رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان این استان را قطب تولید طلای کشور دانست و گفت: بیش از ۱۱ درصد ذخیره طلای کشور در کردستان وجود دارد و برای جذب سرمایه گذار در این استان نیازمند مشوقی متمایز و جدا هستیم.
به گزارش معدن ۲۴، محمد دره وزمی در ششمین جلسه شورای برنامه ریزی و توسعه استان کردستان که با حضور کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی در سنندج برگزار شد، با اشاره به وجود ۸۲۷ واحد صنعتی در استان افزود: اگر واحد خرد را با اشتغال زیر ۱۰ نفر تعریف کنیم ۵۰ درصد واحدهای تولیدی و صنعتی استان کردستان واحد خرد هستند، ۴۴ درصد بین ۱۰ تا ۵۰ نفر اشتغال دارند، ۴ درصد ۵۰ تا ۱۰۰ نفر و ۲ درصد از واحدهای تولیدی استان بالای ۱۰۰ نفر اشتغال اسمی دارند.
وی با اعلام اینکه ۱۰ واحد تولیدی فعال بالای ۱۰۰ نفر در بخش صنعت کردستان وجود دارد، تصریح کرد: بیشترین اشتغالزایی از لحاظ جمعیت کارگری مربوط به لاستیک بارز با بیش از ۹۰۰ نفر است که هنوز این میزان اشتغال تکمیل نشده است. از سوی دیگر متوسط اشتغال واحدهای تولیدی در استان کردستان ۲۰ نفر است که حدود ۱۷ هزار نفر اشتغال اسمی را به خود اختصاص داده است.
دره وزمی با اشاره به رتبه ۲۸ کردستان در بخش صنعت کشور گفت: در بخش معادن با دارا بودن ۳۸۴ واحد معدنی، یک درصد ذخایر کشور و از لحاظ استخراج ۳ درصد کشور را به خود اختصاص دادهایم.
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان یاد آور شد: در حالی که مطالعات پهنههای مختلف استان تکمیل نشده است اما کردستان قطب تولید طلای کشور محسوب میشود و به دلیل وجود منابع غنی طلا در این استان اکنون بیش از ۱۱ درصد ذخیره طلای کشور در کردستان وجود دارد.
دره وزمی با اعلام اینکه به ازای هر ۲۴ نفر یک واحد صنفی در کردستان وجود دارد، گفت: به دلیل پایین بودن اشتغال در بخش صنعت، افراد به طرف واحدهای صنفی سوق پیدا کرده اند. از سوی دیگر با توجه به مرزی بودن استان سالانه بیش از ۵۰۰ میلیون دلار صادرات و در حدود ۵ میلیارد دلار ترانزیت مرزی را به خود اختصاص داده ایم.
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان با اظهار گلایه از نامناسب بودن وضعیت بهره بانکی برای بخش صنعت، نبود حمایتهای بانکی از سرمایه گذاران بخش تولید و ناچیز بودن سهم استان از صندوق توسعه ملی خواستار تدابیر ویژه برای رفع این کاستیها شد و افزود: یکی از راههای توسعه استانهای غیر برخوردار، سرمایه گذاری هولدینگ های سرمایه گذاری و سازمانهای توسعه ای است که در کشور از سرمایه ای برخوردار هستند و خیلی از مشکلات سرمایه گذاری بخش دولتی را ندارند اما متاسفانه این سازمانها در کردستان جای پایی نداشته اند و ندارند.
دره وزمی با اشاره به اینکه در کردستان سرمایه گذار دارای سرمایه لازم برای توسعه وجود ندارد، افزود: با توجه به آمار بانک مرکزی در شهریور سال ۹۵ متوسط سپرده مردم کردستان نزد بانکهای دولتی و خصوصی حدود ۴ میلیون ۱۰۰ هزار تومان است، این در حالی است که متوسط کل کشور بالای ۱۴ میلیون تومان است.
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان گفت: با توجه به محدودیت بدوجه، دولت هم نمی تواند عقب ماندگیهای کردستان را جبران کند و نیازمند ورود سرمایه ازخارج از استان و کشور هستیم که باید برای جذب سرمایه گذار در کردستان، مشوقی متمایز و جدا تعریف کنیم.
باید همه این پولها صرف ساختن روستاهای جدید و شیک و زیبا و با امکانات برای روستاییان ، اشتغالزایی برای روستاییان ، پرورش ماهی و گلخانه های بسیار بزرگ ، مکانهایی بزرگ برای پرورش دام و طیور و احداث شهرک شرکتهای بزرگ صنعتی و تولیدی در شهرها و روستاهای بزرگ کردستان ، زیباساری و مدرنیزه کردن شهرهای کردستان و احداث شرکتهای بسیار بزرگ ساخت ماشین آلات کشاورزی و ماشینهای صنعتی در اطراف شهرهای کوچک کردستان و و رونق بخشیدن به زندگی ایرانیان ساکن در کردستان و بالا بردن قدرت اقتصادی کردستان در برابر برترین قدرتهای اقتصادی جهان و ازبین بردی کامل فقر و بیماری و مهاجرت در همه روستاها و شهرهای کردستان ، زیبا سازی خیره کننده برای گردشگران ایرانی . در هر استانی هر معدنی کشف شد حتی یک ریال از آن را هم کسی نمی تواند برای غیر از آن استان صرف کند