برنامه تولید دو میلیون تن گندله در صبانور تا سال ۹۹
قیمت گذاری دولتی برای محصولات معدنی در تمام دنیا منسوخ شده است دولت نباید قیمت تمام شده گندله تولید شده در صبانور را با گلگهر در یک دسته بندی لحاظ کند چراکه هزینه های حمل و شرایط اقلیمی در تعیین قیمت نقش تعیین کننده دارد.
محسن یزدانی راد مدیر عامل شرکت صنعتی معدنی صبانور معتقد است عوارض بالای صادرات گندله امکان صادرات این محصول را غیر ممکن کرده است.
سایت تحلیلی خبری معدن ۲۴ با محسن یزدانی راد مدیر عامل شرکت صنعتی و معدنیگفتگویی کرده است که متن آن در پی می آید:
با توجه به اینکه حدود دوسال ونیم است از تغییرات مدیریت در شرکت صبانور می گذرد جنابعالی به عنوان مدیر عا مل جدید آیا همان استراتژی گذشته را در پیش خواهید گرفت؟
سیاست های کلی در صبانور تغییری نکرده است بلکه فقط روش های اجرایی را تغییر دادیم.
طی دوسال و نیم گذشته توانستیم فاز دوم طرح کنسانتره سنگ آهن شهرک را به اتمام برسانیم و ظرفیت اسمی این محصول هم اکنون دراین کارخانه به یک میلیون تن رسیده است.
همچنین طرح گندله سازی همدان در جوار معدن بابا علی به تولید رسیده است و منتظر افتتاح رسمی آن هستیم. در مجموع برنامه داریم تا سال۱۳۹۹ معادل ۴ میلیون تن استخراج سنگ آهن، دو میلیون تن کنسانتره و دو میلیون تن گندله در شرکت صبا نور تولید کنیم.
آیا در بخش قیمت تمام شده تولید و افزایش سود آوری اقدامی انجام داده اید؟
با توجه به شرایط اقلیمی و مسافتی معادن و کارخانه های شرکت صبانور از یکدیگر و همچنین فاصله ۹۲۰ کیلومتری تا بندر امام بطور قطع نمی توانیم سود آوری فروش کنسانتره و سنگ آهن دانه بندی این شرکت را با گلگهر که در ۳۰۰ کیلومتر بندر عباس و در جوار معادن است مقایسه کنیم.
بنابراین بخشی از هزینه های عمده شرکت مرتبط با هزینه حمل است.
لطفا در مورد برنامه تولید در سال جاری بگویید؟
امسال برنامه داریم تا یک میلیون و ۴۷۰ هزار تن سنگ آهن دانه بندی شده،۱۰۰ هزار تن گندله و یک میلیون و ۶۰ هزار تن کنسانتره سنگ آهن در شرکت صبانور تولید کنیم.
گندله را بر اساس چه قیمتی در بازار عرضه می کنید؟
قیمت گندله را طبق مصوبه دولت و درصدی از قیمت شمش فولاد خوزستان در بازار عرضه می کنیم.
آیا با قیمت گذاری دولتی برای گندله موافقید؟
خیر به هیچ عنوان. در حال حاضر قیمت گذاری دولتی برای محصول در تمام دنیا منسوخ شده است. نباید طبق مصوبه دولت قیمت گندله گلگهر و صبانور با نسخه مشترک پیچیده شود چراکه همانطور که اشاره کردم قیمت محصول نهایی براساس شرایط اقلیمی و هزینه حمل در معادن مختلف متفاوت است.
بنده اعتقاد دارم این نظام قیمت گذاری دولتی مغایر اصل ۴۴ قانون اساسی است.
اصل ۴۴ به صراحت می گوید تا مالکیت بنگاهها باید خصوصی شود .بنابراین قیمت گذاری کالا و محصولات هم باید آزاد و در اختیار واحد تولیدی قرار گیرد.
شرکت صبانور یک بنگاه خصوصی است اما چون باید گندله را به شرکت های دولتی بفروشد ناخودآگاه مجبور است از مصوبه دولتی پیروی کند.
آیا برنامه ای برای صادرات گندله دارید؟
عوارض بالای صادرات گندله سنگ آهن امکان صادرات را بسیار مشکل کرده است.تا زمانی که عوارض کاهش نباید سیاست عرضه در داخل را در پیش خواهیم گرفت.
در مورد ذخایر سنگ آهن و اکتشافات در مجموعه صبانور بگویید؟
مجموع ذخیره قطعی سنگ آهن کشف شده در شرکت صنعتی ، معدنی صبانور حدود ۱۰۰ میلیون تن است.این میزان ذخیره در ۳ معدن باباعلی، گلالی و شهرک در استان های کردستان و همدان توزیع شده است.
با توجه به طرحهای توسعه کنسانتره و گندله سنگ آهن این مجتمع تا ۲۵ سال مشکلی در تامین مواد اولیه ندارد.
مضاف براینکه اکتشافات جدید در این شرکت ادامه دارد.
آیا قصد خرید معدن جدید سنگ آهن را دارید؟
بله در حال مذاکره هستیم اما نتیجه مشخصی حاصل نشده است.
یکی از برنامه های مهم صبانور در آینده تولید دو میلیون گندله در سال است.
طرح این افزایش ظرفیت در چه زمانی آغاز می شود؟
متاسفانه در اجرای طرح توسعه گندله با مشکل تامین منابع مالی روبرو هستیم.
که در حال حاضر تامین مالی از طریق صندوق توسعه ملی،فاینانس خارجی و منابع داخلی گزینه های مهم برای تامین بودجه است.
آقای مهندس آیا سبد سرمایه گذاری در سایر معادن کشور را گسترش خواهید داد؟
بله .در مجموعه صبانور به این نتیجه رسیده ایم تا سبد سرمایه گذاری در معدن را گسترش دهیم.
در این خصوص با تقویت واحد اکتشافات پهنه اکتشافی ۱۴ کوه بنان _ راور در استان کرمان را از طریق وزارت صنعت،معدن و تجارت در اختیار گرفتیم.در این پهنه نتایج امید بخشی از مس،سرب ،روی ،مس و آهن شناسایی شده است و امیدواریم تا سه آینده نتیجه قطعی اکتشافات در این منطقه مشخص شود.