بازار ۴ سال آتی مولیبدن، صعودی خواهد بود

0 1,350

پیش‌بینی تحلیل‌گران مبنی بر این است که بازار مولیبدن دIر طی سال‌های ۲۰۱۷ تا ۲۰۲۱ شاهد رشد سالانه ۳ درصدی خواهد بود. در سال ۲۰۱۷، قیمت مولیبدن با افزایش نسبی همراه بود و پیش‌بینی می‌شود که این صعود با نرخ بیشتری در سال ۲۰۱۸ نیز ادامه پیدا کند. در پایان سال ۲۰۱۶، قیمت اکسید مولیبدن در بازار جهانی برابر با ۶.۷ دلار بر پوند (معادل حدودا ۱۴ هزار و ۷۷۰ دلار بر تن) بود، در حالی که در اواسط ماه اکتبر سال ۲۰۱۷ به ۸.۶۵ دلار بر پوند (معادل حدودا ۱۹ هزار و ۷۰ دلار بر تن) رسید؛ البته تا اواسط ماه دسامبر این رقم مجددا شاهد افت بود و به ۷.۲۶ دلار بر پوند (معادل حدودا ۱۶ هزار دلار بر تن) کاهش یافت.

نمودار ۱، تغییرات قیمت نقدی اکسید مولیبدن در بورس فلزات لندن را از ابتدای ژانویه تا ۲۲ دسامبر ۲۰۱۷ به تصویر می‌کشد. همانطور که در این نمودار مشاهده می‌شود، قیمت این محصول در  بازار، در اوایل ماه مِی رشد شدیدی را تجربه کرد و سپس در اواسط ماه ژوئن، با تعدیلی نسبی به رقم ۱۶ هزار دلار بر تن رسید و تاکنون در همین سطح قیمتی باقی مانده است. گفتنی است که قیمت این اکسید فلزی، عمدتا از بررسی تمام بورس‌های مطرح جهان به‌دست می‌آید و ارزش اعلام شده در بورس فلزات لندن، مرجعی برای معاملات این کالای فلزی در سراسر جهان نیست.

بررسی عرضه و تقاضای مولیبدن در سال میلادی جاری، به تحلیل و درک بهتر رفتار بازار این کالا طی سال آتی کمک خواهد کرد. بر اساس این بررسی‌ها در فصل نخست ۲۰۱۷، برخی معادن تولیدکننده مولیبدن در چین، به دلیل آغاز سال نو و جشن سنتی فانوس، توقف تولید داشتند. از طرفی راه‌اندازی مجدد برخی واحدهای معدنی که با افت قیمت مولیبدن و حاشیه سود به ورطه تعطیلی کشیده شده بودند نیز با تأخیر مواجه شد و بالاخره در فصل دوم سال ۲۰۱۷، این معادن فعالیت خود را از سرگرفتند که این امر، موجب افت قیمت فرومولیبدن در بازار جهانی شد.

در ماه جولای، بازرسی‌های زیست‌محیطی از معادن فعال و تجهیزات کارخانه‌ای موجب توقف تولید برخی از واحدهای تولیدکننده مولیبدن در چین شد. این در حالی است که این  کشور آسیایی، بزرگ‌ترین تولیدکننده مولیبدن در جهان به‌شمار می‌رود و سهم حدودا ۳۷ درصدی از تولید جهانی این فلز صنعتی را به‌خود اختصاص می‌دهد. شایان ذکر است که حدود نیمی از مولیبدن استخراج شده در جهان، محصول جانبی بخش معدنی صنعت مس است و از این رو، وقفه‌های تولیدی در معادن مس، تأثیر مستقیمی بر بازار اکسید مولیبدن دارد.

در خصوص ارتباط مستقیم توقف تولید معدنی مس با بازار مولیبدن، می‌توان به اعتصاب کارگری معدن سرو-ورده شرکت فری‌پورت مک‌موران واقع در پرو اشاره کرد که سبب افت حجم تولید مولیبدن شد. علاوه بر این، به خاطر اعتصاب گسترده در پرو نیز که در نتیجه تغییر قوانین کار کارگران معدنی توسط وزارت کار این کشور به سود کارفرمایان بود، انتظار می‌رفت که تولید واحدهای معدنی شرکت‌های آنتامینا، فری‌پورت مک‌موران، ساوترن کاپر و ام.ام.جی، طی فصل سوم از سال ۲۰۱۷، تحت تأثیر قرار گیرد.

با وجود اعتصاب ملی کارگران بخش‌های متفاوت کشور پرو، شرکت ساوترن کاپر در ماه نوامبر، طی بیانیه‌ای به کارگروه تنظیم بازار پرو اعلام کرد که اگرچه کارگران اعتصاب خود را آغاز کردند، ولی فعالیت واحدهای معدنی این شرکت دستخوش کاهش یا توقف نشد. گفتنی است که وزارت انرژی و صنایع معدنی پرو نیز طی گزارشی اعلام کرد که تولید مولیبدن از بخش معدن، طی ۱۰ ماه نخست سال جاری، شاهد رشد ۸ درصدی نسبت به دوره مشابه از سال ۲۰۱۶ بود. خبر دیگر در خصوص عرضه مولیبدن معدنی نیز این است که شرکت آنگلوامریکن، پروژه توسعه معدن مس- مولیبدن کوئلاوکو در پرو را تسریع بخشیده است که طبعا موجب افزایش حجم تولید مولیبدن این واحد معدنی خواهد بود.

منبع مس منطقه کرمان
ممکن است از اینها هم خوشتون بیاد
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.