مصوبه دردسر ساز برای زنجیره فولاد

0 1,154

یکی از مهمترین عواقب هر نوع دخالت و ایجاد محدودیت توسط دولت در بازار، ناهمخوانی قیمت محصولات با کیفیت آنها خواهد بود.
کدام راه معقول تر است؟! اینکه قیمت شمش یا میلگرد بر اساس واقعیت های بازار، بهای مواد اولیه، هزینه های انرژی و دستمزد و…و البته قیمت های جهانی تعیین شود و یا به طور دستوری قیمت خاص مشخص شود ویا اینکه شرایط و مصوباتی به تولیدکنندگان و بازار تحمیل شود که خروجی آن با تعیین دستوری قیمت تفاوت نداشته باشد؟!

 

سالها شاهد نتایج تعیین قیمت و دخالت دولت در بازار را بودیم.تبعات آن تصمیم ها تا یکی دو سال گذشته نیز ادامه داشت ..آیا نباید عبرت آموخت؟!
وقتی یه نیرو خارج از عوامل بازار(مثل دولت و در اینجا بازوی آن یعنی وزارت) شرایط قیمت را کنترل میکند حداقل اتفاقی که می افتد واقعی نبودن قیمت هاست.بطور یقین قیمت نهاده های تولید (مواد اولیه، انرژی، حمل و نقل، دستمزد و…) همواره ثابت نخواهد ماند؛ در این وضعیت تولیدکننده شمش یا میلگرد و یا هر محصول دیگر دو راه بیشتر ندارد؛ یا باید محصول خود را با سود بسیار پایین و حتی با زیان بفروشد و یا باید با تدابیری قیمت تمام شده را کاهش دهند.
مجتبی خجسته عضو هیت مدیره شرکت ام سون متالز در این خصوص می گوید :
حدود ١١ درصد مابه التفاوت قیمت شمش بابت پوشش هزینه تولید و تبدیل شمش به میلگرد از جمله سود نوردکاران در نظر گرفته شده است
همانطوریکه تجربه ٣٠ سال گذشته نشان داده دخالت دولت در اقتصاد نتیجه مطلوبی نداشته ونخواهد داشت.
همچنین رضا زائر حیدری تحلیلگر بازار در مورد این مصوبه جنجالی می گوید:

 

به نظر بنده دخالت دولت در قیمت گذاری در روند طبیعی عرضه تقاضا اختلال ایجاد می کند.

 

یک تاجر فولاد در مورد این مصوبه گفت: مسئله همه یا هیچ است
یا دولت میبایست به هیچ عنوان و در هیچ قسمت از زنجیره فولاد دخالت نداشته باشد مثلا از مسائلی از قبیل تعرفه واردات و یا تعیین تکلیف دستوری قیمت آهن اسفنجی و … دست بردارد.

یا اینکه اگر در ابتدای زنجیره با دخالت و اعمال فشار؛ سود برخی تولیدکنندگان شبه دولتی را ضمانت می کند، تا ته زنجیره هم این روند دستوری را مجبور است که اعمال کند .بطوریکه دستور عمل جدید وزارت صنعت،معدن و تجارت گواه این ادعا است.

 

وی تصریح کرد: صرفا نباید فقط حاشیه سود یکسری بیمه شود و در بقیه جاها زنجیره رها شود تا هر چه دولت صلاح می دانند لحاظ شود.

مصوبه وزارت صنعت ،معدن و تجارت در مورد قیمت گذاری فولاد

پیرو جلسه مورخ ۹۶/۶/۶ در کمیسیون اصل ۴۴ مجلس شورای اسلامی که با حضور رئیس کمیسیون اصل ۴۴ و تعدادی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی و با حضور مقام عالی وزارت برگزار شد و جلسه ی مورخ۹۶/۷/۱۰ (موضوع :بررسی قیمت شمش فولادی)،بدینوسیله قیمت پایه برای فروش شمش فولادی در بورس کالای ایران ۸۹درصد قیمت فروش میلگرد در بورس به شرح توضیحات زیر تعیین می شود گفتنی است رعایت قیمت فوق به جهت تنظیم بازار زنجیره فولاد و در راستای سیاست های اجرایی این وزارت خانه الزامی است
توضیح اینکه:
مبنای قیمت میلگرد بر اساس فروش میانگین میلگرد آج دار از سایز ۸ الی ۳۲ میلی متر و میلگرد کلاف از سایز ۸ الی ۱۶/۵ میلی متر شرکتهای فولاد خراسان ،فولاد میانه ،ذوب آهن اصفهان و فولاد سپند فراب کویر کاشان در بورس کالا تعیین می شود.
شرکتهای ذکر شده موظف به عرضه ۵۰ درصد از تولیدات خود در بورس کالا میباشند.
مبنای محاسبه قیمت میلگرد،میانگین قیمت هفتگی فروش نقدی میلگردهای شرکت های یاد شده در بورس میباشند.
بورس کالا موظف به تعیین میانگین قیمت میلگرد به صورت هفتگی بوده و تعیین قیمت شمش بر اساس آن قابل محاسبه است.

شرکت فولاد خوزستان موظف به عرضه بیست هزار تن بیلت در هفته به منظور تنظیم بازار داخلی و همچنین موظف به عرضه بیست هزار تن اسلب هر یک هفته در میان علاوه بر ۲۰ هزار تن بیلت هفتگی در بورس کالا میباشد.

ممکن است از اینها هم خوشتون بیاد
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.