جوابیه صندوق بیمه سرمایه‌گذاری فعالیت های معدنی به انتشار یک گزارش:

۱۰۰ میلیارد تومان صندوق بیمه برای بخش سنگ آهن هزینه شد

0 1,248

در متن این جوابیه آمده است:

احتراما عطف به درج گزارشی با عنوان “۱۰۰ میلیارد بودجه صندوق بیمه سرمایه‌گذاری فعالیت‌های معدنی کجا هزینه شد؟ که در تاریخ یکم خرداد ماه بر روی خروجی آن خبرگزاری قرار گرفت. نظریه انتساب مواردی غیر واقع و تحریف شده به این صندوق، متمنی است، وفق قانون مطبوعات نسبت به درج این اصلاحیه اقدام فرمایید.

صندوق بیمه سرمایه‌گذاری فعالیت‌های معدنی با سرمایه‌ ۱۰ میلیاردی ریال در سال ۱۳۸۰ تاسیس گردید و بعد از گذشت ۱۴ سال در انتهای سال ۹۴ به استناد بند (ز) تبصره ۵ قانون بودجه سال ۹۴ و مصوبه شماره ۱۱۳۷۷۴ت ۵۰۸۸۵ ه هیأت محترم وزیران سرمایه آن به مبلغ هزار و ۱۰۰ میلیارد ریال افزایش یافت.

با توجه به رسالت صندوق مطابق اساسنامه مصوبه از مجموع سرمایه در اختیار به واسطه بانک‌های عامل از ابتدای تاسیس تا پایان سال ۹۶ بالغ بر ۱۶۷۰ بیمه‌ نامه به ارزش ۶ هزار و ۳۱۹ میلیارد ریال صادر شده است که ۶۵۸ فقره به ارزش ۵ هزار و ۵۲۳ میلیارد ریال در بخش استخراج معدن و کانه آرایی و یک هزار و ۱۳ فقره به ارزش ۷۹۶ میلیارد ریال در بخش اکتشاف صادر کرده است بنابراین با سرمایه در اختیار صندوق عملا ۶ برابر اعتبار اخذ تسهیلات با ضمانت صندوق ایجاد شده است که معدنکاران بخش خصوصی از آن بهره‌مند شده‌اند اینکه عنوان می‌شود “هنوز تسهیلاتی به فعالان معدنی کشور داده نشده است” امری کاملا نادرست است.

علاوه بر این صندوق بیمه در راستای جریان تعهدات مربوط به صدور انواع بیمه‌نامه بالغ بر ۶۶۰ میلیارد ریال پرداخت کرده است که این موضوع نیز در جهت حمایت از معدن‌کاران و البته جزو وظایف ذاتی صندوق است.

این آمار به درستی نشان می‌دهد که صندوق در طی دوره حیات خود منابع بلا استفاده نداشته و در شرایط فعلی کلیه منابع را به معدن کاران تخصیص و از طریق بانک‌های عامل موفق به اعطای تسهیلات شده است.

شایان ذکر است ظرفیت قانونی ( سقف ریالی) صندوق برای صدور انواع بیمه‌ نامه‌ها و ضمانت‌نامه‌ها طبق بخشنامه بانک مرکزی به میزان ۷ برابر سرمایه است  که طبق آمار پیش گفته عملکرد صندوق همراه این سقف قانونی را رعایت کرده است.

همچنین در پاسخ بند آخر خبر ( فعالان معدنی با عملکرد و وظایف صندوق آشنا نیستند) مصاحبه مدیرعامل صندوق کاملا تحریف شده است که متن دقیق و صریح آن به شرح زیر است:

از سال ۹۳ به بعد عملکرد صندوق را کاملا قابل دفاع می‌دانم زیرا دو سال گذشته با توجه به بضاعت کم صندوق توانستیم ۱۰۰ میلیارد تومان بیمه‌نامه فقط برای بخش سنگ‌آهن و فرآورده آن صادر کنیم.

البته در خبر مذکور به اشتباه نام «صندوق بیمه معدن کاران » عنوان شده که می‌بایست به «صندوق بیمه سرمایه‌گذاری فعالیت‌های معدنی» تغییر یابد.

در ارتباط با ادعای عدم توانایی برای افزایش بودجه صندوق باید متذکر شد که ۱۰ درصد سهم بخش معدن از قانون توسعه اشتغال روستایی است که در متن قانون و آیین‌نامه آورده شده و مطابق آن توافق‌نامه‌ای فی‌ما‌بین ایمیدرو، معاونت معدن و صنایع معدنی، وزارت صنعت، معاونت اشتغال وزارت تکور و معاونت اشتغال روستایی منعقد شده که در صورت اجرایی شدن منابع مناسبی با نرخ توجیحی در اختیار بخش معدن باید به صندوق بیمه صورت خواهد گرفت.

در ارتباط با سرمایه صندوق و لفظ «صدور اعتبارنامه» و لفظ « ۷۰۰ میلیارد در حوزه صادرات» نیز باید عنوان داشت که کلیه عبارات و ارقام نادرست بوده و ارقام صحیح در ابتدای جوابیه آورده شده است.

منبع باشگاه خبرنگاران جوان
ممکن است از اینها هم خوشتون بیاد
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.