آمادگی شرکت مانا برای اجرا و تامین مالی طرحهای فولادی کشور
شرکت ساختمانی گسترش و نوسازی صنایع ایران توانایی اجرا و تامین مالی طرحهای زنجیره فولاد را دارد.
بیژن سرانجام مدیر عامل شرکت ساختمانی گسترش و نوسازی صنایع ایران (مانا)روز یکشنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه گفت: شرکت مانا بعنوان پیمانکار اصلی شرکت میدکو در شرایط تحریم بسیاری از طرحهای معدنی و صنایع معدنی میدکو را به بهره برداری رساند.
وی تصریح کرد:شرکت مانا در سال ۵۷ توسط سازمان ایدرو تاسیس ودر سال ۸۷ توسط بانک پاسار گاد این شرکت خریداری ودر اختیار هلدینگ میدکو قرارگرفت.
سرانجام افزود:۷.۵میلیون تن گندله ،۱۰میلیون تن کنسانتره سنگ آهن و ۴.۵میلیون تن فولاد و۸۰۰هزار تن کک متالورژی در شرکت میدکو هم اکنون تولید یا جز برنامه های آتی است.
وی گفت:بسیاری از طرحهای میدکو در شرایط سخت تحریم و با پیگیری بانک پاسار گاد انجام شد.
سرانجام افزود:حوزه فعالیت مانا بیشتر در بخش اجرای طرحهای زنجیره فولاد و ساختمان است و از سال ۸۸ فعالیت خود را بطور جدی آغاز کرد از ۲۷طرحی که به ارزش ۲۵۰۰میلیارد تومان در اختیار داشتیم حدود ۱۳ فقره از آن را تحویل دادیم که مهمترین آن طرح گندله سازی ۲.۵میلیون تنی زرند،کک سازی زرند و طرح زغالشویی طبس بود و پیشبینی می شود از ۱۴طرح باقی مانده ۹طرح به ارزش ۵۰۰میلیارد تومان در سال ۹۷ به بهره برداری برسد.
سرانجام گفت:طرح کارخانه آهک سازی،زغالشویی،طرح توسعه حرم امیر المومنین و چندین طرح احداث بیمارستان از جمله طرحهایی هستند که در شرکت مانا در حال اجرا است.
وی به احداث یک کارخانه ۱.۵میلیون فولادتوسط شرکت مانا اشاره کرد و افزود:
فولاد بوتیا به ظرفیت ۱.۵میلیون تن با همکاری شرکت دانیلی ایتالیا توسط شرکت مانا در حال اجراست بطوریکه تجهیزات این کار خانه در ایتالیا ساخته می شود و در ایران اجرایی می شود و پیش بینی می شود این طرح در سال ۹۷به بهره برداری برسد.
سرانجام افزود:با لغو برجام توسط ترامپ هنوز نامه ای یا صحبتی مبنی بر عدم همکاری دانیلی به شرکت مانا ارسال نشده است.
وی تصریح کرد:کشور برنامه دارد تا ظرفیت فولادرا در افق۱۴۰۴به۵۵میلیون تن برساند این در شرایطی است که هم اکنون ظرفیت تولید فولاد کشور بالغ بر ۲۰میلیون تن است.در این راستا شرکت مانا این توانایی را دارد تا طرحهای زنجیره فولاد کشور را بصورت EPCFاجرا کند یعنی علاوه بر اجرا تامین مالی هم انجام دهد.
سرانجام افزود:شرکت های زیادی از آمریکای لاتین،کره وروسیه برای سرمایه گذاری و تامین اعتبار در طرحهای فولادی ایران اعلام آمادگی کرده اند.
وی گفت: یکی از برنامه های شرکت مانا در سال۹۷ اجرای طرحهای زنجیره فولاد و بیمارستانی بصورت اجرا و تامین مالی است چرا که اعتقاد داریم ایران از ظرفیت های بالایی برای سرمایه گذاری داردو کشورهای خارجی علاقه فراوانی برای حضور در بازار ایران دارند.
سرانجام اظهار داشت:توسعه طرحهای زیربنایی جز اهداف مهم شرکت مانا است و این شرکت بتازگی آمادگی خود را در یک طرح دو میلیارد دلاری بصورت EPCF اعلام کرده است و در حال رایزنی برای ورود به این طرح هستیم.
وی ورود مانابه طرحهای آب رسانی طرحهای زنجیره فولاد را یکی از اهداف مهم خواند و گفت:طرح پالایش و پاکسازی فاضلاب شهری کرمان با سرمایه گذاری ۸۰۰میلیارد تومان با هدف تامین آب صنایع در شرکت مانا اجرایی شده است همچنین در مناقصه بین المللی طرح انتقال آب از دریای عمان به سنگان شرکت خواهیم کرد.
سرانجام تامین آب طرحهای زنجیره فولاد در سنگان مشکل خواند و اظهار داشت: بتازگی شرکت های فعال در زنجیره فولاد سنگان با تاسیس یک شرکت سرمایه گذاری توانستند آب مورد نیاز کارخانه های کنسانتره و گندله سنگ آهن را از سنگان تامین کنند.
مدیر عامل مانا در پایان گفت:برنامه داریم در سال ۹۸ معادل ۴هزار میلیارد تومان طرح در داخل و ۲هزار میلیارد تومان طرح در خارج از کشور اجرا کنیم.