معدن ۲۴:شرکت اکتشاف معادن و صنایع غدیر در شش ماه نخست سال جاری با امضای قراردادهای استراتژیک در بخش فرآوری معدنی، گامهای مؤثری برای توسعه صنعت معدن کشور برداشته است.
مدیرعامل این شرکت از پیشرفت ۳۰ درصدی پروژه کارخانه فلوتاسیون سرب و روی قله کفتران در شاهرود خبر داد که با ظرفیت تولید ۷۰۰ تن خوراک در روز، تا اردیبهشت سال آینده به بهرهبرداری میرسد. همچنین، قرارداد ساخت کارخانه شمس طلای خونیک در خراسان جنوبی با ظرفیت ۴۰۰ کیلوگرم در سال و سرمایهگذاری ۱۵ هزار میلیارد ریالی، از دیگر اقدامات کلیدی این شرکت به شمار میرود.
رشید کتال در گفتوگو با خبرنگار معدن ۲۴ باتوجه به عملکرد شرکت اکتشاف معادن و صنایع غدیر (GMEXCO) در شش ماه نخست سال جاری، که منجر به چند قرارداد پیمانکاری احداث واحدهای فرآوری معدنی شده است، گفت : اولین قرارداد مربوط به احداث کارخانه فلوتاسیون سرب و روی قله کفتران میشود، که قرار است در شهرستان شاهرود با ظرفیت تولید روزانه ۷۰۰ تن خوراک اجراء بشود. پیشرفت فیزیکی این پروژه تاکنون ۳۰ درصد اعلام شده و پیشبینی میشود تا اردیبهشت ماه سال آینده به بهرهبرداری برسد. گفتنی است که، برای این پروژه ۵ هزار میلیارد ریال سرمایهگذاری شده است.
وی بیان کرد : قراراداد احداث کارخانه تولید شمس طلای خونیک در خراسان جنوبی با ظرفیت تولید سالانه ۴۰۰ کیلوگرم، از دیگر اقدامات مهم مجموعه ما در شش ماه اول سال جاری محسوب میشود. برای این پروژه حدود ۱۵ هزار میلیارد ریال سرمایه در نظر گرفته شده، که تاکنون در بخش غیر صنعتی ۸۰ درصد و در بخش صنعتی با ۱۵ درصد پیشرفت همراه بوده است. براساس پیشبینیهای انجام شده این پروژه تا شهریورماه سال آینده به بهرهبرداری میرسد.
مدیرعامل شرکت اکتشاف معادن و صنایع غدیر در ادامه به دیگر قراردادهای انجام شده در شش ماه نخست سال جاری اشاره کرد و گفت : قرارداد احداث خط پرعیارسازی سنگ آهن در معدن آهن و فسفات گزستان بافق بصورت BOT که با ظرفیت ۲ میلیون تن خوراک ورودی در سال پیشبینی شده است و قرار تا اواخر آذرماه امسال به بهرهبردای برسد. قرارداد احداث کارخانه کنسانتره فسفات چرام در استان کهگلویه و بویر احمد هم در مرحله مطالعه، طراحی و تجهیز کارگاهی قرار دارد. راهاندازی این واحد در این منطقه محروم موجب اشغالزایی بیش از ۵۰ نفر بصورت مستقیم میشود.
کتال درباره عملیات اکتشافی تکمیلی و انجام تستهای فرآوری معدن نیکل بوانات استان فارس خاطرنشان کرد : مجموعه ما برای به اجراء رساندن این پروژه، درصدد تأمین سرمایه و انتخاب پیمانکار جهت احداث کارخانه نیکل کاتدی به ظرفیت تولید ۶۰۰ تن شمش نیکل قرار گرفته است. با احداث و بهرهبرداری از این کارخانه، شرکت اکتشاف معادن و صنایع غدیر به عنوان تنها تولیدکننده فلز نیکل در داخل کشور شناخته میشود و نام ایران در فهرست تولیدکنندگان جهانی ثبت خواهد شد. سرمایهگذاری لازم برای این پروژه حدود ۳۵ میلیون دلار پیشبینی شده است، که با اجرایی شدن این پروژه سالانه ۱۰ میلیون دلار ارز وارد کشور میشود.
وی در ادامه گفت : محدوده های اکتشافی اردوباد در استان اذربایجان شرقی و محدودههای مس پورفیری لالهزار و زمینحسین در جنوب استان کرمان هماکنون در حال اکتشاف قرار دارد و پیشبینی میشود تا نزدیک به ۳۰ هزار متر حفاری در این محدودهها انجام شود.
گفتنی است که، شرکت اکتشاف معادن و صنایع غدیر طبق اقدامات و قراردادهای انجام شده در شش ماه نخست سال جاری این مجموعه روند روبه رشد و مثبتی را تجربه کرده است.
مدیرعامل شرکت اکتشاف معادن و صنایع غدیر درباره فرایند کاری مجموعه در ماههای آخرسال خاطرنشان کرد: به سرانجام رساندن احداث کارخانه های فراوری تا اخر امسال در دستور کار قرار دارد و تمام متخصصان مجموعه برای اجرا بهینه و پرسرعت در عملیات اکتشاف تمام تلاش خود را به کار گرفتهاند.
کتال به سیاستهای مجموعه به طرحها و برنامههایی که قرار در سالهای آتی اجراء بشود، اشاره کرد و گفت : با توجه به سیاستهای شرکت در خصوص ایجاد ارزش افزوده در حوزه معادن، گسترش عملیات اکتشافی و در اختیار گرفتن چند پهنه و محدودههای معدنی مستعد در حوزه فلزات پایه، در دستور کار قرار گرفته است. مجموعه برای احداث کارخانه کنسانتره آهن و فسفات گزستان بافق، تستهای فرآوری و مطالعات پایه را انجام میدهد، پس از پایان تحقیقات نسبت به برگزاری مناقصه و انتخاب پیمانکار EPC اقدام میکند.
وی در پایان مصاحبه به مشکلات و ناترازیهای موجود در فرایند کاری اشاره کرد و گفت : کمبود نیروی متخصص در حوزه معدن یکی از مهمترین چالشهای حوزه معدن محسوب میشود، که برای حل این موضوع مذاکراتی را با دانشگاههای دارای رشتههای زمینشناسی و معدن انجام شده است. در همین رابطه، انجام آنالیزهای آزمایشگاهی باتوجه به حجم بالای نمونههای خروجی از مطالعات اکتشافی بسیار زمانبر است که این موضوع چالش دیگری برای ما ایجاد میکند، البته برنامهریزیهای لازم برای ایجاد یک واحد آزمایشگاهی مرجع در دستور کار قرار گرفته تا این مشکل هم رفع شود.