عرضه سه بسته سرمایهگذاری معدنی
معدن۲۴: وجیهالله جعفری، معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت، امروز در «همایش سرمایهگذاری در اکتشافات معدنی» از تدوین و عرضه سه مدل بسته سرمایهگذاری جدید با هدف توسعه معدن و صنایع معدنی کشور خبر داد.
جعفری با اشاره به اینکه این سه بسته با هدف ایجاد فضای جدید برای بخش معدن و صنایع معدنی طراحی شده، گفت: این بستهها شامل پروانههای اکتشافی وابسته به ایمیدرو و شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران، پروانههای بهرهبرداری آزاد تحت اختیار دولت و طرح ایجاد دادهها و نقشههای پایه زمینشناسی با مقیاس ۱:۵۰,۰۰۰ هستند که تحت نظارت سازمان زمینشناسی تهیه میشوند.
معاون وزیر صمت تاکید کرد: یکی از شروط اصلی برای موفقیت این بستهها، تداوم سرمایهگذاری توسط سرمایهگذاران تا حصول نتیجه نهایی است.
وی افزود: این بستهها در قالب طرح احیای معادن نیز ارائه میشوند تا ضمن جذب مشارکت بخش خصوصی، بستر بهرهبرداری عملیاتی و اکتشافی بهصورت هدفمند در کشور گسترش یابد.
جعفری همچنین به نقش کلیدی معدن و صنایع معدنی در اقتصاد ملی و برنامه هفتم توسعه اشاره کرد و افزود: خوشبختانه جایگاه بخش معدن در برنامه هفتم پررنگ دیده شده و این فرصت باید برای تحقق توسعه این بخش به کار گرفته شود. او رشد ۱۳ درصدی در بخش معدن را مستلزم اکتشافات نظاممند، برنامهریزیشده و مبتنی بر فناوریهای نوین دانست و سرمایهگذاری را پیشنیاز دستیابی به این رشد عنوان کرد.
وی با اشاره به چالشهای اکتشافات معدنی گفت: هنوز اطلاعات کاملی از ذخایر کشور در دست نیست، هرچند ایران با ۸۰ نوع ماده معدنی تنها از کمتر از نیمی از ظرفیتها بهرهبرداری میکند. برخی عناصر یا بهصورت باطله رها شدهاند و یا به دلیل نبود دانش فنی و برنامهریزی کافی مورد شناسایی قرار نگرفتهاند.
معاون معدنی وزیر صمت ادامه داد: همکاری ایمیدرو، سازمان زمینشناسی، و معاونت امور معدنی وزارت صمت و واگذاری پهنهها طبق مواد ۴۷، ۴۸ و ۵ برنامه هفتم، بستر جدیدی برای جذب بخش خصوصی ایجاد کرده است. جعفری افزود: اگرچه اکتشاف ذاتاً پرریسک است، اما با ارتقاء توانمندی بخش خصوصی و حمایت دولت، امکان موفقیت مهیاتر شده است.
او تهیه نقشهها، ایجاد دادههای پایه و صدور پروانههای جدید را از اقدامات مهم ایمیدرو برای تقویت اکتشاف و ورود مؤثرتر بخش خصوصی دانست و گفت: در چارچوب همکاریهای اخیر، در ۲۵ پهنه اکتشافی، نقشه زمینشناسی اقتصادی با مقیاس ۱:۵۰۰۰۰ تهیه و مقدمات واگذاری به بخش خصوصی فراهم شده است.
جعفری در پایان با تاکید بر اهمیت توسعه اکتشافات و تامین زیرساختها برای تامین مواد اولیه، تصریح کرد: بخشی از تامین مالی بخش معدن به زیرساختها اختصاص یافته و ایمیدرو با همکاری شرکتهای زیرمجموعه در حال اجرای این برنامهها و حمایت از توسعه اکتشاف در کشور است. وزارت صمت نیز حمایت همهجانبه خود را از این اقدامات ادامه خواهد داد.
اولین کنفرانس بینالمللی طلا، نقره و مس در خاورمیانه
تهران، ۲۷ خرداد ۱۴۰۴
02188994685/ ۰۹۳۶۱۵۸۴۷۸۸
با ما همراه باشید