فولاد مبارکه ۷ میلیون تن محصولات فولادی تخت می فروشد
فولاد مبارکه اصفهان فروش هفت میلیون تن محصولات فولادی تخت را هدف گذاری کرده است.
به گزارش معدن ۲۴، گروه فولاد مبارکه اصفهان، بزرگترین تولیدکننده محصولات فولادی کشور از بدو تولید تاکنون اهتمام جدی در ایفای مسوولیت های تجاری، اجتماعی، اقتصادی داشته است. ارتباط مستمر با مشتریان و صنایع پایین دستی، تامین بازار داخل با هدف رونق اقتصادی و تولید، افزایش سهم بازارهای جهانی با تولید محصولات کیفی و همچنین تنوع سبد تولید محصولات با هدف تامین نیازهای مشتریان داخل و خارج همواره از اولویت های این شرکت به عنوان جبهه اول تولید فولاد بوده است.
در سالهای اخیر بویژه در دولت تدبیر و امید شاهد تحول های چشمگیر در رشد و توسعه تولید محصول در این گروه دانشی محور بوده ایم که این مهم ناشی از دانش فنی و بهبود مستمر و بهروه وری و مدیریت بوده است.
این شرکت با تلاش در تکمیل زنجیره تولید فولاد نقش بسزایی را در اعتلای صنعت فولاد کشور داشته است که از راه اندازی گندله سازی و کنسانتره سازی در سنگان تا تولید محصول کیفی در مبارکه، سبا و هرمزگان همه مهر تاییدی بر کارنامه درخشان *فولاد مبارکه به وسعت ایران* است.
تلاشهای گسترده این شرکت در تامین مواد اولیه و محصولات مورد نیاز صنایع پایین دستی با در نظر گرفتن میزان تولید در این شرکت گواهی بر این ادعا است که گروه فولاد مبارکه همواره، خط مقدم تامین نیاز بازار داخل مشتریان محصولات فولادی بوده و همگام با ان در ایفای مسوولیت های اجتماعی و بهبود و مدیریت انرژی و بهرهوری اهتمام جدی داشته و کاهش و صرفه جویی ۶۵ درصدی مصرف آب برای تولید هر تن فولاد و همچنین رعایت و احترام جدی مسایل زیست محیطی و پالایش انلاین محیط دلیلی براین مدعا است.
محمود اکبری، معاون فروش و بازاریابی گروه فولاد مبارکه اصفهان در خصوص آخرین وضعیت تولید و فروش این شرکت گفت: هدف گذاری بازار یابی و فروش برای سال جاری هفت میلیون تن انواع محصولات فولادی تخت است که تحقق این هدف رکورد جدیدی در فروش شرکت خواهد بود.وی گفت: عمده افزایش تولید در ورق های گرم و تختال است و تولید محصولات سرد و پوشش دار با ظرفیت های قبل خواهد بود.
تامین نیاز واقعی داخل، اولویت اول فولاد مبارکه
معاون فروش و بازاریابی فولاد مبارکه بر اهتمام جدی این شرکت در تامین نیاز بازار محصولات در داخل کشور تاکید کرد و گفت: با توجه به نیاز بازار داخل به ورق های فولادی رویکرد شرکت در درجه اول تامین نیاز صنایع داخلی بوده و هست. با این حال، این به معنی عدم عرضه محصول به بازار های جهانی نیست چرا که بدست آوردن برند و جایگاه شناخته شده و معتبر در بازار های جهانی کار آسانی نبوده و این مهم باید حفظ شود. علاوه بر آن در برخی از محصولات از جمله تختال تولید مازاد بر تقاضا داریم که تنها راه صادرات است.
روند رو به رشد تولید و فروش
اکبری در خصوص آخرین آمار تولید و فروش ۴ ماهه سال جاری فولاد مبارکه گفت: از نظر مقداری نسبت به چهار ماهه سال قبل شاهد رشد ۶ درصدی هستیم و از مقدار فروش یک میلیون ۸۱۷ هزار تن در سال ۹۵ به دو میلیون و ۱۸۰ هزار تن رسیده ایم.
وی افزود: در این دوره زمانی عرضه محصولات فولاد مبارکه در بازار داخل با رشد ۵۳ درصدی روبرو بوده است و از رقم یک میلون ۲۳۸ هزار تن به یک میلیون ۸۹۰ هزار تن در سال جاری افزایش یافته است که به همین میزان کاهش صادرات را در چهار ماهه سال جاری داشتیم به طوریکه میزان صادرات از ۸۱۲ هزار تن در سال ۹۵ به ۲۹۰ هزار تن در سال ۹۶ کاهش داشته است.
اکبری ادامه داد: البته این میزان صادرات نیز اغلب محصول تختال بوده است و به عنوان مثال در محصول گرم از ۶۰۶ هزار تن در سال ۹۵ به ۱۰۴ هزار تن در سال ۹۶ کاهش یافته است که کاهش ۸۳ درصدی را نشان می دهد.
قیمت افزایشی نهاده های تولید
اکبری همچنین به رشد قیمت های داخلی اشاره کرد و گفت: در مجموع با توجه به رشد قیمت های جهانی و هزینه های تولید میانگین قیمت تولیدات روند افزایشی داشته است. یکی از مواردی که با رشد قیمت قابل توجهی روبرو بوده است قیمت الکترود است که از ۲هزار دلار/تن به ۲۰هزار دلار/تن افزایش داشته است.
وی ادامه داد: همچنین آلیاژهای مورد استفاده مانند منگنز هم رشد قیمت داشته است، از طرفی قیمت قراضه سنگین در بازار داخل در حدود ۳۲۰ تومان به ازای هرکیلو در ماههای اخیر رشد داشته و از ۹۵۰تومان برای هر کیلو گرم به حدود ۱۲۷۰ تومان در هر کیلو گرم رسیده است. قراضه CFR ترکیه از ۲۵۰دلار بر تن به ۳۱۴ دلار بر تن رشد داشته است. که این موضوع حکایت از رشد قیمت مواد اولیه در بازارهای جهانی دارد.
رشد قیمت سنگ اهن
معاون فروش و بازاریابی فولاد مبارکه به رشد قیمت سنگ آهن اشاره کرد و گفت: قیمت سنگ آهن ضریبی از قیمت شمش فولاد خوزستان و تولیدکنندگان بزرگ است که با افزایش قیمت این محصول، قیمت سنگ آهن هم به همان نسبت رشد می کند.
بازدهی سرمایه گذاری های فولاد مبارکه
اکبری در ادامه به چشم انداز ۱۴۰۴ فولاد مبارکه و افزایش تولید محصولات فولادی و حفظ سهم ۴۵ درصدی از تولید فولاد خام کشور اشاره کرد و گفت: بر همین اساس برخی از استراتژی های شرکت سرمایه گذاری در راستای تامین مواد اولیه، کاهش هزینه های تولید و افزایش سود آوری می باشد که منجر به حفظ حقوق صاحبان سهام نیز خواهد شد.
وی افزود: به دلیل وجود مشکلاتی در خصوص تامین مواد اولیه گام هایی در جهت رفع این مشکل برداشته شده است که بهره برداری از واحد ۵ میلیون تنی گندله سازی سنگان بر این اساس ایجاد شده است.
وی ادامه داد: در تلاش هستیم تا واحد پنج میلیون تنی کنسانتره سنگان را هم با سرعت بیشتری به بهره برداری برسانیم، تا زنجیره ارزش تولید فولاد در فولاد مبارکه تکمیل شود.
وی در ادامه به افزایش تولید سبا اشاره کرد و گفت: پروژه افزایش ظرفیت تولید فولاد سبا از ۷۰۰هزار تن به یک میلیون و ۵۰۰ هزار تن به اتمام رسیده است و به زودی رسما افتتاح خواهد شد و به ظرفیت تولید فولاد کشور اضافه خواهد کرد تا مشکلی در زمینه تامین نیاز کشور نداشته باشیم.
معاون فروش و بازاریابی فولاد مبارکه در ادامه به فعالیت فولاد مبارکه با حداکثر ظرفیت اشاره کرد و گفت: خوشبختانه از سال ۹۵ فولاد مبارکه با حداکثر ظرفیت تولید فعال است و روز های گذشته هم با وجود تقاضای قابل توجه در بورس کالا نیاز بازارتامین شد و این روند ادامه دار خواهد بود و مشکلی در زمینه تامین نیاز داخل نخواهیم داشت.
ورق های با ضخامت ۳میلیمتر و کمتر توسط تولید کنندگان داخلی
معاون بازاریابی و فروش مبارکه در خصوص تامین ورق های باضخامت ۳ میلیمتر و کمتر گفت: با توجه به محاسبات صورت گرفته بر مبنای تقاضای حقیقی واحد های مصرف کننده این نوع ورق ها، میزان نیاز صنایع لوله و پروفیل در حدود ۱٫۵ میلیون تن است چرا که مبارکه در سال گذشته به میزان ۱ میلیون ۳۱۶هزار تن ورق برای شرکت های لوله و پروفیل تامین کرده که از این میزان ۹۷۶ هزار تن مربوط به ورق های ۳ میلیمتر و کمتر بوده است میزان واردات این ضخامت ها در حدود ۸۶۶ هزار تن بوده و با احتساب تولید ۲۰۰ هزار تنی واحد های کوچکتر مانند نورد لوله اهواز و مجتمع فولاد گیلان این میزان در مجموع به حدود ۲ میلیون تن می رسد که از این میزان حدود ۵۱۰ هزار تن در شرکت های نورد کار مورد مصرف قرار می گیرد.
وی ادامه داد: با توجه به ظرفیت خالی شرکت فولاد گیلان و نورد و لوله اهواز در صورتی که جهت توانمند سازی و افزایش تولید این شرکت ها سرمایه گذاری گردد نیاز داخلی از جمله یک و نیم میلیون تن نیاز شرکتهای لوله و پروفیل می تواند بدون واردات تامین شود البته در این صورت حدود ۳۰۰ هزار شغل جدید نیز در کشور ایجاد خواهد شد.