ریز جزئیات تولید و صادرات فولاد در سال ۱۴۰۳

0 86

معدن۲۴- رئیس هیات مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران اظهار داشت: در مجموع، وضعیت صنعت فولاد نشان می‌دهد که در سال ۱۴۰۳، به رغم پتانسیل‌های بالای تولید، محدودیت‌هایی مانند کمبود برق و گاز، باعث کاهش تولید و صادرات شده است.

در این گزارش، بهرام سبحانی امروز شنبه در نشست خبی در جمع خبرنگاران افزود: وضعیت صنعت فولاد ایران در سال‌های ۱۴۰۲ و ۱۴۰۳ مورد بررسی قرار گرفته است. مقایسه این دو سال نشان می‌دهد که در سال ۱۴۰۳، کاهش قابل توجهی در تولید و صادرات فولاد نسبت به سال ۱۴۰۲ رخ داده است. 

وی بیان‌داشت: در مقاطع مختلف، کاهش تولید فولاد خام و محصولات نهایی مانند تیرآهن، میلگرد، نبشی و سایر مقاطع فولادی مشاهده می‌شود. به طور کلی، در سال ۱۴۰۲، مجموع تولید مقاطع فولادی حدود ۱۲ میلیون و ۶۹۳ هزار تن بوده است که در سال ۱۴۰۳ این رقم به میزان ۱۲۴۵۱ هزار تن رسیده، یعنی کاهش حدود ۰.۳ درصدی در طول ۱۲ ماه.

در بخش فولادهای تخت، تولید ورق‌های گرم و سرد و ورقه‌های پوشش رنگی در سال ۱۴۰۲ حدود ۹ میلیون و ۲ هزار تن بوده که در سال ۱۴۰۳ به ۹ میلیون و ۷۱۸ هزار تن رسیده است، نشان‌دهنده افزایش تولید حدود ۱۴.۳ درصد در این بخش است، هرچند این رقم در مقایسه با کل تولید فولاد چندان قابل توجه نیست. 

در بخش فولاد نیمه نهایی، شامل بیلت و اسلب، تولید در سال ۱۴۰۳ کاهش یافته است؛ به طوری که تولید بیلت در سال ۱۴۰۲ حدود ۱۹ میلیون و ۵۲ هزار تن بوده که در سال ۱۴۰۳ به ۱۳ میلیون و ۳۳۳ هزار تن کاهش یافته، یعنی کاهش ۶.۹ درصدی.

سبحانی ادامه داد: در بخش آهن اسفنجی، شاهد رشد ۸ درصدی بوده‌ایم، در حالی که در گندله و سنگ آهن، تولید کمی افزایش یافته است. ظرفیت نصب شده صنعت فولاد کشور بیش از ۵۰ میلیون تن است، اما به دلیل محدودیت‌های برق و گاز، در سال ۱۴۰۳ تنها حدود ۳۰ میلیون تن تولید داشتیم، یعنی حدود یک سوم ظرفیت واقعی، که نشان‌دهنده پتانسیل بالقوه صنعت است.

وی گفت: در بخش صادرات، در سال ۱۴۰۳، صادرات تیرآهن حدود ۳ میلیون و ۲۷۱ هزار تن بوده که نسبت به سال قبل ۱۴ درصد رشد داشته است. همچنین، صادرات ورق‌های گرم و سرد و پوشش دار در این سال حدود ۵۷۴ هزار تن بوده که ۱۹ درصد افزایش را نشان می‌دهد. اما در بخش فولاد خام، صادرات کاهش یافته است؛ به طوری که در سال ۱۴۰۲ حدود ۷ میلیون و ۸۳۷ هزار دلار صادرات داشتیم که در سال ۱۴۰۳ به ۶ میلیون و ۹۳ هزار دلار کاهش یافته، یعنی کاهش ۲۲ درصدی.

این مقام صنفی بیان‌داشت: در ارزش دلاری، در بخش مقاطع طویل، ارزش صادرات در سال ۱۴۰۲ حدود ۴۶۸ میلیون دلار بوده است، در حالی که در سال ۱۴۰۳ به حدود یک میلیارد و ۵۹۵ میلیون دلار رسیده است، یعنی افزایش ۹ درصدی. اما در بخش مقاطع تخت، ارزش صادرات از ۶ میلیون دلار در سال ۱۴۰۲ به ۳۴۳ میلیون دلار در سال ۱۴۰۳ رسیده است که نشان‌دهنده کاهش ۱۲ درصدی است، علت آن کاهش قیمت‌ها در بازار جهانی است.

وی اضافه‌کرد: در بخش واردات، واردات ورق‌های سرد و گرم در سال ۱۴۰۲ حدود ۱ میلیون و ۳۹۷ هزار تن بوده که در سال ۱۴۰۳ به ۱ میلیون و ۴۷۱ هزار تن رسیده، یعنی افزایش ۳ درصدی، اما به دلیل کاهش قیمت‌ها، ارزش واردات نسبت به قبل کاهش یافته است. واردات آهن اسفنجی و سنگ آهن نیز در این سال‌ها روندی مشابه داشته است.

سبحانی تصریح کرد: در مجموع، وضعیت صنعت فولاد نشان می‌دهد که در سال ۱۴۰۳، به رغم پتانسیل‌های بالای تولید، محدودیت‌هایی مانند کمبود برق و گاز، باعث کاهش تولید و صادرات شده است. همچنین، فعالیت‌های غیررسمی و قاچاق محصولات فولادی، به ویژه در بخش صادرات، مشکلاتی را برای شفافیت و کنترل بازار ایجاد کرده است. در نتیجه، صنعت فولاد ایران در این دوره با چالش‌هایی مواجه است که نیازمند سیاست‌گذاری‌های مناسب برای بهره‌برداری بهتر از ظرفیت‌های موجود و مقابله با مشکلات بازار است.

پایان خبر///////

اولین کنفرانس بین‌المللی طلا، نقره و مس در خاورمیانه

تهران، ۲۷ خرداد ۱۴۰۴

۰۲۱۸۸۹۹۴۶۸۵/  ۰۹۳۶۱۵۸۴۷۸۸

ثبت نام

با ما همراه باشید

ممکن است از اینها هم خوشتون بیاد
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.