در گفتگو معدن 24 با دکتر علی اصغر پورمند اعلام شد:

تشریح الویت های میدکو در ۵ سال آینده

0 1,363

بخش معدن و صنایع معدنی در بحث تحریم کمترین آسیب را می بیند به دلیل اینکه صنعت وابسته به مواد معدنی داخلی است.

دکتر علی اصغر پورمند مدیرعامل هلدینگ معدن و صنایع معدنی خاورمیانه در گفت و گویی با معدن ۲۴ معتقد است که تحریم های سیستم بانکی هم در نقل و انتقالات ارز تاثیر می گذارد ولی راه هایی وجود دارد که می توان اثرگذاری آن را کاهش داد.

پورمند می گوید تمرکز میدکو در طی ۵ سال آینده بیشتر بر روی تکمیل ظرفیت های فعلی واحدهای زنجیره فولاد و مس و اکتشاف معادن خواهد بود. متن کامل گفتگو با مدیرعامل میدکو را در پی می خوانید.

  • لطفا به طور فشرده در مورد عملکرد میدکو طی ۵ سال گذشته توضیح بفرمایید؟

بهتر است که ما از نیمه ی دوم سال ۸۷ شروع کنیم، ما تقریبا ده سال قبل از صفر و پایه شروع کردیم و به تدریج تعداد پروژه های ما افزایش پیدا کرد که اکنون ۳۵ پروژه داریم که شامل کارخانجات صنایع معدنی، معادن و محدوده‌های اکتشافی است و باید بیان کرد که تاپایان سال ۹۷ تقریبا تمام پروژه های ما به اتمام خواهد رسید، البته تعدادی هم تا الان (خرداد۹۷) به بهره‌برداری رسیده است و شاید فقط فولاد بوتیا به دلیل تاخیر در تأمین منابع مالی در سال ۹۸ به بهره‌برداری برسد. ما به هر صورت به برنامه‌ریزی که انجام داده بودیم رسیده‌ایم.

  • اولویت میدکو طی ۵ سال آینده بر روی کدام بخش‌های معدن و صنایع معدنی خواهد بود ؟

اولا ما در تلاش هستیم طی ۵ سال آینده واحد‌هایی که در حال بهره‌برداری است را به حداکثر ظرفیت برسانیم بخش مهم دیگری از کار ما بازپرداخت تسهیلاتی است که برای این پروژه‌ها از داخل و خارج از کشور دریافت کرده‌ایم .

به احتمال فراوان بیشتر کار توسعه میدکو در بخش اکتشاف و معدن متمرکز خواهد بود و اگر ماده‌ی معدنی به غیر از سنگ آهن و مس باشد هم به دنبال اکتشاف آن هستیم، اگر در فلزات دیگر هم ماده معدنی قابل توجهی شناسایی کنیم و قابلیت سرمایه‌گذاری داشته باشد حتما سرمایه‌گذاری لازم را خواهیم داشت .

  • در سال ۹۷ چه طرح‌هایی از میدکو راه‌اندازی خواهد شد ؟

در سال ۹۷ تمامی طرح‌ها به اتمام خواهد رسید. دو طرح گندله سیرجان و بوتیا سال گذشته تمام شده و به بهره‌برداری رسیده ولی هنوز افتتاح رسمی نشده است و نیز خط دوم فروسیلیس همدان راه اندازی و در مرحله تولید می‌باشد.

مس کاتد شهر بابک، فولاد بردسیر، فولاد زرند، آهک و دولومیت در کرمان و همچنین فرآوری زغال در طبس هم امسال کارهای مربوط به راه‌اندازی آن ها انجام خواهد شد .

  • لطفا در مورد حجم سرمایه گذاری صورت گرفته در میدکو توضیحاتی ارائه بفرمایید .

حجم کل سرمایه‌گذاری ما باید به ۲۲ هزار میلیارد تومان برسد که حدودا تا الان ۱۸ هزارمیلیارد تومان از آن انجام شده است و بقیه نیز در دست انجام می باشد که قسمت عمده آن به پروژه بوتیا بر‌می‌گردد چون حجم سرمایه‌گذاری ۵۳۰ میلیون یورویی در آنجا صورت گرفته است و در سال ۹۸ به بهره‌برداری خواهد رسید .

  • لطفا در مورد برنامه و عملکرد تولید در سال ۹۶ بگویید .

ما به برنامه و بودجه رسیدیم و از لحاظ تعهدات مالی هم به اهداف خود نائل شدیم که البته در مجمع عمومی سال ۹۷ هم اعلام شد .

  • تولیدات میدکو در سال ۹۷ به چه میزان خواهد رسید؟

ما سال به سال در تلاش هستیم به ظرفیت طراحی شده خود نزدیکتر بشویم و حتما با اتمام پروژه‌های جدید به ظرفیت‌های تولیدی جدیدی خواهیم رسید.

  • آیا برنامه ای برای اکتشافات دارید ؟

ما ۵ پهنه‌ی اکتشافی را در دست اقدام داریم که ۳ مورد در استان کرمان، یکی در استان قزوین و یکی هم در استان اردبیل می باشد و هر ۵ پهنه‌ را بر اساس شرح خدماتی که دولت به ما اعلام کرده بود به اتمام رساندیم و به صنایع و معادن استانهای ذی‌ربط اعلام کردیم و منتظریم که به ما پروانه اکتشاف بدهند که در استان اردبیل صادر شده و از نظر من بهترین عملکرد را صنایع و معادن استان اردبیل داشته است . هم اکنون هم در اردبیل یک پروژه اکتشاف تفصیلی برای یک ذخیره مس در حال انجام است . در کرمان هم از سه پهنه که شامل مس، زغالسنگ و سنگ آهن است، منتظر پروانه اکتشاف آن‌ها هستیم.در قزوین هم محدوده‌ای شامل آلونیت شناسایی شده‌ است که این پروژه هم هنوز پروانه اکتشاف کسب نکرده است .

  • تاکنون معادنی به میدکو واگذار شده است ؟

معادنی را که هم اکنون در حال استخراج است بخشی را با گلگهر شریک هستیم به عنوان مثال معدن ۲ و ۶ را با گلگهر مشارکت داریم که الان در مرحله آماده سازی است البته معدن ۲ استخراج هم دارد، معدن جلال آباد و معدن زغال سنگ خمرود و معادن ۲ و ۳ طبس هم در مرحله آماده سازی هستند. البته ما همزمان با آماده سازی و باطله برداری قسمتی هم بهره‌برداری می‌کنیم.

  • آیا قصد سرمایه گذاری در معادن خارج از کشور را دارید ؟

بله هم اکنون در زمینه زغال سنگ و مس در حال مطالعاتی برای انجام فعالیت هستیم و کشورهای استرالیا و شیلی را مدنظر داریم.

  • با توجه به وضع تعرفه از طرف آمریکا و ایجاد کسری چین، به نظر شما چین با این موضوع چگونه می تواند برخورد کند ؟

ببینید چین هم در همه‌ی محصولات چه فلزی و چه غیر فلزی به هر صورت شرایطی رو دارد که هر تغییری در ارتباط با چین اتفاق بیفتد کشورهای زیادی را تحت تاثیر قرار می دهد چون حجم تولیدات واقعا یک حجم بسیار بالایی است. اما کدام دسته از کشورها را بیشتر تحت تاثیر قرار می دهد ؟ مثلا در زمینه فولاد ما خیلی تحت تاثیر قرار نمیگیریم به دلیل اینکه حجم تولید ما یا ظرفیت‌های ما در مقایسه با حجم و ظرفیتی که چین دارد خیلی زیاد نیست و این موضوع نمی تواند مارا درگیر مشکلات اساسی بکند. البته باید به این نکته هم توجه کرد که قیمت تمام شده چینی‌ها هم پایین است که این عامل مهم می‌تواند آن‌هارا در رقابت نگه دارد. نکته‌ی مهم تر این است که به نظر آمریکایی‌ها زیاد نمی‌توانند در این موضوع و تعرفه‌ها مقاومت کنند یعنی در بلند مدت نمی‌توانند از تولیدات زیادی که در چین انجام می‌شود چشم‌پوشی کنند چون نیازشان را باید به گونه‌ای برطرف کنند ببینید چین سالانه حدود ۸۰۰ میلیون تن فولاد تولید می‌کند، چقدر از این تولید را خودش مصرف می‌کند؟ باید توجه شود که بخشی از این تولید صادراتی بوده است و برای این قسمت صادراتی، نیاز وجود دارد و کشور دیگری نمی تواند این نیاز را برطرف کند لذا این تعرفه‌ها در بلند مدت هم برای چین اثر ندارد .

  • با توجه به احتمال بازگشت تحریم ها، به نظر شما چه تاثیری بر روی صنایع معدنی و فلزی خواهد گذاشت ؟
  • بخش معدن و صنایع معدنی در بحث تحریم کمترین آسیب را می بیند به دلیل اینکه این صنعت وابسته به مواد معدنی داخلی است.

ببینید در صنعت معدن و محصولات معدنی باید به نکاتی توجه کرد، ابتدا مواد اولیه که در داخل ما کاملا دسترسی داریم و مشکلی برای تامین نداریم، قسمت دوم ماشین آلات و تجهیزات است که از طرق مختلفی می‌شود به دست آورد و در این مورد هم مشکلی نیست و قسمت سوم وجود نرخ‌های بین‌المللی برای محصولات معدنی و فلزی است. ببینید هر محصولی که نرخ جهانی داشته باشد دیگر مهم نیست که شما آن محصول را در داخل به فروش برسانید یا در خارج.

تحریم های سیستم بانکی هم در نقل و انتقالات ارز تاثیر می‌گذارد ولی راه‌هایی وجود دارد که می‌توان اثرگذاری را کاهش داد .

 

ممکن است از اینها هم خوشتون بیاد
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.