رییس سازمان صنعت ،معدن و تجارت استان فارس :
فاز نخست فولاد نی ریز اواخر پاییز سال جاری به بهره برداری می رسد
به گزارش معدن ۲۴ همتی افزود : پروژه فولاد نیریز یکی از سه طرح مهم اقتصاد مقاومتی استان فارس و جزو ۸ طرح بزرگ فولاد سازی کشور است و بهره برداری از ان تاثیر بسزایی در ایجاد اشتغال ورونق اقتصادی منطقه دارد.
وی اضافه کرد: تولید این کارخانه با تکنولوژی مدرن در مرحله نخست آهن اسفنجی ، با میزان سرمایه گذاری بیش از ۳۴۵ میلیارد تومانی و ظرفیت تولید ۸۰۰ هزار تن واشتغال زایی بیش از ۲۰۰ نفر ، قابلیت افزایش ظرفیت تولید سالانه تا یک میلیون تن را نیز دارد که این میزان به ظرفیت تولید فولاد کشور می افزاید.
همتی اضافه کرد : مجتمع فولاد نی ریز در راستای هدف توسعه غیر متمرکز فولاد در برنامه توسعه اقتصادی ، اجتماعی وفرهنگی کشور قراردارد که جهت تامین خوراک این کارخانه با ساخت راه آهن شیراز – گل گهر و اتصال فولاد نیریز به خطوط ریلی دسترسی لازم برای تامین مواد اولیه این کارخانه ازگلگهر سیرجان با سهولت بیشتری انجام میشود.
رییس سازمان صنعت ،معدن و تجارت استان فارس یادآورشد : در سال ۱۳۸۵ شورای عالی اقتصاد با ساخت هشت کارخانه تولید فولاد خام در هشت نقطه کمتر برخوردار ایران اسلامی موافقت و جانمایی این طرح ها با رویکرد محرومیت زدایی ، نزدیکی به منابع انرژی ، مواد اولیه و نیز بازارهای فروش توسط شرکت ملی فولاد ایران انجام پذیرفت .
همتی بر استفاده از نیروهای بومی در این کارخانه تاکید کرد وگفت : شرایط اجتماعی شهرستان نی ریز و استان فارس اقتضا می کند که اولویت استخدام نیروی کار این کارخانه ابتدا از نیروهای بومی شهرستان نی ریز و سپس نیروهای استان فارس باشد که این مهم توسط مسوولین کارخانه درحال انجام است.
وی اضافه کرد : ساخت کارخانه فولاد نی ریز هزینه های مختلفی مانند تامین آب، عبور مرور ماشین آلات سنگین را برای شهرستان نی ریز در پی داشته است بنابراین در رشد وتوسعه اشتغال پایدار ورونق اقتصادی منطقه وکشور نقش مهمی ایفا می کند.
گفتنی است : طرح فولاد نی ریز با هدف تولید هشت صد هزار تن شمش فولاد خام ( Billet ) و با تکنولوژی و مهندسی کاملا ایرانی (PERED ) در منطقه ای مشهور به تفت غفورآباد بخش قطرویه از توابع شهرستان نی ریز و نزدیک به منابع غنی سنگ آهن گل گهر و نیز در فاصله ۴۰ کیلومتری سد چشمه عاشق جانمایی و احداث آن در بخش های احیاء مستقیم و فولادسازی درحال احداث است.
این کارخانه در زمینی به مساحت ۴۰۰ هکتار در منطقه قطرویه شهرستان نی ریز با مشارکت۳۵ درصدی و سرمایه گذاری سازمان توسعه ونوسازی معادن وصنایع معدنی ایران ( ایمیدرو) و مشارکت ۶۵ درصدی هلدینگ غدیر ، با پیشرفت فیزیکی ۹۳ درصدی اواخر پاییز امسال (۱۳۹۶) به بهرهبرداری میرسد.