لیدر شمش فولاد چگونه بر قیمت فروش گلگهر و چادرملو تاثیر می گذارد؟
فروش سلف به این شکل که وجه دریافت و محصول در آینده تحویل می شود باعث شده تا فولاد خوزستان نرخ های فروش خود را با یک فاز تاخیر اعلام کند. از دید حسابداری زمانی درآمد قابلیت شناسایی دارد که ریسک ها به خریدار منتقل شده باشد لذا در قرارداد سلف ازان جهت که محصول تحویل داده نشده، ثبت حسابداری در زمان ارسال محصول صورت میگیرد بنابراین وقتی فولادی ها سلف یک یا سه ماهه در کالا منعقد کنند اما نرخ فروش در گزارش ماه های بعدی دیده می شود.
در ایران، گل گهر و چادرملو نرخ فروش کنسانتره خود را به ترتیب ۱۲.۵درصد و ۱۳.۸درصد متوسط نرخ محصولات فخوز می فروشند همچنین گندله ۲۱.۵درصد نرخ محصولات فولاد خوزستان است.
ازان جهت که فولاد خوزستان سلف فروخته و نرخ های آذر عملا نرخ واقعی تابستان است بنابراین گل گهر و چادرملو هم تاکنون نرخ کنسانتره و گندله خود را بر اساس نرخ های گذشته ثبت کرده اند.
روز جاری فولاد خوزستان نرخ های جدید خود را گزارش کرد. متوسط نرخ محصولات ۱۷.۴۷۵.۶۰۸ ریال در هر تن بوده است بنابراین نرخ گندله و کنسانتره شرکت های گل گهر و چادرملو در گزارش ماهانه آذر نسبت به ماه های قبلی را رشد با اهمیتی دیده خواهد شد.
یک نکته مهم یا سوال اصلی این است که آیا نرخ های جهانی فولاد در محدوده فعلی باقی می ماند یا نه؟ هرکس پاسخ درستی بدهد، سود مطلوبی کسب می کند.
اولین بحث ما این است که چین به دلیل آلاینده بودن تولید فولاد در ۵۵درصد ظرفیت کار می کند و با پایان فصل سرما به محدوده ۸۰درصد تولید باز می گردد اما ۳ نکته را مد نظر باید قرار دهیم:
۱) در ماه های قبلی دقیقا در مقطعی که چین در ۸۷درصد فعال بوده قیمت شمش ۳۶۰۰ یوان بوده است! با احتساب مالیات ۱۷درصدی و دلار فعلی یعنی هر تن شمش ۴۶۰ دلار بوده لذا شمش فولاد رقمی در سطح ۱۹.۳۰۰.۰۰۰ میلیون ریال با دلار فعلی محاسبه می شود.
۲) مطلب دیگر آنکه سال بعدی هم نیمی از سال فصل سرما است و حتی اگر در فصل گرما قیمت فولاد افت کند اما باز هم سرما می رسد و قاعدتا همین رویداد را داریم بنابراین نیمی از سال قیمت بالا خواهد بود.
۳) این خیلی مهم است که آیا چینی ها تقاضای بالایی برای فولاد خواهند داشت یا خیر. در صورتی که تولید آنها بالا برود و عوارض صادرات را کاهش دهند، این یعنی آنها به بازارهای صادراتی حمله کرده و به دلیل مارجین سود بالا قیمت را پایین می آورند اما کف قیمت فولاد به نظر می رسد ۴۰۰ دلار باشد و از طرفی سقف آن هم حداقل با داده های فعلی محدوده ۵۲۰ دلار است لذا شمش فولاد چیزی حدود ۱۶.۸ میلیون ریال تا ۲۲ میلیون ریال در نوسان خواهد بود.
حالا باید دید با جمع ۳ نکته فوق هر معامله گری به چه جمع بندی می رسد! برخی می فروشند و برخی خریدار خواهند بود و به نظر می رسد برای موفقیت قطعی همکنون اندکی نیازمند چاشنی شانس باشیم. اصلاح و رشد بیشتر محتمل است اما ریزش اندکی بعید به نظر می رسد هرچند که بازار جهانی در هر لحظه ای می تواند تمام تحلیل ها را به هم بریزد.
نویسنده : ولید هلالات