تحلیل نمادهای “فملی” و “وکغدیر” در بورس ۱۴۰۲
معدن ۲۴:یک کارشناس و تحلیلگر بازار سرمایه به بررسی جزییات روند نمادهای شرکت توسعه صنایع و معادن غدیر و شرکت ملی مس در سال ۱۴۰۲ پرداخته است.
امیر حسین جنانی، در گفت و گو با معدن ۲۴ توضیح داد: شرکت بین المللی توسعه صنایع و معادن غدیر،در سال ۱۳۹۰ با سرمایه یک میلیون ریال به صورت سهامی خاص تاسیس گردید. شرکت بینالمللی توسعه صنایع و معادن غدیر در سال ۱۴۰۱ در بازار بورس تهران (تابلو دوم بورس) با نماد “وکغدیر” عرضه اولیه شد. این شرکت در حال حاضر جز واحدهای تجاری فرعی شرکت سرمایهگذاری غدیر است و واحد تجاری نهایی گروه سازمان تامین اجتماعی کارکنان بازنشستگی نیروهای مسلح (ساتا) است.
او ادامه داد: موضوع فعالیت شرکت عبارتست از سرمایهگذاری در سهام، سهمالشرکه، واحدهای سرمایهگذاری صندوقها به طوری که بتواند کنترل شرکت، موسسه یا صندوق سرمایهپذیر را در اختیار بگیرد، به شرطی که شرکت سرمایه پذیر در زمینه یا زمینههای اکتشاف، استخراج و بهرهبرداری از معادن و فرآوری کانیهای فلزی و غیرفلزی،تاسیس کارخانجات و … فعالیت کند. به گفته جنانی، شرکت در سال مالی ۱۴۰۲ شرکت ۷۵۲۰ میلیارد تومان سود محقق کرده است.
خالص ارزش داراییهای وکغدیر ۱۰۳هزار میلیارد تومان است شرکت کمترین سرمایه در مقایسه با هلدینگهای مشابه را دارد و رتبه دوم در رشد سودآوری را کسب کرده است. همچنین این مجموعه رتبه دوم بازدهیها در مقایسه با هلدینگهای مشابه را به ثبت رسانده است.
این کارشناس بازار سرمایه اضافه کرد: مهمترین اقدامات در شرکت آهن و فولاد غدیر ایرانیان: افزایش ظرفیت تولید آهن اسفنجی از ۱ به ۱.۲ میلیون تن در زمستان سال جاری، انعقاد قرارداد مشارکت و بهرهبرداری با شرکت صنعتی، معدنی و انرژی ایران غرب در محدوده C۵ جهت انجام عملیات اکتشاف، آغاز تست سرد گندلهسازی بهاباد از ابتدای سال ۱۴۰۳ و سرمایهگذاری در شرکتهای ارزنده مانند آهن و فولاد گلگهر و نوظهور کویر بافق.
همچنین مجمع عمومی عادی سالیانه شرکت بین المللی توسعه صنایع و معادن غدیر با حضور ۹۲.۶ درصد سهامداران برگزار شد و ۲۲۰ ریال سود به ازای هر سهم تقسیم و تصویب شد.
این تحلیلگر بورس در بخش دیگری از صحبت هایش گفت: شرکت ملی صنایع مس ایران، فعالیت اصلی شرکت ملی صنایع مس ایران اکتشاف، استخراج و بهره برداری از معادن مس ایران، توزیع و فروش محصولات داخلی و خارجی، توزیع و فروش محصولات پر عیار شده سنگ مس و فلز مس، شرکت در طرح های سرمایه گذاری مرتبط با صنایع مس و… است. استخراج و بهره برداری از معادن مس، تولید محصولات پر عیار سنگ معدن و محصولات مسی نظیر کاتد، اسلب، بیلت و مفتول هشت میلیمتری از وظایف این شرکت میباشد. شرکت ملی صنایع مس ایران دارای معادن متعدد مس در کشور و سه معدن فعال به نامهای مس سرچشمه، معدن مس میدوک در کرمان و معدن مس سونگون در آذربایجان شرقی که از مهمترین معادن مس جهان به شمار میرود.
او افزود: محصول اصلی شرکت کاتد مس میباشد که ۸۸ درصد از مبلغ فروش شرکت را به خود اختصاص میدهد. شرکت در حال حاضر کمتر از ظرفیت خود کاتد مس تولید میکند که دلیل آن ظرفیت پایین تولید کنسانتره مس میباشد و سالانه شرکت مقداری کنسانتره مس از سایر شرکتها خریداری میکند.
محصولات شرکت ملی صنایع مس ایران شامل کاتد، سنگ سولفور، انواع کنسانترهها، اسید سولفوریک و اسید مولیبدن است. فملی در دوره ۹ ماهه منتهی به ۳۰/۰۹/۱۴۰۲ مقدار ۹۱۳٬۶۷۸ تن از محصولات خود را بهفروش رسانده است. بیشترین مقدار فروش در این دوره مربوط به اسید سولفوریک (داخلی) است. پیشبینی میشود فملی در پایان سال مالی ۱۴۰۲ مقدار ۱٬۸۴۳٬۳۶۹ تن از محصولات تولیدی شرکت را بهفروش برساند.
جنانی تصریح کرد: مبلغ فروش در تحلیل فملی برای دوره ۹ ماهه ابتدای سال ۱۴۰۲ تحت تاثیر افزایش فروش داخلی مس کاتدی و تسعیر نرخ ارز در سال گذشته قرار گرفت. مجموع فروش شرکت در این دوره بیش از ۹۰ هزار و ۷۳۸ میلیارد تومان بوده است.
در ادامه پیشبینی میشود درآمد حاصل از فروش محصولات فملی در پایان سال مالی ۱۴۰۲ مبلغ ۱۱۹ هزار و ۳۴۳ میلیارد تومان باشد. بهای تمامشده فملی در دوره ۹ ماهه منتهی به ۱۴۰۲/۰۹/۳۰ بیش از ۳۳ هزار و ۵۷۰ میلیارد تومان بوده که نسبت به دوره مالی مشابه سال ۱۴۰۱ حدود ۳۷ درصد افزایش یافته است. بهای تمامشده در پایان دوره ۱۲ ماهه منتهی به اسفند ماه ۱۴۰۲ حدود ۴۳٬۸۶۵ میلیارد تومان و سود ناخالص در این دوره بیش از ۷۵ هزار میلیارد تومان پیشبینی میشود. همچنین با کسر سایر هزینهها در تحلیل فملی ، سود خالص در این دوره ۶۱٬۲۶۹ میلیارد تومان برآورد میشود. سود خالص فملی در پایان سال مالی ۱۴۰۱ به ازای هر سهم مبلغ ۸۳۳ ریال بود. مجمع عمومی عادی سالیانه فملی در تاریخ ۳۱/۰۴/۱۴۰۲ برگزار شد. سود مجمع فملی ۱۴۰۲ به ازای هر سهم مبلغ ۴۸۰ ریال تصویب شد.