قیمت مس تا پایان سال در سطح ۶ هزار دلار باقی خواهد ماند

0 991

به گزارش معدن ۲۴، روز دوشنبه، با کاهش ارزش دلار و رشد سرمایه‌گذاری‌های بلندمدت در بازار مس، قیمت این فلز صنعتی با ۱٫۴ درصد افزایش همراه شد. قیمت لحظه‌ای مس در معاملات روز دوشنبه به ۶ هزار و ۹۲۴ دلار بر تن نیز رسید. علاوه بر این، جو روانی مثبت بازار در خصوص رشد تقاضای مس نیز که حاصل انتشار اخبار مثبت از اقتصاد چین در نیمه اول سال جاری بود در صعود مجدد قیمت پس از افت در آخرین روز کاری هفته منتهی به اول سپتامبر، تأثیرگذار بود. علاوه بر این، افزایش ارزش یوان چین در مقابل افت دلار آمریکا، عامل مثبت دیگری برای آغاز واردات مس و محصولات مسی با هزینه‌های کمتر شد که در رشد قیمت روز دوشنبه بی‌تأثیر نبود.

موجودی مس انبارهای بورس فلزات لندن در روز دوشنبه کاهش ۲ هزار و ۶۰۰ تنی را پشت سر گذاشت که از عوامل مثبت رشد قیمت مس بود. شاخص ارزش دلار در این روز با افت ۰٫۲ درصدی به ۹۲٫۵۷ واحد رسید. یکی از دلایل افت ارزش دلار تعطیلی ۴ روزه بازارهای آمریکای شمالی از یکم تا چهارم سپتامبر بود. بر خلاف رشد قیمت بیشتر کالاها، نفت خام برنت با کاهش ۰٫۷ درصدی با قیمت ۵۲ دلار و ۴۰ سنت به ازای هر بشکه معامله شد.

در روز سه‌شنبه، کاهش مجدد ارزش دلار، انتشار رشد شاخص مدیران خرید چین در ماه آگوست و کاهش ذخایر انبارهای بورس، سبب صعود ۰٫۴۵ درصدی قیمت مس در بورس فلزات لندن شد. شاخص ترکیبی مدیران خرید چین در ماه آگوست به ۵۲٫۴ واحد رسید که بیشترین میزان ۶ ماه اخیر بود. همچنین شاخص مدیران خرید بخش خدمات نیز در این ماه برابر با ۵۲٫۷ واحد برآورد شد که در ۳ ماه گذشته بیشینه مقدار ثبت شده بود. علاوه بر این، جو روانی مثبت بازار در خصوص رشد سرمایه‌گذاری‌های بلندمدت در ابتدای هفته در تداوم این رشد قیمت بی‌تأثیر نبود.

موجودی مس انبارهای بورس فلزات لندن در روز سه‌شنبه کاهش ۳ هزار و ۳۰۰ تنی را تجربه کرد و سطح ذخایر را به ۲۱۷ هزار و ۵۵۰ تن کاهش داد. شاخص ارزش دلار در این روز حدودا ۰٫۵درصد کاهش یافت و به ۹۲٫۲۸ واحد رسید. همانند رشد قیمت فلزات پایه از جمله مس، قیمت هر بشکه نفت خام برنت نیز نزدیک به ۲٫۴ درصد رشد کرد و با قیمت ۵۳ دلار و ۴۳ سنت به فروش رسید.

در روز چهارشنبه، جورج فیشر، قائم‌مقام فدرال رزرو آمریکا استعفا داد؛ چرا که دونالد ترامپ، رییس جمهور ایالات متحده آمریکا، مخالف تقویت ارزش دلار در بازارهای جهانی و رشد نرخ بهره است. در همین حین، بانک مرکزی کانادا، نرخ بهره دلار این کشور را از ۰٫۷۵ به یک درصد افزایش داد که بیش از میزان پیش‌بینی تحلیل‌گران و اقتصاددانان این کشور است. با توجه به این اتفاقات، ارزش دلار افزایش یافت و عامل افت ۰٫۶ درصدی قیمت مس در این روز بود. شاخص ارزش دلار در روز چهارشنبه، با افزایش تنها ۰٫۰۲ درصدی به ۹۲٫۲۵ واحد رسید. موجودی مس انبارهای بورس فلزات لندن نیزکاهش ۲ هزار و ۸۰۰ تنی داشت.

در روز پنج‌شنبه، قیمت مس به سیر نزولی خود که از چهارشنبه آغاز شده بود، ادامه داد و با ۰٫۳ درصد کاهش همراه بود. مهمترین علت افت قیمت مس را می‌توان به سوگیری بازار در جهت تعدیل جهش ۱۷ درصدی قیمت طی فقط ۲ ماه از ابتدای جولای، نسبت داد. با توجه به افزایش فروش مس برای بهره‌مندی بیشتر از رشد قیمت، بازار تحت تأثیر فروش تکنیکال با کاهش همراه شد. رشد قیمت مس عمدتا به دلیل رشد سرمایه‌گذاری‌ها و وضعیت مثبت اقتصادی چین و ایالات متحده آمریکا بود. شاخص ارزش دلار در روز پنج‌شنبه، با ۰٫۷ درصد افت به ۹۱٫۶۴ واحد رسید. موجودی انبارهای بورس فلزات لندن در این روز، کاهش ۴ هزار تنی را ثبت کرد.

روز جمعه نیز، در پی افزایش میزان فروش سهام در بازار مس، قیمت این فلز صنعتی باز هم به کاهش ادامه داد. تاجرین بر این باورند که بازار در مسیر تعدیل افزایش ناگهانی قیمت قرار گرفته و احتمالا به این روند نزولی ادامه خواهد داد. این روند کاهشی، تحت عنوان تغییر مثبتی بر جو روانی حاکم بر بازار خوانده می‌شود. کاهش قیمت مس در روز جمعه، برابر با ۰٫۹ درصد بود و موجودی مس انبارهای بورس فلزات لندن نیز به میزان ۲ هزار و ۵۰۰ تن افزایش یافت. شاخص ارزش دلار در روز جمعه باز هم در سطوح پایین خود به سر برد و با کاهش بیشتر ۰٫۳۴ درصدی، رقم ۹۱٫۳۳ واحد را به ثبت رساند.

با وجود کاهش قیمت مس که دور از ذهن نبود و مؤسسات تحقیقاتی عمدتا، این مسئله را پیش‌بینی کرده بودند، انتظار نمی‌رود که قیمت مس از سطوح بالای خود سقوط کند و همانطور که بیان شد افت قیمت صرفا برای تعدیل جهش ناگهانی قیمت، رخ داده است. شرکت‌های معدنی در شیلی، بر این باورند که قیمت مس در بازار کوتاه‌مدت با کاهش اما در آینده میان تا بلندمدت با افزایش همراه خواهد بود. نمودار ۱، نوسانات قیمت نقدی و موجودی مس انبارهای بورس فلزات لندن طی یک ماه اخیر را نشان می‌دهد. با توجه به این نمودار، با وجود افت قیمت مس در ۳ روز پایانی هفته گذشته، ارزش این فلز صنعتی در پایان هفته نسبت به جمعه اول سپتامبر، رشد یک درصدی داشت. همچنین موجودی مس انبارهای بورس فلزات لندن با کاهش تقریبا ۱۰ هزار و ۳۰۰ تنی همراه بود.

مطابق تحقیقات مؤسسه BMI، بازار مس تا پایان سال جاری با کسری عرضه همراه خواهد شد و این میزان کسری تا سال ۲۰۲۱ افزایش خواهد یافت. با وجود پیش‌بینی کسری عرضه تا پایان سال، به‌دلیل عدم رشد تقاضای مس چین در مدت باقی‌مانده، قیمت مس روند صعودی نخواهد داشت و احتمالا تا پایان سال جاری در سطح ۶ هزار دلار بر تن تثبیت خواهد شد. دلیل این پیش‌بینی‌ها آن است که بازار بعد از رسیدن به سطح بالای قیمتی در مدت کوتاه که احتمالا بخشی از آن به دلیل افزایش میزان خرید بود، با فروش تکنیکال (وضعیت تکنیکال، شرایطی است که بازار بر اساس تغییرات گذشته واکنش نشان می دهد؛ به‌عنوان مثال، بعد از اشباع بازار از خرید، فروش تکنیکال رخ می‌دهد) وارد سیر کاهشی قیمت خواهد شد.

منبع اخبار فلزات
ممکن است از اینها هم خوشتون بیاد
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.