در مجموع عمومی فوق العاده چادرملو تشریح شد:
گام های جدید کچاد در طرح های توسعه ای/ تمرکز چادرملو بر اکتشافات و بهره برداری از ذخایر جدید
در مجمع عمومی شرکت چادرملو مهمترین جزییات از طرح های توسعه ای جدید این مجموعه صنعتی و معدنی تشریح شد.
به گزارش معدن ۲۴، مجمع عمومی فوقالعاده شرکت معدنی و صنعتی چادرملو با حضور حداکثری صاحبان سهام و نمایندگان قانونی آنها بهمنظور تصمیمگیری درخصوص افزایش سرمایه برگزار شد.
مدیرعامل شرکت معدنی و صنعتی چادرملو در جریان مجمع گفت: طرح فرآوری باطلههای معدنی به ظرفیت حداقل ۲ میلیون تن خوراک قابل استفاده در واحدهای کنسانتره تولیدی، طرح احداث بزرگترین نیروگاه خورشیدی در استان یزد به ظرفیت ۱۰۰ مگاوات و مشارکت در ساخت کارخانه تولید آهن اسفنجی در اقلید فارس به ظرفیت یک میلیون و۱۰۰ هزار تن در سال بخشی از اقدامات شرکت معدنی و صنعتی چادرملو مشخص شده است. همچنین ۱۳.۵۰ همت سرمایهگذاری در سال ۱۴۰۲ انجام شده که رشد ۱۴۰ درصد نسبت به سال گذشته پیدا کرده است.
امیرعلی طاهر زاده افزود: از سوی دیگر افزایش سرمایه ۵۲۵۰ میلیارد تومانی از محل سود انباشته مد نظر قرار داده شده است. همچنین افزایش سرمایه ۱۱.۰۰۰ و ۶۰۰ میلیارد تومانی را هم از محل مطالبات و آورده نقدی به سازمان بورس و اوراق بهادار ارائه شده که قرار است طی دو مرحله به انجام برسد.
احداث نیروگاه خورشیدی به ظرفیت ۱۰۰مگاوات
مدیرعامل چادرملو بیان کرد: اما مصارف این افزایش سرمایه عبارت است از احداث نیروگاه سیکل ترکیبی به ظرفیت اسمی ۵۴۶ مگاوات ساعت و احداث نیروگاه خورشیدی به ظرفیت ۱۰۰ مگاوات ساعت. همچنین بهرهبرداری از معدن سنگآهن جدید و جبران مخارج انجام شده بابت مشارکت در افزایش سرمایه شرکتهای سرمایهپذیر مربوط به افزایش سرمایه سال ۱۴۰۲چادرملو از مصارف این افزایش سرمایه است. همچنین بخش بخاری نیروگاه ۱۲۰ میلیون یورو سرمایهگذاری لازم دارد.
به گفته مدیران این شرکت پروژه احداث نیروگاه خورشیدی ۱۰۰ مگاواتی در منطقه خضرآباد در استان یزد با هدف تامین برق مورد نیاز شرکتها و کارخانجات متعلق به شرکت چادرملو اجرایی خواهد شد. از اهداف پروژه میتوان به نیاز مصارف برق در صنایع متعلق به شرکت چادرملو، ایجاد اشتغال در منطقه و کمک به بهبود و افزایش سطح ولتاژ در منطقه اشاره کرد. دوره احداث نیروگاه سال و عمر نیروگاه ۳۰ سال لحاظ شده است. همچنین سال بهرهبرداری آن نیز ۱۴۰۴ خواهد بود.
بهرهبرداری از معدن سنگآهن جدید آنومالی۱۰
همچنین طاهر زاده درخصوص تامین بخشی از منابع مورد نیاز جهت تکمیل طرحهای توسعه در دست اجرا از جمله بهرهبرداری از معدن سنگآهن جدید آنومالی A10 گفت؛ شرکت چادرملو به منظور تامین سنگآهن به عنوان خوراک و مواد اولیه پایدار و درازمدت برای کارخانجات فرآوری کنسانتره، علاوه بر معدن D19 یک فقره قرارداد در قالب مشارکت با موضوع سرمایهگذاری، طراحی، مهندسی و اجرای عملیات پروژه، اکتشاف، استخراج، فرآوری و تولید کنسانتره از کانسنگ آهن آنومالی A10 با شرکت مادر تخصصی تولید مواد اولیه و سوخت هستهای ایران در تاریخ مرداد ماه سال ۱۴۰۲منعقد کرده است.
وی افزود: در عین حال برآورد اولیه ذخیره این معدن معادل ۴۰ میلیون تن سنگآهن با عیار ۴۴ درصد بوده که قدر سهم شرکت چادرملو از مشارکت مذکور ۵۹ درصد از محصول کنسانتره و قدر سهم شرکت سرمایهپذیر ۴۱ درصد معادل ارزش محصول کنسانتره با عیار ۶۶ درصد تعیین شده است. همچنین براساس مفاد قرارداد، مدت دوره احداث دو سال و دوره بهرهبرداری ۱۳ سال قابل تمدید است.
تکمیل اکتشافات مس جانجا
طاهر زاده در خصوص معدن اکتشافات مس جانجا تصریح کرد: معدن مس جانجا در شمال استان سیستان و بلوچستان واقع شده است و حدود ۳۰۰ میلیون تن ذخیره مس قطعی دارد. اکتشافات آن در حال تکمیل شدن است. پنج شرکت (هر کدام به میزان ۲۰%) کگل، کگهر، ومعادن، وکغدیر و کچاد سهامداران آن هستند که به نسبت همین ترکیب، پنج عضو هم هیئتمدیره آن را تشکیل میدهند. خاکبرداری و باطلهبرداری آن امسال شروع شده است. گفتنی است که مناقصه انتخاب پیمانکار ساخت کارخانه کنسانتره به ظرفیت ۱۳۰ هزار تن کنسانتره مس در حال برگزاری است که تا پایان سال پیمانکار هم مشخص میشود و طی ۳۶ ماه کارخانه کنسانتره مس جانجا هم به بهرهبرداری خواهد رسید.