مصوبه افزایش ۳۵ درصدی قیمت زغالسنگ روی میز شریعتمداری
قیمت زغالسنگ در داخل باید بین ۳۰تا ۳۵ درصد افزایش یابد.
محمد مجتهد زاده رییس انجمن زغالسنگ ایران صبح امروز در نشست خبری گفت:قیمت زغالسنگ هم اکنون در بازار های جهانی حدود ۲۵۰ دلار است اما قیمت داخلی این محصول هر تن ۴۵۰ هزار تومان معامله می شود که با قیمت های واقعی فاصله دارد.
وی از برگزاری نشست مشترک انجمن زغالسنگ و وزیر صنعت ، معدن و تجارت در مورد نحوه قیمت گذاری زغالسنگ در سه شنبه هفته جاری خبر داد و افزود:با اینکه قیمت زغالسنگ در سال ۹۶ نسبت به ۹۵ از رشد چشمگیری برخوردار بوده اما هنوز مصوبه قیمت گذاری این محصول طبق قیمت های سال گذشته لحاظ می شود جای سوال دارد و درجلسه مشترک با دکتر شریعتمداری موضوع ابلاغ قیمت های مصوب ۹۶ و ۹۷ را پیگیری خواهیم کرد.
مجتهد زاده تصریح کرد: فعالیت معادن زغالسنگ در ایران در سال ۱۳۰۹ آغاز شده است و گزار شها نشان می دهد تولید زغالسنگ در ایران در سال ۱۳۱۶ معادل ۱۳۰ هزار تن بوده است..
وی افزود: اوج فعالیت های اکتشافی و استخراجی زغالسنگ در ایران مربوط به سال۱۳۴۵ تا ۱۳۵۵ بوده که دلیل اصلی آن کارخانه ذوب اهن اصفهان است.
رییس انجمن زغالسنگ ایران افزود: متاسفانه طی ۴۰ سال اخیر به جز معدن زغالسنگ طبس هیچ معدنی زغالسنگی در کشوره به تولید انبوه نرسید و دلیل آن عدم ارائه برنامه کاربردی بوده است..
وی به میزان ذخایر زغالسنگ کشور اشاره کرد و گفت: در حال حاضر ۱.۲ میلیارد تن ذخایر زغالسنگ ککشو و یک میلیارد تن ذخایر زغالسنگ حرارتی در کشور شناسایی شده است.
مجتهد زاده تصریح کرد: میزان تولید کنسانتره زغالسنگ در کشور سالانه ۱.۵ میلیون تن است که رشد ۱۵ درصدی این محصول کمک شایانی به افزایش تولید در سال جاری داشت.
وی گفت:مصرف زغالسنگ در کشور با راه اندازی فولاد میدکو وبا توجه به نیاز سالانه ۱.۷ میلیون تنی ذوب آهن در سال های آینده به ۳.۵ میلیون تن می رسد که در این راستا باید معادن زغالسنگ کشور بطور جدی از سوی دولت حمایت شوند تا در تامین نیاز داخل با چالش روبرو نشویم.
رییس انجمن زغالسنکایران در مورد وضعیت ایمنی معادن کشور گفت: سطح ایمنی معادن کشور بسیار پایین است و ممکن است تعدادی از معادن دچار حادثه ای مشابه معدن زمستان یورت شوند البته دولت نظارت خود را با همکاری سازمان نظام مهندسی معدن بعد آن اتفاق ناگوار معدن زمستان افزایش داده است اما کافی نیست.
وی اظهار داشت:بعد از مطالعات میدانی در معادن زغالسنگ به این نتیجه رسیدیم در ۴ ناحیه HSE در ۴ مرکز ناحیه زغالسنگی کشور ایجاد کنیم و در جلسه سه شنبه هفته جاری اطلاعات دقیق تری به آقای وزیر ارایه خواهیم داد و امیدواریم با حمایت دولت این پیشنهاد مورد توجه قرار بگیرد.
مجتهد زاده افزود: متاسفانه طی سه دهه گذشته سرمایه گذاری مناسبی بر روی معادن زغالسنگ کشور صورت نگرفته است و دولت هم علی رغم انحصاری بودن بازار مصرف این محصول رابطه منسجمی را بین تولید کننده و مصرف کننده ایجاد نکرده است .
وی گفت: انتظار می رود دولت با شفاف سازی وواقعی کردن قیمت زغالسنگ انگیزه سرمایه گذاری در این دسته از معادن را باید افزایش دهد و باید نرخ زغالسنگ در داخل به قیمت جهانی نزدیک و اصلاح شود.
مجتهد زاده اظهار داشت: متاسفانه هنوز دولت قیمت زغالسنگ برای سال ۹۶ را اعلام نکرده است وقیمت ها بر اساس مصوبه سال ۹۵ تعیین می شود .و این مهم سبب کمبود نقدینگی در معادن شده است.
رئیس انجمن زغالسنگ ایران افزود : برای افزایش تولید معادن زغالسنگ خام از حدود ۳ میلیون تن فعلی به ۵ میلیون تن و تولید کنسانتره از ۱.۵ میلیون تن به ۲.۵ میلیون تن دولت باید به میزان ۵۰۰ میلیون دلار ارزی و ۸۰۰ میلیارد تومان تسهیلات ریالی در اختیار معادن کوچک وبزرگ طی دوره ۴ ساله قرار دهد تا ماشین الان این بخش نوسازی شوند.
در ادامه این جلسه سعید صمدی دبیر انجمن زغالسنگ ایران گفت: این انجمن را باهدف حمایت از صنعت زغالسنگ با مجوز وزارت بازرگانی احداث کردیم و هم اکنون ۹۵ درصد تولید کنندگان زغالسنگ کشور عضو این انجمن هستند.
وی تصریح کرد: قصد نداریم تولید فولاد در ایران با تولید زغالسنگ وارداتی شکل بگیرد و باید تولید زغالسنگ در کشور دو برابر تولید فعلی باشد.
صمدی اظهار داشت: تولید زغالسنگ در ایران بعد از خصوصی سازی متولی نداشت و شاهد یک سیاست غیر منسجم در این حوزه بودیم.
.