داشته باشیم.
وی همچنین به حضور پر رنگ استارتاپها در فرآیند اکتشافات و انجام اکتشافات مبتنی بر هوش مصنوعی اشاره کرد که سرعت اکتشافات را به شدت افزایش داده است.
پایان خبر////