ضعف تقاضای داخلی و معاملات ال سی به هدف تامین نقدینگی خریداران بورسی، عامل حباب منفی میلگرد در بازار داخلی

0 186

بورس کالا به عنوان سیاست‌گذار اصلی و لکوموتیو بازار داخلی، تقریبا از ابتدای آبان‌ماه روند نزولی قیمت شمش در بازار داخلی را، بطور هفتگی؛ به کمتر از کیلویی ۱۰۰ تومان کاهش داده، اما ضعف مفرط تقاضای داخلی و معاملات ال سی به هدف تامین نقدینگی خریداران بورسی باعث رقابت منفی و حباب منفی ۱۵۰۰- تومانی محصول نهایی میلگرد در بازار داخلی گردیده است.

به گزارش معدن۲۴، سیر تغییرات شاخص نرخ معاملاتی شمش بلوم در بورس کالا از ابتدای شهریور به شرح زیر است:

۲۰۱،۹۷۰ —– ۱۴۰۲/۰۵/۳۰
۲۰۳،۱۶۵ —- ۱۴۰۲/۰۶/۰۶ +۱،۱۹۵
۲۰۵،۴۱۸ —- ۱۴۰۲/۰۶/۱۳ +۲،۲۶۳
۲۰۱،۳۷۶ —- ۱۴۰۲/۰۶/۲۰ -۴،۰۴۲
۲۰۰،۴۲۰ —– ۱۴۰۲/۰۶/۲۷ -۹۵۶
۱۹۵،۲۵۴ —- ۱۴۰۲/۰۷/۰۳ -۵،۱۶۶
۱۹۴،۰۲۱ —– ۱۴۰۲/۰۷/۱۰ -۱،۲۳۳
۱۹۴،۴۱۰ —– ۱۴۰۲/۰۷/۱۷ +۳۸۹
۱۹۲،۲۶۷ —- ۱۴۰۲/۰۷/۲۴ -۲،۱۴۳
۱۸۹،۱۶۹ —– ۱۴۰۲/۰۸/۰۱ -۳،۰۹۸
۱۸۶،۱۷۲ —– ۱۴۰۲/۰۸/۰۸ -۲،۹۹۷

در ادامه و با صدور دستورالعمل تغییر اعمال ضریب منفی ۵ به منفی ۳ در تعیین نرخ پایه عرضه شمش بلوم و افزایش نامحسوس حجم قراردادهای ال سی، سیر شاخص نرخ معاملاتی شمش بلوم در بورس کالا به شرح زیر تغییر کرد.

۱۸۶،۹۳۰ —– ۱۴۰۲/۰۸/۱۶ -۷۵۸
۱۸۵،۸۶۵ —– ۱۴۰۲/۰۸/۲۲ -۱،۰۶۵
۱۸۵،۳۲۱ —— ۱۴۰۲/۰۸/۲۹ -۵۴۴

به‌نظر می‌رسد که سرعت روند نزولی شمش در سه هفته اخیر، بطور محسوسی کاهش پیدا کرده است (بطور متوسط هفته‌ای ۸۰- تومان کاهش).
به‌نظر می‌رسد که فعلا سیاست‌گذاری‌های کاملا انقباضی دولت در جهت مهار تورم و جلوگیری از سفته‌بازی و همچنین سیاست‌گذاری های سخت‌گیرانه مالیات‌ستانی، باعث فریز پول در چرخه اقتصاد کشور شده که البته فعلا ظاهرا رونق بازار قربانی این سیاست‌گذاری گردیده است.
به قول برخی این وضعیت فقط با عوامل زیر ممکن است تغییر کند که البته باعث پیدایش رونق و در عوض برخی عواقب نامطلوب برای مصرف کننده داخلی خواهد شد :

۱ – رشد نامتعارف و هیجانی نرخ دلار که باعث هجوم خریداران نگران به همه حوزه ها در همه زیرمجموعه های بازار ( ملک، مسکن، طلا و … ) و تقویت خودکار تقاضا و فشار روی قیمت‌ها خواهد شد .

۲ – صدور دستورالمعل‌های غیر منتظره در جهت حمایت از حوزه تولید و قیمت

۳- بروز کمبود مواد اولیه یا انرژی همانند محدودیت تامین برق و گاز صنایع یا کمبود آهن اسفنجی در بازار که برخی ها به طمع این رخداد طی سال جاری با رسوب انبار و ضرر و زیان‌های سنگین مواجه شدند .

۴- رشد نامتعارف تقاضا از سوی بازارهای صادراتی یا داخلی همانند رشد یکباره تقاضای مسکن ملی در صورت تزریق بودجه برای این منظور یا برخی آسان‌گیری ها در الزامات تعهدات عرضه داخلی و تسهیل صادرات .

شما مخاطب محترم چه فکر می‌کنید؟
پایان خبر//////

ممکن است از اینها هم خوشتون بیاد
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.