اکتشافات معدنی آسانتر می شود
سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشف مواد معدنی را آسان می کند.
سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی، تهیه نقشه محیط های پتانسیل دار مواد معدنی کشور را در دست انجام دارد . این نقشه ها برای تمامی سطح کشور در مقیاس یک صد هزارم تهیه خواهد شد .
مشاور طرح در مدیریت ژئومتیکس سازمان گفت: با تهیه این نقشه ها و چاپ اطلس مربوطه، پژوهشگران و سرمایه گذاران به ساده ترین روش می توانند به داده هایی برای کشف منابع معدنی جدید دست یابند .
سیمین مهدیزاده تهرانی افزود: این طرح در مدیریت ژئومتیکس و با تلاش تمامی کارشناسان و همکاری و مشاوره متخصصان با تجربه در این زمینه انجام می شود.
وی تصریح کرد: اوایل سال ۱۳۸۳ سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور مسئول تدوین استراتژی اکتشاف کشور شد. یکی از خروجی های استراتژی اکتشاف، اطلس موضوعی زمین شناسی و اکتشافی کشور در مقیاس یک میلیونیم بود . در این اطلس محیط های مناسب کانی زایی برای ۱۴ ماده معدنی در تیپ های مختلف ارائه شد.
وی افزود: تهیه نقشه های کانی زایی یک زبان مشترک برای نشان دادن پتانسیل ها در فاز شناسایی اکتشاف است.
مشاور طرح اشاره کرد ارائه اطلس موضوعی زمین شناسی و اکتشافی از آن سال به بعد مدلی برای ارائه بسیاری ازکارهای سازمان شد و تصریح کرد با توجه به این موفقیت ، ادامه این مطالعات در مقیاس ۱:۱۰۰۰۰۰ یعنی با دقتی ده برابر کار قبلی از سال ۹۵ تا کنون در حال انجام است.
مهدیزاده افزود: برای انجام این طرح تمامی اطلاعات پایه زمین شناسی حاصل نیم قرن فعالیت کارشناسان خبره سازمان شامل نقشه های زمین شناسی و برداشت های ژئوشیمیایی سیستماتیک در مقیاس ۱:۱۰۰۰۰۰ بصورت بانک های اطلاعاتی منسجم و یکپارچه با فیلد های مشخص و هدفمند در آمدند. بررسی های دورسنجی بر روی داده های ماهواره ای OLIو ASTER ، بررسی های ژئوفیزیک هوایی، پژوهش های ژئودینامیکی و …نیز داده های دیگری بودند که در قالب این طرح ایجاد شدند و در نهایت حجم عظیم داده ها با برنامه نویسی های مکرر با توجه به نقشه متالوژنی کشور در سامانه سیستم اطلاعات جغرافیایی برای دستیابی به محیط های مختلف کانی زایی از جمله پورفیری ، اپی ترمال ،اسکارن و تیپ های دیگر محتمل، مدلسازی شدند. حاصل این بررسی تهیه نقشه های پتانسیل کانی زایی برای مواد معدنی مختلف با توجه به تیپ های آنها خواهد بود.
وی اشاره نمود در قالب این طرح دو اطلس به چاپ خواهد رسید یک اطلس نقشه های موضوعی زمین شناسی در مقیاس یک صد هزارم که بدلیل ارائه یکپارچه داده های ارزشمند نقشه های زمین شناسی در این مقیاس می تواند مهم ترین و با ارزش ترین ابزار برنامه ریزی درکشور برای اجرای طرح های عمرانی ،زیر ساختی ومهندسی باشدو هم چنین شاید بتوان گفت مهم ترین ابزار برای برنامه ریزی های پژوهشی زمین شناسی کشور
و اطلس دیگری بعنوان اطلس نقشه های موضوعی اکتشافی بیانگر پتانسیل های کانی زایی مواد معدنی با استاندارد جهانی که می تواند مهم ترین ابزار برای کاهش ریسک و هزینه اکتشافی و جذب سرمایه گذاری داخلی و خارجی باشد.با تهیه این اطلس ها ایران می تواند در سطح چند کشور اول در این زمینه قرار گیرد.
مهدیزاده در پایان گفت: این مطالعات تا یک ماه آینده با تلاش و پشتکار فراوان کارشناسان بخشGIS سازمان به اتمام خواهد رسید و امیدواریم تا پایان پاییز امسال به مرحله چاپ و انتشار می رسد.