آغاز فصل سرما در بازار سنگ آهن

0 46

معدن ۲۴ – این روزها سنگ آهن در بازار داخل با مشکل فروش مواجه شده است. برخی کارشناسان این موضوع را به شرایط سخت فولادسازان، برخی آن را به اوضاع و احوال بازار چین و برخی دیگر آن را متاثر از شرایط خودساخته داخلی به ویژه در عرصه صادرات مرتبط می دانند.
در این زمینه با «سعید عسکرزاده» دبیر انجمن سنگ آهن ایران به گفت‌وگو نشستیم.

«سعید عسکرزاده» در گفت‌وگوی اختصاصی با خبرنگار سایت خبری- تحلیلی معدن ۲۴ افزود: وضعیت سنگ آهن در داخل به شکلی است که از آنجایی که توسعه بالا دست با پایین دست آن هماهنگ نبوده منجر به مازاد کنسانتره و گندله در کشور شده است، با این حال اگر حداقل سود برای صادرات موجود باشد صادرات انجام شده و تعادل به بازار برمی‌گردد.
وی بیان داشت: وقتی قیمت‌های جهانی افت می‌کند، همچنین ما در وضعیتی هستیم که تحریم‌ها روی قیمت ها و روی هزینه‌های بازگشت ارزی اثر گذاشته است، لذا نمی‌توانیم به صورت رقابتی کار کنیم و در مقاطعی به شرایط سخت بر می‌خوریم.
عسکرزاده معتقد است که این شرایط سخت بیشتر متاثر از شرایط داخلی است تا خارجی و مباحثی همچون عوارض صادراتی، عدم معافیت از مالیات‌های حاصل از درآمدهای صادراتی، عدم بازگشت مالیات ارزش افزوده و به تازگی بازگشت ارز با نرخ نیمایی، سبب شده که شرکت‌ها توانایی صادرات نداشته باشند؛ لذا مازادی در داخل ایجاد می‌شود که خود منجر به عدم تولید و مازاد سنگ آهن در ابتدای زنجیره فولاد می‌شود.
این مقام صنفی یادآور شد: امروز وضعیت سنگ آهن به شکلی است که به طور قابل توجهی غیرقابل صادرات است، زیرا عوارض ۲۰ درصدی روی آن وضع شده است.
وی ادامه داد: باید هم در داخل بازاری برای سنگ آهن ایجاد کرد و هم باید اجازه داد که کارخانجات کنسانتره و گندله با حداکثر ظرفیت تولید کنند؛ با این حال باید برای کنسانتره و گندله فضای صادراتی نیز ایجاد کرد.
دبیر انجمن سنگ آهن ایران خاطرنشان‌کرد:‌ امروز میزان تولید ما در بالا دست زنجیره بسیار بیشتر از مصرف ما در پایین دست است و این شرایط با وجود قطعی‌های گاز و برق تشدید شده است.
وی اظهار داشت: بیشترین میزان مصرف گاز در زنجیره فولاد در بخش آهن اسفنجی است، زیرا گاز عامل احیا کننده در تولید آهن اسفنجی یا آهن‌سازی به شمار می‌رود. همچنین بیشترین برق مورد نیاز در کوره‌های قوس در مرحله فولادسازی استفاده می‌شود؛ بر این اساس هرگونه کسری انرژی پایین دست زنجیره را دچار مسئله می‌کند و اگر بتوانیم شرایط را برای صادرات گندله و کنسانتره تسهیل کنیم، از تعطیلی کل زنجیره نیز کاسته می‌شود.
عسکرزاده اضافه‌کرد: هر چقدر در داخل مازاد تولید داشته باشیم، باید بتوانیم با تحریک تقاضای خارجی آن را بالانس کنیم. آنچه اکنون اتفاق افتاده این است که تقاضای خارجی وجود دارد، اما محدودیت‌ها و مشکلات داخلی سبب شده نتوانیم مازاد کنسانتره و گندله را به خارج از کشور صادر کنیم؛ این مساله هرچند مقطعی است اما فراموش نکنیم بنگاه‌های ما مجموعه‌هایی زنده‌اند و به سرعت دچار لطمه می‌شوند.
وی همچنین با اشاره به تغییر تحولات در کشور چین گفت: همیشه در ماه‌های سرد سال کاهش عرضه را در چین شاهد هستیم. بخش عمده تولید فولاد ما در فولادهای ساختمانی است، بر این اساس صادرات ما عموماً وابسته به سیاست‌های کلان چین در مسکن سازی و توسعه صنعت ساختمان است.
این مقام صنفی افزود: بخش عرضه در چین وابسته به انرژی است، لذا در ماه‌های سرد سال با محدودیت‌های انرژی تولید در آنجا کاهش می‌یابد اما تقاضا همچنان موجود است. در این شرایط در پایین دست زنجیره فولاد احتمال افزایش قیمت وجود دارد اما در بالا دست زنجیره زمانی که تنها طرف تجاری مان چین است خیلی بازار خوبی را شاهد نخواهیم بود.
پایان خبر/////

ممکن است از اینها هم خوشتون بیاد
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.