زامبیا به کمک کشورهای حوزه خلیج فارس به قطب مس تبدیل می شود
معدن۲۴: زامبیا به دنبال افزایش تولید مس خود به سطحی رکوردی بیش از یک میلیون تن در سال جاری است و در این راستا روابط خود را با کشورهای نفتخیز حاشیه خلیج فارس مانند امارات متحده عربی و عربستان سعودی گسترش میدهد.
بر اساس گفتههای جیتو کیامبا، دستیار ویژه امور مالی و سرمایهگذاری رئیسجمهور زامبیا، تولید مس این کشور ممکن است از حدود ۷۲۰,۰۰۰ تن در سال ۲۰۲۴ به میزان قابل توجهی افزایش یابد.
شرکت *International Resources Holding RSC Ltd.* مستقر در ابوظبی، که در پایان سال ۲۰۲۳ برنده مزایده خرید سهام اکثریتی در معدن موپانی شد، توانسته است تولید خود را ۳۲ درصد افزایش دهد. طبق گفتههای کیامبا، این شرکت اکنون هدفگذاری کرده است که تا سال ۲۰۲۵ تولید مس خود را به ۱۵۰,۰۰۰ تن برساند.
کیامبا همچنین اشاره کرد که زامبیا انتظار دارد پس از امضای تفاهمنامهای در این هفته با عربستان سعودی برای همکاری در زمینه منابع معدنی، قراردادهای بیشتری با این کشور داشته باشد. وی افزود: “امارات متحده عربی به طور جدی در جستجوی سرمایهگذاریهای جدید است و تفاهمنامه با عربستان سعودی نشاندهنده اهمیت رابطه بین این دو کشور است. آنها قطعاً در زامبیا حضور خواهند داشت.”
کیامبا تأکید کرد که سرمایهگذاران حوزه خلیج فارس نقش کلیدی در تحقق هدف زامبیا برای افزایش تولید مس به بیش از چهار برابر سطح فعلی تا آغاز دهه آینده دارند. وی افزود که عربستان سعودی احتمالاً از اولین سرمایهگذاران خواهد بود، به ویژه اگر نتایج مطالعات نقشهبرداری در حال انجام در زامبیا، فرصتهای توسعه اقتصادی را نشان دهد.
عربستان سعودی در سالهای اخیر توافقهایی با معدنکاران خارجی از جمله شرکت Barrick Gold کانادا، شرکت Vale برزیل و شرکت Vedanta Resources هند به امضا رسانده است و در حال تلاش برای ساخت هاب فلزات و معادن خود است.
کیامبا همچنین اعلام کرد که زامبیا نگرانی خاصی از کمبود برق برای افزایش تولید مس در سال جاری ندارد. وی به نیروگاههای خورشیدی اشاره کرد که انتظار میرود تا پایان سهماهه دوم سال به بهرهبرداری برسند و همچنین اشاره به مازاد برق در تانزانیا که میتواند به تامین برق کمک کند.
او اضافه کرد: “اکنون تدابیر زیادی برای کاهش خطرات موجود در این زمینه در نظر گرفته شده است. استخراج معادن مختل نخواهد شد.”
زامبیا با هدف افزایش چشمگیر تولید مس و تقویت روابط اقتصادی با کشورهای حاشیه خلیج فارس، به ویژه امارات و عربستان سعودی، تلاش دارد تا در آیندهای نزدیک به یکی از بزرگترین تولیدکنندگان مس جهان تبدیل شود. روابط تجاری و همکاریهای جدید در این زمینه میتوانند تأثیر بسزایی بر اقتصاد کشور و همچنین بازار جهانی مس داشته باشند.