ویژهخواری در توزیع محصولات معدن انگوران
به گزارش معدن۲۴، یوسف مرادلو در نشست هم اندیشی پیشنویس نقشه راه معدن و صنایع معدنی با بیان اینکه ستاد سیاستگذاری صنعت سرب و روی در دولت احمدینژاد تشکیل شد ولی در دولت روحانی به تعطیلی رسید، گفت: در حال حاضر تمام تصمیمات پشت درهای بسته گرفته میشود.
وی احیای ستاد سیاستگذاری صنعت سرب و روی را خواستار شد و افزود: در رابطه با فعالیتهای معدنی نمیخواهیم بگوییم که رانت یا رابطه خاصی وجود دارد زیرا این موضوع بار حقوقی دارد اما باید بگوییم که نوعی رابطه مهربانانه در بعضی بخشها وجود دارد.
وی توضیح داد: یک نوع ویژهخواری در توزیع ماده معدنی انگوران در سیستم فلوتاسیون وجود دارد که برای رفع این مشکل درخواست میکنیم جلسهای تشکیل شود و رانت بزرگی که در این بخش وجود دارد را برطرف کنیم.
رئیس انجمن سرب و روی افزود: صنعت سرب و روی دارای ضایعاتی در بخش تولید است که به ما میگویند مالکیت این ضایعات با دولت است، در حالی که اقدامات تولیدی و فرآوری بر روی ماده معدنی توسط معدنکاران صورت میگیرد.
وی تشکیل یک کنسرسیوم برای مدیریت استخراج و فروش معدن سرب و روی انگوران را خواستار شد.
* با ۴ عدد نقشه نمیتوان اکتشاف معادن را پیش برد
همچنین در این نشست، مؤذنزاده رئیس سابق سازمان توسعه معادن با انتقاد از برخی کندیها در انجام فعالیتهای اکتشافی در ذخایر معدنی کشور، گفت: آقای کرهای ۲۰ سال است که در سازمان زمینشناسی مدیریت میکند، سازمانی که با دو هزار و ده شاهی دریافتی از سازمان مدیریت نمیتواند حقوق کارمندانش را هم راحت بدهد، خروجی این سازمان چیست؟
وی افزود: هر کسی بخواهد وارد کار معدن شود ابتدا باید به سازمان زمینشناسی مراجعه کند و اطلاعات لازم را دریافت کند. در حال حاضر نقشههای یک صد هزارم در این سازمان تهیه شده اما واقعیت این است که با ۴ عدد نقشه یک صد هزارم نمیشود کار را پیش برد. اجازه دهید که این سازمان اطلاعاتش را بفروشد.
مؤذنزاده با بیان اینکه سازمان زمینشناسی بر معدن کشور سرپوش گذاشته است، گفت: ساختار این سازمان باید عوض شود، مثلاً به سازمان توسعه معادن واگذار شود زیرا در حال حاضر نمیتواند منابع مالی لازم را از دولت بگیرد. در عین حال تکلیف ایمیدرو نیز باید مشخص شود که آیا سازمان توسعهای است، شرکت است، دولت و یا حاکمیت است؟
به گزارش فارس، محمدرضا بهرامن رئیس خانه معدن نیز در این نشست با بیان اینکه دو روز پیش یک سند همکاری با وزارت کشور امضا کردیم، گفت: قرار شد راهکارهایی برای رشد بخش معدن ارائه دهیم و در این زمینه حتی موضوع زیرساختهای معدنکاری نیز مورد توجه قرار خواهد گرفت تا زمینهای برای تحقق اقتصاد مقاومتی شود.
* ایمیدرو باید رقابتی سالم و منصفانه با بخش خصوصی داشته باشد
مهرداد اکبریان، رئیس انجمن سنگ آهن نیز در این نشست هماندیشی با بیان اینکه بهرهوری معادن بررسی نشده است، گفت: بهرهوری کارخانههای بزرگ و کوچک باید بررسی شوند و در کنار ارزش افزوده به موضوع بهرهوری توجه ویژه شود.
وی ادامه داد: ارزش افزوده باید بر اساس اعداد واقعی محاسبه شود، اگر قیمتهای تمام شده، درست محاسبه نشوند دچار اشتباه میشویم.
وی با بیان اینکه ایمیدرو باید رقابتی سالم و منصفانه با بخش خصوصی داشته باشد، گفت: انجمن سنگ آهن آماده است استخراج، اکتشاف و فرآوری سنگ آهن را انجام دهد و محصولات تولیدی را به بازار داخل ارائه کند اما در کنار این مسئله باید بدانیم که شرکتهای دانشبنیان کمی در صنایع معدنی کشور داریم، در حالی که باید برای ایجاد این شرکتها ارزش قائل شوند.
وی تأکید کرد: دولت باید برای تشکیل این شرکتهای دانشبنیان در بخش معدن تسهیلاتی قائل شود.