افزایش قیمت محصولات طویل فولادی ایران به دنبال نوسانات ارزی/ سیاستهای انعطافپذیر صادرکنندگان و چشمانتظاری بازار برای توافق ایران و آمریکا
معدن۲۴: در هفته جاری، بازار صادراتی محصولات طویل فولادی ایران شاهد رشد قیمتی بود؛ اتفاقی که عمدتاً ناشی از تلاش تأمینکنندگان برای پیروی از سیاستهای تجاری منعطف و تاثیرپذیری شدید بازار از نوسانات نرخ غیررسمی ارز است.
بررسی بازار نشان میدهد پیشنهادهای میلگرد صادراتی ایران برای خریداران خارجی بین ۴۴۰ تا ۴۶۰ دلار به ازای هر تن (تحویل درب کارخانه – EXW) قرار گرفت، در حالی که این بازه در هفته قبل ۴۵۰ تا ۴۶۰ دلار به ازای هر تن بود. برخی شرکتها حتی قیمتهای پایینتری نیز ارائه دادهاند؛ به عنوان نمونه، میلگرد پیشنهادی برای بازار ترکیه به ۵۲۰ دلار به ازای هر تن (به صورت CFR غازی عینتاب) رسید. در بخش مفتول فولادی نیز قیمتها بسته به تأمینکننده در محدوده ۴۷۵ تا ۵۰۰ دلار به ازای هر تن EXW قرار داشت که نسبت به بازه ۴۹۰ تا ۵۰۰ دلار هفته گذشته کمی کاهش یافته است.
یکی از نمایندگان کارخانجات فولادی گفت: نرخ دلار دائم در حال تغییر است، به همین دلیل بسیاری از نوردکاران ناچار به اعلام قیمتهای بالاتر هستند تا ریسک تغییرات ارزی را پوشش دهند. هیچکس نمیداند هنگام تسویه نهایی، نرخ ارز در چه وضعیتی خواهد بود.
در حال حاضر بخش بازرگانی، نرخ غیررسمی دلار را ۸۱,۸۵۰ تومان اعلام کرده که نسبت به هفته گذشته (۸۰,۰۵۰ تومان) افزایش داشته است.
رکود حاکم بر بازار داخلی محصولات طویل به دلیل کندی در بخش ساختوساز و چالشهایی همچون قطعی برق، همچنان ادامه دارد. اما کارشناسان معتقدند در صورت حصول توافق میان ایران و آمریکا، وضعیت بازار داخلی و صادراتی بهبود خواهد یافت و موجی از خوشبینی به بازار تزریق خواهد شد.
از سوی دیگر، با وجود احتمال رفع تحریمها، فعالان بازار پیشبینی میکنند نرخ ارز به دلیل کسری بودجه دولت همچنان روندی افزایشی داشته باشد. به گفته منابع بازار فولاد، حتی در صورت بهبود روابط، دلار قابلیت عبور از مرز ۷۰,۰۰۰ تومان را دارد و در سناریوی بدبینانه ممکن است به بیش از ۱۰۰,۰۰۰ تومان هم برسد.