ترکش های ناترازی انرژی به صنعت فولاد /افت ۴۰۰ میلیون دلاری صادرات

0 72

رییس انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران به تشریح مهمترین دلایل افت تولید و صادرات صنعت فولاد در سه ماهه نخست سال ۱۴۰۳ پرداخت و تصریح کرد که دولت باید برای سیاست ارزی و چالش های انرژی تدبیر لازم را در دستور کار قرار بدهد.

به گزارش معدن ۲۴، بهرام سبحانی در نشست خبری انجمن فولاد که صبح امروز – ۱ مرداد – برگزار شد در سخنانی اظهار کرد:‌ اکثر واحدهای فولادی به دلیل مشکلات برق نیمه تعطیل یا تعطیل هستند. امیدواریم با تغییر شرایط آب و هوا و همین طور مدیریت بهینه از بحران کاسته شود. چون شرایط برای صنعت فولاد مناسب نیست.

او افزود:‌ ریشه مشکلات فعلی صنعت فولاد مسایل مربوط به انرژی و افت صادرات به دلیل سیاست های ارزی و صادراتی است. تولیدکننده هزینه هایش را با دلار ۶۰ هزار تومانی تامین می کند و بعد باید با ارز ۴۰ هزار تومانی ارزش را عرضه کند. در این شرایط هر چی بیشتر تولید کنند، زیان بیشتری می بینند. اگر بخواهیم حداقل با ظرفیت ۳۲ میلیون تن تولید کنیم، ۱۴ میلیون مازاد خواهیم داشت که باید صادر کنیم.

رییس انجمن تولیدکنندگان فولاد گفت:‌ اگر نتوانیم به لحاظ اقتصادی این تناژ مازاد را صادر کنیم دچار زیان می شویم. اما یکی دیگر از چالش های که صادرکنندگان با آن درگیر بودند اختلاف نرخ ارز واقعی با ارز آزاد است. در حال حاضر فاصله بین این دو نرخ بسیار زیاد است. امروز نیازهایی که در بازار داخلی تامین می شود بر اساس بازار آزاد است و این خود مانع صادرات است. امیدواریم در دولت جدید فکری به حال ارز شود تا چرخه فولاد راه بیفتد. باید بزرگترین تولیدکننده فولاد در منطقه باشیم، اگر مزیت ها را در نظر بگیریم اما با این شرایط شاید فقط در حد نیاز داخل تولید کنیم. باید از این مزیت نسبی استفاده کنیم.

سبحانی ادامه داد: نتیجه اعمال محدودیت های انرژی کاهش تولید و از دست رفتن ظرفیت های موجود بوده است. ظرفیت تولیدی نصب شده مان در فولاد ۴۵ میلیون است ولی الان آن را کنار گذاشتیم و با ۳۲ میلیون تن ‍پیش می رویم. در سال ۱۴۰۰ ارزش تولید از دست رفته مان ۵۲ همت بوده و در سال ۱۴۰۲ این رقم ۳۰ همت بوده است و امسال هم بیشتر می شود. در مجموع تولید از دست رفته بابت برق و گاز در سال ۱۴۰۲ برابر با ۹۸.۶ همت رقم خورده است.

رییس انجمن فولاد تصریح کرد:‌ دولت جدید به سمت تنش زدایی برود و شرایط را تسهیل کند. البته ناترازی انرژی مشکلی نیست که یک شبه رفع شود. باید نیروگاه تاسیس شود و سرمایه گذاری صورت بگیرد. در غیر این صورت این وضعیت ادامه دارد.

به گزارش معدن ۲۴، در ابتدای این نشست خبری، گزارشی از وضعیت عملکرد صنعت فولاد در ۳ ماهه نخست امسال ارایه شد. بر این اساس تولید فولاد کشور بعد از اینکه در ۲ ماهه روند صعودی داشت در آمارهای سه ماهه این روند نزولی شد و ۱.۶ درصد کاهش تولید را ثبت کرد. این در حالی است که تولید در بالادست زنجیره فولاد مثل سنگ آهن بیشتر شده است و در آهن اسفنجی رشد ۱۴ درصدی بدست آمده است. اما در مجموع در این مدت ۴۰۰ میلیون دلار ارزش صادرات افت کرده است. کل زنجیره فولاد در این مدت موفق شده است که ۱.۶ میلیارد دلار صادرات داشته باشد که افت ۱۹ درصدی نسبت به مشابه سال قبل پیدا کرده است.

ممکن است از اینها هم خوشتون بیاد
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.