بزرگ‌ترین اسکله حمل مواد معدنی و فلزات در بندر عباس احداث می شود

0 1,421

نخستین بندر اختصاصی بارگیری و حمل معدن و صنایع معدنی در بندرعباس توسط شرکت سرمایه گذاری توسعه معادن و فلزات احداث می شود.
عزیز عصاری مدیرعامل شرکت سرمایه گذاری توسعه معادن و فلزات در نشست خبری گفت: عملیات اجرایی نخستین بندر اختصاصی معدن و صنایع معدنی با سرمایه گذاری ۲۰۰ میلیون دلار با هدف بارگیری و حمل حداقل کشتی های ۱۵۰ هزار تنی تا پایان سال جاری آغاز می شود.
وی تصریح کرد: حدف از اجرای این طرح کاهش هزینه حمل صادرات مواد معدنی و فولاد است. چرا که با توجه به نوسانات قیمت ها یکی از بخش هایی که می تواند به کاهش هزینه و افزایش سودآوری کمک کند افت هزینه حمل است.
عصاری افزود: متاسفانه تجهیزات بارگیری و حمل اسکله بندر شهید رجایی فرسوده شده است و این موجب شده تا در بارگیری کنسانتره سنگ آهن به کشتی ۳ تا ۴ درصد از مواد هدر رود.
وی افزود: در حال حاضر استرالیا و برزیل با ایجاد زیرساخت های مناسب در حمل سنگ آهن هزینه انتقال مواد توسط کشتی را به چین به ۵٫۵ دلار به ازاء هر تن رسانده اند اما در ایران این رقم ۱۳ تا ۱۵ دلار است که سبب شده تا رقابت را در بازار کاملا از دست بدهیم.
مدیرعامل شرکت سرمایه گذاری معادن و فلزات تصریح کرد: فاینانس اولین بندر اختصاصی معدن و صنایع معدنی توسط یک شرکت معتبر ایتالیایی انجام خواهد شد و با احداث این اسکله هزینه های مربوط به حمل سهامداران عمده معادن و فلزات نظیر گلگهر، چادرملو، ارفع و گهر زمین کاهش خواهد یافت.
وی گفت: در حال حاضر در زیر مجموعه های شرکت سرمایه گذاری معادن و فلزات ۱۷ میلیون تن گندله، ۲۷ میلیون تن کنسانتره سنگ آهن تولید می شود و حدود ۵٫۳ میلیون صادرات کنسانتره سنگ آهن داریم.
عصاری افزود: سود خالص شرکت در سال ۹۵ معادل ۴۰۰ میلیارد تومان بوه است و تا ۳۱ تیر ۹۶، شرکت فولاد مبارکه اصفهان با ۳۷٫۵ درصد، گروه شسستا با ۹٫۳۵ ددرصد، صندوق بازنشستگی فولاد با ۹٫۴۸ درصد، صندوق عشایر با ۱۱٫۴۵ درصد، بانک پاسارگاد با ۵٫۳۸ درصد بزرگترین سهامداران این شرکت بودند.
وی تشکیل شورای راهبردی را یکی از مهمترین اقدامات شرکت خواند و گفت: تشکیل شورای راهبردی یکی از اقدامات مهم شرکت توسعه معان و فلزات بود چرا که با تشکیل آن تصمیمات منسجم تر و شفاف تر شد و ارتباط سازنده ای بین سهامداران صورت گرفت.

عصاری افزود: در شورای راهبردی تصمیم گیری های مهمی در مورد قیمت گندله و کنسانتره سنگ آهن در شرکت های زیر مجموعه گرفته شد.
همچنین تاسیس شرکت حمل و نقل ترکیبی، تشکیل کنسرسیوم اکتشاف و استقلال مدیریت نیروگاه ها از جمله اقدامات مهم شورای راهبردی بود.
وی اظهار داشت: پیاده سازی مدیریت ریسک، استقرار سیستم اتوماسیون اداری و مکانیزه کردن کلیه مکاتبات ،استقرار واحد نظارت بر طرح ها و پروژه ها، بهبود وضعیت تامین مالی و ارزان سازی برخی از تسهیلات، تاسیس شرکت حمل و نقل ترکیبی با مشارکت شرکت های گل گهر، چادرملو، گهر زمین، سرمایه گذاری امید و کشتیرانی ، تاسیس صندوق اختصاصی بازارگردانی سهام شرکت های سرمایه پذیر، انجام مذاکرات متعدد با سرمایه گذاران خارجی از جمله اقدامات مهم شرکت توسعه معادن و فلزات در یکسال گذشته بوده است.
مدیرعامل شرکت سرمایه گذاری توسعه معادن وفلزات افزود: سیاسیت شرکت طی سالهای اخیر بیشتر تمرکز بر روی سرمایه گذاری در زنجیره فولاد و سنگ آهن بود اما به تازگی پرتفوی سرمایه گذاری را تغییر دادیم و سرمایه گذاری بر روی پلی متال و فلزات غیرآهنی را اتخاذ کردیم و شرکت صبانور یکی از زیرمجموعه های این شرکت استت که مسئول اکتشاف در پهنه ۱۲۰۰ کیلومتر مربعی در کرمان شده است.
وی گفت: در پهنه راورآنومالی های مطلوبی از سرب، روی و مس شناسایی شده است.
عصاری با انتقاد از روند سرمایه گذاری در اکتشافات طی سالهای گذشته افزود: ایران دارای۷۰۰ میلیارد دلار ذخایر معدنی است که هنوز سرمایه گذاری اساسی بر روی آن صورت نگرفته است. در صورتیکه اگر در دولت احمدی نژاد که قیمت نفت ۱۰۰ دلار بود ۵۰ میلیارد دلار در اکتشافات سرمایه گذاری می کردیم در حال حاضر شاهد شناسایی ذخایر جدید از معادن بودیم.
وی گفت: متاسفانه اطلاعات فعلی بخش اکتشافات کشور نمی تواند نیاز سرمایه گذاران خارجی را برآورده کند.
مدیر عامل شرکت سرمایه گذاری توسعه معادن و فلزات اظهار داشت: مسئله آب و محیط زیست یکی از چالشهای اصلی سرمایه گذاران در صنایع معدنی طی یک دهه اخیر خواهد بود و اگر موضوع تامین آب کشور رفع نشود بسیاری از سرمایه گذاری ها در این حوزه متوقف می شود.
وی تصریح کرد: صندوق مس بتازگی دو معدن مس را به شرکت سرمایه گذاری توسعه معادن فلزات برای سرمایه گذاری معرفی کرده است که به احتمال زیاد بر روی یکی از معادن به دلیل دسترسی آسان به منابع آب سرمایه گذاری خواهیم کرد.
عصاری در ادامه افزود: در شرکت گهر انرژی که یکی از زیرمجموعه های توسعه معادن و فلزات است در مجموع ۸۲۴ مگاوات برق در کرمان و سمنان تولید می شود که این شرکت با عهده گرفتن مدیریت سیستم نیروگاه سمنان به ظرفیت ۳۲۴ مگاوات هلدینگ جدیدی را در بخش انرژی ایجاد کرده است.
وی گفت: کمبود انرژی در کشور یکی از چالشهای بزرگ در آینده خواهد بود. در این راستا برنامه تولید ۴۰ مگاوات برق از سوی انرژی خورشیدی را در سمنان آغاز کردیم و پیش بینی می شود طی ۱۰ سال آینه بتوانیم از این روش ۴۰۰ مگاوات برق تولید کنیم.
عصاری اظهار داشت: متاسفانه طی یکسال اخیر بدلیل برخی کارشکنی ها روند سرمایه گذاری خارجی برای فاینانس طرحهای معدنی کشور کاهش یافته است و در شرایط فعلی که روند توسعه برخی صنایع کشور با کمبود نقدینگی روبرو است یکی از بهترین روش ها برای جذب منابع مالی،‌ استفاده از فاینانس ارزان قیمت است.
مدیرعامل شرکت سرمایه گذاری توسعه معادن و فلزات افزود: بنده با هرگونه منع صادرات گندله و کنسانتره سنگ آهن مخالف هستم و قیمت گذاری دستوری بزرگترین آسیب را به بخش معادن سنگ آهن کشور وار کرد چرا که شرکت های معنی با کاهش سو دمنابع مالی مورد نیاز را برای اکتشاف سنگ آهن ندارند و این مهم تامین مواد اولیه صنعت فولاد را با مشکل روبرو خواهد کرد.
وی تصریح کرد: راه اندازی کارخانه کنسانتره سنگ آهن صبانور، گندله سازی صبا نور، کک سازی طبس و فولاد سرمد ابرکوه از جمله اقدامات مهم در دوره جدید مدیریت شرکت توسعه معادن وفلزات بوده است.

خوانندگان محترم برای کسب اطلاعات بیشتر درباره شرکت سرمایه گذاری توسعه معادن و فلزات به فایل پیوست مراجعه فرمایید.

اطلاعات شرکت (۲)

ممکن است از اینها هم خوشتون بیاد
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.