اردشیر سعدمحمدی مدیرعامل شرکت سرمایه گذاری توسعه معادن و فلزات:
۳.۵ میلیارد دلار طرح توسعهای در دستور کار است/ سودآوری شرکت تا ۱۴۰۷ به یک میلیارد دلار می رسد
معدن۲۴- مدیرعامل شرکت سرمایه گذاری توسعه معادن و فلزات با بیان اینکه جمع ارزش طرحهای توسعهای این شرکت افزون بر ۳.۵ میلیارد دلار است، گفت: سال گذشته این شرکت سوددهی ۴۳۰ میلیون دلاری را ثبت کرد و امیدواریم تا پایان سال ۱۴۰۶ سودآوری آن به بیش از یک میلیارد دلار سود برسد.
«اردشیر سعدمحمدی» در گفتوگو با معدن ۲۴ افزود: در مقوله اکتشافات تاکنون بیش از ۱۵ دستگاه حفاری خریداری شده است و در برنامه داریم که در سال جاری ۱۲۰ هزار متر حفاری اکتشافی انجام دهیم که تاکنون ۹۰ هزار متر آن انجام شده است.
وی بیان داشت: اکنون ذخایر خوبی در سنگ آهن داریم و در سیستان و بلوچستان در اکتشافات مس فعالیت میکنیم.
سعدمحمدی با اشاره به چندین محدوده شرکت پایا خاطرنشان کرد: امسال توانستیم سه گواهی کشف بگیریم و تا پایان سال ۴ گواهی دیگر اضافه خواهد شد؛ بر این اساس اکتشافات به عنوان یک سیاست کلی در شرکت عملیاتی شده و در دستور کار است.
وی گفت: تاکنون ۳۵۰ میلیون تن سنگ آهن در همدان و کردستان اکتشاف شده که زمینه سرمایهگذاریهای بعدی را فراهم کرده است.
مدیرعامل شرکت توسعه معادن و فلزات با اشاره به طرحهای توسعه شرکت اظهار داشت: یکی از این طرحها فولاد اردبیل است که تاکنون بیش از ۶۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته و همه تجهیزات خارجی مورد نیاز این طرح آهن اسفنجی ظرف دو هفته آینده ترخیص و سپس نصب خواهد شد.
وی ابراز امیدواری کرد: سال آینده کارخانه آهن اسفنجی اردبیل افتتاح شود در این راستا تامین زیرساختهای گاز آب و برق کند بوده که اکنون روند بهتری دارد.
سعدمحمدی خاطرنشان کرد: در مجموع ۴.۷ میلیون تن طرح آهن اسفنجی و ۲.۵ میلیون تن طرحهای ایجاد فولادی در دستور کار شرکت است.
وی گفت: در بیجار یک طرح مگامدول آهن اسفنجی ۱.۶ میلیون تنی داریم که بیش از ۴۱ درصد پیشرفت عملیاتی دارد و منابعی نیز به آن تزریق شده است. همچنین طرح ۱.۱ میلیون تنی فولاد در قروه که تولید ورق فولادی است سرمایهگذاری شده و در اقلید فارس نیز طرح ۱.۱ میلیون تنی آهن اسفنجی با ۲۱ درصد پیشرفت فیزیکی در دستور کار است و امیدواریم با تزریق منابع و مجوزهایی که صادر شده سرعت عمل بهتری را در آنجا شاهد باشیم.
مدیرعامل شرکت توسعه معادن و فلزات خاطرنشان کرد: در سرمد استان یزد طرح فولاد یک میلیون تنی با ۶۰ درصد پیشرفت فیزیکی در دستور کار است و علاوه بر آن طرح آهن اسفنجی یک میلیون تنی با ۴۲ پیشرفت اجرایی شده است.
وی بیان داشت: در شرکت صبانور با توجه به اکتشافات انجام شده به دنبال طراحی کارخانه کنسانتره جدید هستیم. همچنین طرح ۲.۵ میلیون تونی در منطقه «گلالی» قروه در دستور کار است و این فضا وجود دارد که با توجه به ذخایر اکتشافی یک واحد ۲.۵ میلیون تنی جدید هم ایجاد شود.
سعدمحمدی اظهار داشت: برای منطقه «شهرک» نیز یک کارخانه کنسانتره طراحی کردهایم که باید سرمایهگذاری لازم در آنجا انجام شود.
وی با اشاره به واحد گندله بیجار خاطرنشان کرد: اکنون این طرح بیش از ۶۰ درصد پیشرفت داشته و ساخت همه تجهیزات خارجی آن به اتمام رسیده و طی دو ماه آینده به مقصد ایران، بارگیری و منتقل خواهد شد و امیدواریم سال آینده به بهرهبرداری برسد.
مدیرعامل شرکت توسعه معادن و فلزات خاطرنشان کرد: با توجه به وجود منابع برق، گاز و زمین در بیجار، طرح افزایش تولید و توسعه در آنجا دیده شده است و شرکت صبانور در مباحث اکتشاف، استخراج و طرحهای توسعهای مسیر فنی و حرفهای خود را طی میکند.
وی یادآور شد: همچنین در الشتر یک طرح تولید تسمه نقاله با سرمایهگذاری شرکت توسعه معادن و فلزات، شرکت تجلی و مبارکه در حال انجام است که حدود ۲۰ درصد پیشرفت داشته است و علاوه بر آن یک کارخانه فرو آلیاژ در شیروان در دستور کار است.
سعدمحمدی تصریحکرد: جمع ارزش طرحهای توسعهای شرکت توسعه معادن و فلزات افزون بر ۳.۵ میلیارد دلار است. سال گذشته این شرکت سوددهی ۴۳۰ میلیون دلاری را ثبت کرد و امیدواریم تا پایان سال ۱۴۰۶ به بیش از یک میلیارد دلار سود برسیم.
توسعه نیروگاهی
وی در ادامه گفت: در موضوع انرژی، در سمنان کارخانه تولید برق نیروگاه سیکل ترکیبی ۳۶۰ مگاواتی به بهرهبرداری رسید و همچنین یک نیروگاه ۳۶۰ مگاواتی دیگر که جز طرحهای پیشران بود سال گذشته افتتاح شد که در مجموع ظرفیت آن به ۷۲۰ مگاوات رسید. همچنین یک نیروگاه ۳۶۰ مگاواتی جدید در حال راهاندازی است تا راندمان موتورهای توربینها را از ۳۵ به ۵۳ درصد ارتقا دهیم، ضمن اینکه از بخش بخار آن نیز انرژی برق استحصال خواهد شد.
مدیرعامل شرکت توسعه معادن و فلزات افزود: راه اندازی یک نیروگاه خورشیدی در کرمانشاه در دستور کار است و اکنون یک نیروگاه ۱۰ مگاواتی در سمنان بهرهبرداری رسیده و برق آن نیز به فروش میرسد.
وی اظهار داشت: در مجموع شرکت توسعه معادن و فلزات، فعالیت حرفهای خود را در توسعه و سرمایهگذاری دنبال میکند و امیدواریم شاهد افزایش سوددهی برای سهامداران و باشیم و نقشمان را در توسعه کشور هرچه بهتر ایفا کنیم.
لزوم اجرای طرح های اقتصادی با نرخ بازگشت سرمایه مناسب
سعدمحمدی همچنین با اشاره به مسائل و مشکلات موجود بر سر راه تولید از جمله ناترازی انرژی و کمبود آب گفت: تامین مالی در بازار و تامین ارز، از جمله مهمترین مشکلات است؛ اما راهکار لازم نیز وجود دارد.
وی افزود: اگر به دنبال طرحهای اقتصادی برویم که نرخ بازگشت سرمایه مناسب و بالایی داشته باشند و طرحها را به این مسیر سوق دهیم، سوده بودن پروژهها را به دنبال خواهد داشت و امکان صادرات در طرحها فراهم میشود؛ اینگونه تامین مالی پاسخگو خواهد شد و علاوه بر جبران هزینهها، ارزآوری برای کشور به دنبال خواهد داشت.