معاون فولاد مبارکه: مقابله با مافیای واردات ورق با تولید ورق های زیر ۳ میلیمتر
معاون فروش فولاد مبارکه گفت: دعوای سندیکای لوله و پروفیل با فولاد مبارکه از سال ۹۴ تشدید شد چون فولاد مبارکه با تولید ورقهای زیر ۳ میلیمتر، جلوی سود هنگفت مافیای واردات ورق را گرفت.
به گزارش معدن ۲۴، محمود اکبری با اشاره به نیاز ۲۰۰ هزار تنی خودروسازان در سال به ورقهای فولاد اظهار داشت: خودروسازان به دلیل صرفهجویی ناشی از خرید داخلی اصرار به خرید از فولاد مبارکه دارند.
وی ادعاهای سندیکای لوله و پروفیل را ناشی از تعاملات این سندیکا با واردکنندگان ورق فولادی خارجی به کشور دانست و افزود: دعوای سندیکای لوله و پروفیل با فولاد مبارکه از سال ۹۴ تشدید شد چون فولاد مبارکه با تولید ورقهای زیر ۳ میلیمتر، جلوی سود هنگفت مافیای واردات ورق را گرفت.
معاون فروش فولاد مبارکه با اشاره به حجم محدود صادرات این شرکت در سالهای اخیر، شفافیت سندیکای تولیدکنندگان لوله و پروفیل را در میزان تولید و درخواست ورق خواستار شد و گفت: صادرات فولاد مبارکه در ۶ ماهه اول امسال فقط حدود ۴۰۰ هزارتن بوده است.
وی افزود: هنوز آمار تولید و نیاز دقیقی از سندیکا دریافت نکردهایم اما فولاد مبارکه در سال ۹۵ بیش از یک میلیون و ۳۰۰هزار تن ورق به صنف لوله و پروفیل تحویل داده است و از ۷۳۰ هزار تن پیشنهاد فروش فولاد مبارکه به دلیل اشباع بازار و عدم نیاز از سوی تولیدکنندگان لوله وپروفیل برای خرید استقبال نشد.
شهرستانی عضو هیئت مدیره انجمن فولاد نیز درباره نحوه قیمت گذاری محصولات فولادی، قیمت فولاد را تابع عرضه و تفاضا دانست و گفت: قیمتهای دستوری فقط تعادل بازار را به هم میریزد.
وی افزود: میزان واردات ورق زیر ۳ میلیمتر در سال ۹۴ حدود ۲ میلیون تن بوده است که در سال ۹۵ به ۱۳۰۰ هزارتن کاهش پیدا کرد و امسال به حدود ۷۰۰ هزار تن میرسد و این به معنای افزایش تامین نیاز داخلی توسط تولیدکنندگان بزرگ فولاد مثل فولاد مبارکه است.
عضو هیئت مدیره انجمن فولاد همچنین خواستار رفع موانع پیش روی صادرات مشارکتی و تشکیل هرچه سریعتر ستاد فولاد کشور شد.
ابویی، رئیس هیئت مدیره سندیکای لوله و پروفیل نیز آمار گمرک کشور را اشتباه خواند و با اشاره به عضویت فولاد مبارکه در هیئت مدیره بورس کالا، آن را تابع فولاد مبارکه عنوان کرد.
وی ضمن درخواست تامین ورق به قیمتهای جهانی گفت: دست واردکنندگان مواد اولیه فولاد کشور را میبوسم.
سلطانی نژاد، مدیر عامل بورس کالا نیز در واکنش به این سخنان نحوه تعیین قیمت پایه فولاد در بورس کالا را مشابه همه بورسهای دنیا دانست و گفت: شرکتهایی که شفاف عمل میکنند در بورس کالا حضور دارند و درست نیست که شرکتهای دارای شفافیت مالی را محاکمه کنیم اما شرکتهایی که معلوم نیست چگونه عمل میکنند را به حال خود رها کنیم.
وی ضمن شرح ساختار و عملکرد بورس کالا آن را مورد تایید نهادهای نظارتی دانست و گفت: شرکتها میتوانند سهامدار بورس کالا شوند و حتی عضو هیئت مدیره باشند و این کاملاً مطابق قانون است.
مهریزی مدیر عامل نورد و لوله اهواز نیز گفت: ظرفیت تولید ۵۰۰ هزار تن در این شرکت وجود دارد اما در سال گذشته فقط ۲۷۰هزار تن تولید داشتهایم.
وی افزود: بحث تامین مواد اولیه کارخانجات نوردی مهمترین مسئله فولاد کشور از لحاظ بنده است.