ادغام فولاد سازان ضروری است

0 903

عنوان سخنرانی مهندس کیوان جعفری‌طهرانی در دومین کنفرانس بین‌المللی استیل‌پرایس، “آینده بازار فولاد جهان در گروی ادغام‌ها و اتحادها” بود.

این ارائه که اولین سخنرانی قسمت بعد از ظهر همایش بود، با توضیحاتی درباره وضعیت تولید و صادرات فولاد در ایران و جهان آغازشد.
گوشه‌ای از محورهای مهم سخنرانی این کارشناس زنجیره فولاد را بخوانید. با این توضیح که متن کامل سخنرانی بزودی در کانال جعفری‌طهرانی منتشر خواهدشد.

* آینده صنعت فولاد را در جهان، ادغام‌ها و اتحادها میان تولیدکنندگان رقم خواهدزد.

* بررسی تحولات چند ساله اخیر در صنعت فولاد نشان‌می‌دهد شرکت‌های بزرگی برای تبدیل شدن به غول‌های بزرگ‌تر تولید و صادرات فولاد با یکدیگر ادغام یا متحد شده‌اند.
* نمونه اخیر این اتفاق، ادغام دو شرکت “تیسن گروپ” و “تاتا استیل” است. در جریان این ادغام حدود ۴ هزار نفر از کارکنان تیسن‌گروپ اخراج شدند ولی با وجود اعتراض‌های سندیکایی نسبت به این اخراج، مشکل خاصی برای شرکت تازه بوجود نیامد چرا که مذاکرات این ادغام سه سال طول کشیده بود ‌و دو طرف تمام جوانب را سنجیده بودند.

* این ادغام درس بزرگی برای ماست چرا که در ایران ما معمولا زمان و انرژی کمی صرف مشاوره برای انجام پروژه‌ها میکنیم و همین مسئله باعث به درازا کشیدن زمان اجرا و تکمیل پروژه‌ها می‌شود.

* مدل ادغام یا اتحاد نه تنها از سوی شرکت‌ها بلکه توسط کشورها نیز برای تبدیل‌شدن به تولیدکنندگان قدرتمند دنبال می‌شود.

* نمونه این کشورها، برزیل است که با استفاده از روش ادغام عمودی در حال خیز برداشتن برای تبدیل شدن به یکی از غول‌های بزرگ تولید فولاد در جهان است. این کشور از سال ۲۰۱۲ بر مبنای مدل ادغام عمودی در تلاش است ابتدا با ایجاد ناوگان قدرتمند ترانزیت دریایی سنگ آهن (واله مکس) کم‌کم به سمت تکمیل سایر حلقه‌های زنجیره فولاد می باشد.

* در چنین شرایطی قطعا کار برای ایران به عنوان کشوری که صادرات حدود ۲۰ میلیون تن فولاد را در افق ۱۴۰۴ یا همان سال ۲۰۲۵ هدفگذاری کرده است بسیار دشوار خواهدبود.

* بررسی متوسط صادرات فولاد کشور طی سال‌های ۲۰۱۲ تا ۲۰۱۶ نشان‌می‌دهد اگر صادرات با همین نرخ تا ۸ سال دیگر ادامه‌ پیدا کند در سال ۲۰۲۵ نهایتا توان صادرات حدود ۱۶.۶ میلیون تن فولاد را خواهیم‌داشت. اگر صادرات دو سال ۲۰۱۵ و ۲۰۱۶ را ملاک قراردهیم، صادرات ما در افق ۲۰۱۵ بیشتر از ۱۱.۶ میلیون تن نخواهدبود که هر دو پیش‌بینی از ۲۰ میلیون تنِ هدفگذاری شده در سند چشم‌انداز کمتر است.

ممکن است از اینها هم خوشتون بیاد
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.