۱۴۰۳ سال سخت برای زنجیره فولاد/ صادرات توجیه پذیر نیست
مدیر بازاریابی و فروش شرکت توسعه آهن و فولاد گل گهر آخرین وضعیت صادرات این مجموعه را تشریح کرد و گفت: به دلیل چالش هایی که برای کل زنجیره ایجاد شده و همین طور موضوع عوارض صادراتی، سال ۱۴۰۳ سال سختی برای ارزآوری خواهد بود .
میثم اسلاملو در گفت و گو با معدن ۲۴ اظهار کرد: وضعیت بازار در حال حاضر به دلیل اینکه مشکل صادرات برای کل زنجیره ایجاد شده و اینکه باید ارز را به سامانه نیما برگرداند خوب نیست. به همین دلیل شمش هم چندان صادر نمی شود و صادرکنندگان از صادرات استقبال نمی کنند و برای همین در بازار مازاد شده و تولید شمش به صرفه نیست، چرا که حاشیه سود آن پایین آمده است. به همین دلیل چون نرخ آهن اسفنجی هم ضریبی از شمش است و از طرفی تقاضا برای اسفنجی با توجه به فصل تابستان کم شده بازار آهن اسفنجی هم خیلی جالب نیست.
او ادامه داد: وضعیت صادرات و فروش ۱۴۰۲ خوشبختانه مطلوب بود. نزدیک به ۳ میلیون تن فروش داشتیم و به اهدافی که مدنظر داشتیم رسیدیم. به لحاظ درآمدی هم بیشترین درآمد چند سال اخیر را ثبت کردیم که رکورد درآمدی برای شرکت بدست آمد.
اسلاملو اضافه کرد: ۱۴۰۳ اما برای کل زنجیره فولاد سال سختی است، به خصوص برای آهن اسفنجی به این دلیل که یکسری ظرفیت های جدید به بازار اضافه شده است. از طرفی چون وضعیت پایین دست اسفنجی که تولیدکنندگان شمش هستند خیلی مناسب نیست، صادرات هم توجیه پذیر نیست و این مسئله تا حدودی بازار اسفنجی را هم تحت تاثیر قرار داده است.
مدیر بازاریابی و فروش توسعه آهن و فولاد گل گهر درباره اثرات عوارض صادراتی بر بخش صادرات گفت: یکی از مشکلات اساسی ما عوارض صادراتی است.تولید آهن اسفنجی در این فصل مازاد بر مصرف است و همزمان ما باید ۵ درصد عوارض صادراتی بدهیم که در حق تولیدکنندگان این محصول و صنعت کشور ظلم است چرا که نمی توان ارزآوری کرد. اگر وزارت صمت بخواهد حمایتی انجام دهد، باید در این فصل عوارض را صفر کند، یعنی حداقل تا فصلی که مشکل گاز برای صنایع وجود دارد این کار را انجام بدهد. در فصل گرما که مازاد وجود دارد بهترین کمک این است که عوارض را برای آهن اسفنجی بردارند.