اجرای مدرنترین تکنولوژی فولاد سازی دنیا در گلگهر
با بهرهبرداری پروژه دو میلیون تنی واحد مگا مدول احیای مستقیم آهن اسفنجی کوثر تا پایان سال جاری، ظرفیت تولید شرکت توسعه آهن و فولاد شرکت گلگهر به ۳/۷ میلیون تن خواهد رسید. هم اکنون واحد ۱/۷ میلیون تنی مگامدول احیای مستقیم آهن اسفنجی گوهر در مدار تولید قرار دارد.
مهندس محمود سلطانیزاده، مدیر عامل شرکت توسعه آهن و فولاد گلگهر با اعلام این خبر فعالیتهای شرکت تابعه خود را چنین تشریح کرد: شرکت در اردیبهشت ۹۱ با سرمایه ۱۰۰ میلیارد تومان و به منظور تکمیل زنجیره تولید فولاد در منطقه گلگهر ایجاد شد تا این منطقه بتواند در راستای سند چشمانداز فولاد کشور که عبارت است از ایجاد ظرفیت اسمی ۵۵ میلیون تن فولاد در افق۱۴۴۰ نقش و رسالت خود را به عنوان یکی از بزرگترین معادن سنگ آهن در کشور در پیشبرد این مهم ایفاد کند.
وی تصریح کرد:شرکت توسعه آهن و فولاد گل گهر تولید ۳/۷ میلیون تن آهن اسفنجی و ۳ میلیون تن ورق کیفی و تجاری را در دو فاز هدفگذاری کرد. فاز اول شامل احداث دو واحد مگامدول احیاء مستقیم به روش میدرکس جمعاً به ظرفیت ۳/۷ میلیون تن که در حال حاضر واحد اول بنام گوهر در سال ۹۵ به بهرهبرداری رسید و واحد دوم با ظرفیت اسمی ۲ میلیوتن در سال با پیشرفت فیزیکی ۸۵ درصد پایان سال جاری به بهرهبرداری خواهد رسید. یکی از ویژگیهای اجرای طرحهای این شرکت در فاز اول، تامین منابع مالی پروژهها از محل آورده سهامداران به میزان ۱۲۰۰ میلیارد تومان است که این خود جلوهای از تحقق اقتصاد مقاومتی در استراتژی این سازمان است.
سلطانی زاده، انجام این مهم (فاینانس) را یکی از بزرگترین دستاوردهای برجام و یکی از مهمترین پروژههای فولادی دولت تدبیر و امید با هدف تحقق اقتصاد مقاومتی دانست و تاکیدکرد که تفاهمنامه مالی بین بانک مرکزی و بانک خارجی (OBERبانک اتریش) و با حضور مقامات بانک مرکزی، وزارت اقتصاد، وزارت صنعت و معدن و… در ۲۱ سپتامبر ۲۰۱۷مبادله شد.
به گفته مدیرعامل شرکت توسعه آهن و فولاد گلگهر، پروژه فولادسازی این شرکت در واقع چهارمین پلنت فولادسازی در دنیاست که اسلب تولید شده را بطور مداوم پس از ریختهگری وارد مرحله نورد میکند، این تکنولوژی، High-tech بوده و با سرمایهگذاری ۷۸۹/۱ میلیون یورویی قادر خواهد بود سه میلیون تن انواع ورقهای کیفی وتجاری جهت تامین نیاز صنایع نفت، گاز، پتروشیمی و خودروسازی را تامین کند.