رنسانس فولادی در منطقه
معدن۲۴:کنفرانس سنگ آهن آسیا ۲۰۲۴ طی روزهای ۲۲ تا ۲۴ اکتبر مصادف با دوشنبه ۳۰ مهر تا پنجشنبه ۳ آبان در کوالالامپور مالزی برگزار شد که طی آن کیوان جعفری طهرانی تحلیلگر ارشد بازارهای جهانی فولاد و مواد اولیه در پنل تخصصی به ایراد سخنرانی پرداخت.
بخشی از سخنرانی کیوان جعفری طهرانی در پنل کنفرانس سنگ آهن آسیا ۲۰۲۴
تحولات MENA:
تولید فولاد سبز در این منطقه سرعت گرفته است. برای مثال ایجاد ظرفیت جدید HBI در خاورمیانه و همچنین افزایش پروژه جدید در شمال آفریقا می باشد.
فولادساز ترکیه ای Tosyali با همکاری شرکت فولاد لیبی (LISCO) بزرگترین تاسیسات HBI جهان را با ظرفیت ۸.۱ میلیون تن در سال ایجاد خواهد کرد. فاز اول این پروژه بزرگ با ظرفیت ۲.۷ میلیون تن در سال، از فناوری Midrex Flex استفاده میکند و انتظار میرود HBI را برای بازارهای همسایه و اتحادیه اروپا تولید کند.
Tosyali با مرکز توسعه صنعتی ملی عربستان سعودی (NIDC) برای ساخت یک کارخانه فولاد تخت با ظرفیت ۴ میلیون تن در سال در منطقه صنعتی راس الخیر همکاری خواهد کرد. این پروژه از دو فاز Midrex Flex DRI با ظرفیت ۲.۷ میلیون تن در سال استفاده خواهد کرد.
همچنین شرکت آهن و فولاد لیبی (LISCO) تفاهم نامه ای را با Danieli امضا کرده است تا ۲ میلیون تن در سال DRI/HBI برای مصارف داخلی و صادرات به ایتالیا از طریق قراردادهای offtake agreements با فولادسازان تولید کند.
شرکت Vale گامی دیگر در جهت ایجاد سه مگا پروژه در منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا (در عربستان سعودی، امارات متحده عربی و عمان) و امضای یک قرارداد مشارکت برای ساخت کارخانه کنسانتره سنگ آهن به ظرفیت ۱۲ میلیون تن در سال از محل فراوری سنگ آهن های هماتیت کم عیار عمان منعقد کرده است. آغاز فعالیت این پروژه سال ۲۰۲۷ می باشد. این کارخانه کنسانتره سازی، کارخانه گندله سازی ۹.۲ میلیون تنی وله در عمان را تغذیه خواهد کرد و تسهیلات agglomeration آینده در این منطقه را فراهم خواهد کرد. کارخانه گندله سازی وله در عمان در سال ۲۰۲۳ بیش از ظرفیت اسمی تولید کرد و به رکورد ۱۰.۵ میلیون تن دست یافت.
منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا (MENA) فرصت قابل توجهی برای رهبری فولادسازی مبتنی بر DRI با پتانسیل هیدروژن سبز دارد.
دسترسی منطقه MENA به سنگ آهن با عیار بالا در حال حاضر افزایش یافته است. شرکت Vale بزرگترین تولیدکننده سنگ آهن DR Pellet Feed در جهان در حال برنامه ریزی برای “Mega Hubs” آهن سبز در خاورمیانه است که گندله های سنگ آهن را به کارخانه های DRI در محل مشترک برای تولید بریکت گرم HBI برای مصرف محلی و صادرات عرضه می کند.
پیشبینی میشود که تقاضا در منطقه منا نسبت به سال گذشته کمی بیش از ۴ درصد و ۲.۶ درصد افزایش یابد و به ترتیب در سالهای ۲۰۲۴ و ۲۰۲۵ به ۵۷ میلیون تن و ۵۹ میلیون تن برسد.
پروژه AMAN موریتانی: موریتانی می تواند به صادرکننده اصلی بریکت گرم (HBI) تبدیل شود و از منابع خورشیدی و بادی خود برای تولید فولاد کم آلاینده استفاده کند. ظرفیت تولید HBI پروژه عمان موریتانی هنوز اعلام نشده است ولی شواهد حاکی است این پروژه با هدف تولید ۵۰۰,۰۰۰ تن هیدروژن سبز در سال، قابلیت تولید چند میلیون تنی DRI جهت تغذیه بازار محلی در شمال آفریقا و اروپا خواهد داشت.