دو دیدگاه تکنیکال به بازار جهانی فلزات در ادامه ۲۰۲۴

0 48

یادداشتی از مسعود رازفر صاحبنظر بازار فلزات در معدن۲۴

معدن ۲۴:با توجه به نوسانات بازار کامودیتی ها در ماه های آخر سال ۲۰۲۴ و همچنین تبعات آن در نیمه دوم سال ۱۴۰۳ شمسی لزوم بررسی عوامل تاثیر گذار در این مقاطع زمانی بیشتر از پیش به چشم میخورد.

تصمیمات ضد و نقیض حزب چین و سیاستهای متفاوت رییس دولت چین در قبال  بازارهای هدف صنعت فولاد از جمله تغییر موضع در خصوص عمر ساختمان ها و تصمیمات کوتاه مدت برای جلوگیری از آلودگی های ایجاد شده توسط صنایع معدنی و فولادی تاثیر مقطعی و بسزایی در مارکت سنگ آهن و فولاد داشت همچنین انتخابات ریاست جمهوری آمریکا براساس اینکه تفکر دموکرات و یا جمهوری خواه بر مباحث اقتصادی بین کشورها حاکم شود مارکت را تحت تنش های مقطعی و بعضا خلا و انتظار تثبیت قرار داد.

از تنش های منطقه ای در خاورمیانه هم نمی توان به سادگی گذشت که البته بیشتر برای بازار داخل و تحت تاثیر نوسانات برابری نرخ ارز و مشکلات هندلینگ مواد معدنی و محصولات معدنی بود.

لذا با توجه به تعیین تکلیف برخی موارد تنش زا و تاثیر گذار در این حوزه برای زمان مانده تا آخر سال جاری میلادی و یک چهارم اول سال جدید میلادی ( معادل شش ماهه دوم سال شمسی) پیش بینی برای روند بازار را می توان با دو رویکرد خوشبینانه و بدبینانه بررسی کرد که در رویکرد خوشبینانه می توان به آرامش بازار و طرح های توسعه ای در زنجیره آهن فولاد در منطقه ( خاص طرح های عمان و قطر)اشاره کرد و همچنین رویکرد سرمایه گذاری کلان عربستان در حوزه مصرف فولاد برای طرح های توسعه ای که پیش بینی را به سمت ثبات رو به بالای بازار سوق خواهد داد دید .

 

در رویکرد بدبینانه می  توان به احتمال تشدید تنش های منطقه ای و تاثیر آن در روند بازار اشاره کرد و همچنین تصمیمات احتمالی و تاثیر گذار چین اگر قبل از عید چینی که در اواخر سال شمسی میباشد اتفاق بیافتد حتما تغییرات  و نوسانات زیادی خواهیم داشت که پیش بینی می شود رو به پایین باشد.

همچنین با توجه به محدودیت های برق و گاز داخلی در فصل زمستان و بنا به تجربیات سنوات قبل قطعا سیاست های قیمت گذاری غیر کارشناسی در مراجع قیمت گذار داخلی باعث فقدان توازن و تناسب قیمت ها در کل زنجیره در مقطع زمانی و نبود تطابق با تغییر قیمت های بین المللی خواهد شد.

بالارفتن قیمت ارز در بازار غیر رسمی و نبود شفافیت تغییر در سیاستهای دولت مبنی بر روند تک نرخی شدن یا نزدیک شدن نرخ ارز غیر رسمی و دولتی و همچنین فقدان ثبات برگشت ارز حاصل از صادرات عواملی هستند که در کنار موارد مرتبط با کسری بودجه میتواند در تصمیم گیری برای اینکه در حوزه صادرات تصمیم گیری و برنامه ۶۶ ماه مد نظر باشد میتواند کار گشا باشد.

لذا با توجه به افت و نوسان نامتعارف ماه های گذشته در زنجیره آهن و فولاد و بنا به سیاستهای هر ساله چین پیش بینی می شود در دیدگاه خوشبینانه و بدون دخالت عوامل خاص ( اشاره شده در این نوشتار) در دو ماه آخر سال میلادی به نظر می رسد رشد حداقلی در شاخص های قیمت زنجیره داشته باشیم.

ممکن است از اینها هم خوشتون بیاد
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.