خروج صادرات فولاد از فاز تک بعدی/ جذب سرمایه گذاری خارجی اولویت است

0 41

معدن ۲۴:کارشناس حوزه فولاد گفت: حکمرانی کشور ما دست کم در یک دهه گذشته ثابت کرده که این بخش از کار؛ یعنی تصمیمات اتخاذ شده در حوزه صادرات یا تولید )که اثر آنها به صادرات می رسد( را به دست کارشناسانی که تک بعدی نظر می دهند یا تصمیم گیری می کنند، سپرده است و باید این رویه تغییر کند.
«مسعود رازفر » افزود: صادرات زنجیره فولاد نیازمند ذهن خلاق، به روز و منعطف دارد.
وی بیان داشت: حکمرانی کشور دست کم در یک دهه گذشته ثابت کرده که این بخش از کار؛ یعنی تصمیمات اتخاذ شده در حوزه صادرات یا تولید )که اثر آنها به صادرات می رسد( را به دست کارشناسانی که تک بعدی نظر می دهند یا تصمیم گیری می کنند، سپرده است.
رازفر گفت: در نتیجه، در حالی که می توانستیم از شرایط بازارهای جهانی برای صادرات بهره برداری کنیم، اما دچار رکودی شدیم که از قافله جهانی عقب ماندیم و ارزآوری در کشور آن طور که باید، اتفاق نیفتاد.
وی تاکید کرد: نقش حکمرانی در هدایت تولید در بخش معدن و صنایع معدنی وابسته به فولاد، بسیار مهم است و باید به عنوان یک عنصر هوشمند دائما در کنار کارشناسان و بخش خصوصی و دولتی حوزه تولید باشد و بهترین تصمیمات را اتخاذ کند.
این صاحبنظر حوزه فولاد خاطرنشان کرد : در این صورت است که می توانیم با حفظ همه مسائل مرتبط با ارزش افزوده و توسعه صادرات، منفعت بالایی برای کشور ایجاد کنیم.
رازفر گفت: استفاده از مزیت های نسبی کشور در شرایط فعلی کشور، به تامین دانش فنی، فناوری و سرمایه در صنایع مختلف به ویژه صنایع بزرگ و متوسط و در ادامه هموار شدن مسیر صادرات یاری رسان است.
«مسعود رازفر » افزود: در صنایعی که سرمایه گذاری ها در آنها در حد و اندازه های متوسط و بزرگ است، مزیت های نسبی کمک می کند تا بتوانیم دانش فنی، تکنولوژی یا سرمایه را جذب کنیم.
وی بیان داشت: مزیت نسبی کشور ما در موضوع منابع طبیعی بالقوه، ذخایر نفت و گاز و حامل های انرژی است و حتی در مرزهای آبی کشورمان شرایطی وجود دارد که می تواند شرایط را برای جذب سرمایه های خارجی فراهم کرده و به فرآیند توسعه کشور سرعت بدهد.
رازفر تاکید کرد: جذب سرمایه خارجی در کشور نیازمند زیرساخت هایی است که همان ریشه های ارتباطات سیاسی بین دولت هاست و بعضا این موارد از دست صنعتگران خارج است.
وی گفت: با این حال شاید بتوان از ظرفیت های مناطق آزاد، پتانسیل های مالی و اعتباری موجود در کشورهای مختلف از جمله چین استفاده کرد و سرمایه گذاری را به نوعی دیگر تعریف کرد.
این کارشناس صنعت فولاد تصریح کرد : اگر سرمایه جذب نکنیم، توسعه برایمان محدود خواهد شد، زیرا منابع داخلی محدود بوده و دارای اولویت هستند؛ به عبارتی در حوزه های دیگر استفاده خواهند شد.
وی ادامه داد: بر این اساس، باید با استفاده از این مزیت ها به جذب سرمایه گذاری خارجی بپردازیم و این مهم نیازمند نگاه و حمایت حاکمیت است.
رازفر اظهار داشت : در این صورت حتی در شرایط فعلی می توان از طریق قراردادهای ،BOT با یبک و دیگر قراردادهایی که م یتوانند جایگزین ضمانت های بانکی، سوئیفت و گشایش ال سی شوند، بتوان به جذب سرمایه گذاری خارجی پرداخت و اعتماد خارجی ها را برای حضور در بخش های مختلف اقتصادی کشور جلب کرد.
وی خاطرنشان کرد: این مهم منجر به ورود دانش فنی، تکنولوژی و تجهیزات به روز به کشور خواهد شد و در نهایت در توسعه صادرات کارگر خواهد افتاد.

ممکن است از اینها هم خوشتون بیاد
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.